19 Eylül 2012 Çarşamba

Makyaj Çantamda Neler Var?



Merhabalar kızlar,
Biliyorum eski hızım kesildi gibi, ama hiç ilgisi yok. Aklımda pek çok şey var. Özellikle son 1 haftadır harıl harıl cruelty-free olan ve olmayan markalar üzerinde araştırma yapıp duruyorum. Önceden bu konuda fikir sahibi değildim, ama şimdi MAC'in de deney yapan firmalar arasına girmesiyle baya bi araştırma ihtiyacı duydum ve sonuçlar da ne yazık ki iç açıcı değil. Yakın zamanda bu markalardan Türkiye'de olanları deşifre edip; bunlara alternatif markalar sunabileceğim bir video yapmak istiyorum. Neyse bu sıkıcı konuyu sonraya bırakalım.



Bu hafta çantamın içinde neler olduğuna bakalım;









Normalde bir göz ve bir allık fırçası ile makyajı tamamlayan ben; bu hafta ne bulduysam almışım! Sırasıyla; Sigma E45 karıştırma fırçası, Realtecniques detailer brush, Sigma E70 far fırçası, Tarte allık fırçası ve Sigma E50 Duo Fibre fırça.


Tarte allık fırçasının bir yüzünü allık, diğer tarafını aydınlatıcı sürmek için kullandım. Sürekli elle fondoten süren biri olarak, üşenmeyip bu hafta fondotenimi Sigma E50 ile sürdüm. Tabiki böyle çok daha güzel ve ince bir görüntü oluşuyor. Napacaksınız, tembellik :))






Makyaj malzemerime bakacak olursak;


- ETUDE HOUSE Proof 10 Far Bazı : Harika bir far bazı. Yedeklemediğim için üzgünüm. UD veya TF kadar başarılı. Üstelik onların 3/1 fiyatına. Yazısı burda görebilirsiniz.


- SHISEIDO İkili Allık - NATURAL RED : Yazısını şurada yazdım.


- LAURA MERCIER Secret Camouflage SC-3 : Blogta ya da video'larımda sürekli olarak ilan-ı aşk ettiğim, meleğim, kurtarıcım. Çok seviyorum kendisini, muccckk...


- SKIN FOOD Salmon Dark Circle Concealer : Tüm kapatıcılarımdan vazgeçsem bile bundan vazgeçmem. Çünkü tam benim sorunlu gözaltıma göre yapılmış, halkalarımı ve morluklarımı gayet iyi kamufle ediyor. Bendeki koyu renk olanı. Merak ettiyseniz yazısı için tık tık


- JANE IREDALE Golden Glow Pudra : Hangisiydi hatırlamıyorum ama, bi ara çok popüler olan şu kutulardan birinden çıkmıştı. Kesinlikle mineral ürün sevmesem de bu pudrayı sevdim. Ama yüzüm için değil, göz altımda concealer sabitlemek için kullandım. Küçücük bir şey ama bitecek gibi değil. Ölene kadar kullanırım artık.


- RIVAL de LOOP Jel Eyeliner : Bu kadar ucuz bir ürün, bu kadar harika nasıl olabilir! Simsiyah ve süper kolay sürülüyor. Alalı 7-8 ay oldu neredeyse en ufak bir kuruma olayı yaşamadım. Üstelik kalıcılığı da pahalı markaları aratmıyor. Herkese göğsümü gere gere tavsiye ederim.


 - ETUDE HOUSE Aydınlatıcı : Çok severek aldım ve o kadar çok kullandım ki üzerindeki desen silindi. Benim gibi ayran gönüllü biri için pek alışıldık bir durum değil bu. Elimde Lightscapade bir kapatıcı varken bile bu ürünü kullanıyorum diyeyim anlayın siz. Çok başarılı. Karşılaştırmalı swatchlar için buraya.






- MAYBELLINE Dream Satin Fondoten : Geçen yaz aldığım ve bu yazda kullandığım fondoten. Malesef bu marka da Loreal grubundaymış, dolayısıyla bundan sonra hiçbir şeyi alınmayacak. Maybelline ürünlerine bayılan bir tip olmadığımdan çok da üzülmedim. Tek üzüldüğüm Color Tattoo farlarım :((


- ELF Kaş Kiti : Favorilerimde de gördünüz, sürekli de çantamda olacak. Bitene kadar benimle, ihanet etmem kendisine.


- NO7 Dudak Kalemi - NUDE : Lisa Eldridge'in favori dudak kalemi. Ben blog satışı sayesinde kavuştum kendisine. Çok ama çok güzelmiş, methedildiği kadar var sahiden. Dudak çizgisiyle müthiş uyumlu. Bu zamana kadar benim için tek bir dudak kalemi vardı; o da Esterel 543. Kendisi hayatımda bitirdiğim tek kalem ama üretimden kaldırıldığı için tekrar alamayacağımdan bu kalemle yoluma devam edeceğim.


- MAC Angel Flame Eyeshadow Quad : Koleksiyon ürünü bir far seti. Tabiki pigmentasyonu berbat. Ama tonlarını sevdiğim için bazla falan kullandım. Mac koleksiyon farlarının pigment özürlü ve pahalı olması yetmezmiş gibi, bir de hayvanlar üzerinde denenmesi marka antipatime tuz-biber oldu. Bu konuda tek miyim bilemiyorum.


- MAXFACTOR 2000 Calorie Mascara : Ne yazık ki bu marka Procter&Gamble'in grubununmuş. Hayatımın rimel markasıdır ve elimde açılmamış iki rimeli daha var. Cruelty-free olmadığı için hayal kırıklığına uğradığım birkaç markadan biri oldu. Çok üzülerek elveda diyorum kendisine.



Evet kızlar, çantamın içindekiler bunlar. Bu hafta havaların soğumasından mütevellit, zevkle ve sıkılmadan makyaj yaptım. Bundan sonra biraz daha göz odaklı makyajlar yapabilirim. Hatta bununla ilgili haftasonu bir video çekmeyi de düşünüyorum, umarım beceririm. Bana şans dileyin kızlar, öpüldünüz...











9 yorum:

  1. merhabalar bahcemden sevgilerimi yolluyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cihan hn. Cok teşekkür ederim. Bahçenize de bayıldım bu arada. Ahsap boyamak isteyip de hicbir şey bilmeyen ben icin gönül açıcı tasarimlariniz var. Zevkle izleyecegim

      Sil
  2. Aytül'cüm Merhaba!

    Kozmetik Avcıları'nın facebook grubunda geçenlerde PETA'nın "do test" ve do not test" listesinde olan firmaları yayınladılar. O gruba göz atarsan, tüm listeyi indirebilirsin.

    Çok sıkıntılı bir durum, özellikle de pek çok cruelty-free markanın Türkiye pazarında olmadığını düşünürsek, bizim için daha da sıkıntılı. İnsan ne alıp ne kullanacağını şaşırıyor. Ama tabii, bir yanda da yaşanan bir vahşet var. Ben de açıkçası tam ne yapacağımı bilemiyorum. Elimdeki ürünleri bitirdikten sonra yeni ürünler alırken cruelty-free markalardan tercih etmek şu an yapabileceğim tek şey. Blogda da, an itibariyle elimdekileri yazarken, not olarak "do test" listesinde mi, "don't test" listesinde mi koymak da anlamlı olabilir...

    Videonu da merakla bekliyorum, sevgiler. Başak

    YanıtlaSil
  3. Basakcim çok haklisin, marka sayısı yetersiz. En çok üzüldüğüm de Revlonun da bu gruba geçmesi. Ben de yazarken senin gibi test olayını belirteceğim, en azından alan ona göre alsın.

    YanıtlaSil
  4. RIVAL de LOOP Jel Eyelinerı ben de çok merak ediyorum o kadar rabet görüyor ki son baktığımda kalmamıştı:)
    Ve test olayı... acı ama gerçek bir çok ünlü marka bile yapıyor..

    YanıtlaSil
  5. Max Factor L'Oreal'in degil, Procter&Gamble'in..

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim, hemen düzelttim. Ne yazık ki bu firmada kara listede.

    YanıtlaSil
  7. ozaman size uygun fiyatlı dupe dudak kalemi önereyim flormarda dışı beyaz olan bir nude dudak kalemi var tam dudak rengiyle uyumlu birebir

    YanıtlaSil
  8. Selencim bakacağım ama keske numarasını hatirlasaydin daha rahat serdim.

    YanıtlaSil