1 Ekim 2012 Pazartesi

Gratis ve Rossmann Alışverişim




Merhabalar kızlar,
Hafta içi birkaç parça birşeyler aldım. Aslında sadece Essence'in asansörlü siyah göz kalemini alacaktım ama, hiçbir Gratiste bulamadım. Bulamayınca, tüm bayanların yaptığı gibi diğer markaları kurcalamaya başladım. The Balm'dan daha alacağım birşey kalmadı derken, yeni eyeliner ve rimel'ini gördüm. Fiyatları da makul olunca denemem gerek diye düşünüp aldım. Rossmann'a da sadece Rival de Loop concealer'ı almak için gittim, Allahtan orda fazla kaptırmadım kendimi. Kısaca, 'sadece bir kalem ve concealer alacağım' diye başlayan alışveriş turumun sonucu aşağıda!






GRATIS Alışverişim:



Cryrstal Deo Stick: Aslında ilk gördüğümden beri merak ediyordum ama çok pahalı olduğu için gereksiz bulup almamıştım. Seyahat boyunu görünce denemek için alayım dedim. Bu markayı iherb'ten bilenler bilir, içinde zararlı kimyasallar barındırmayan, doğal bir marka. Özellikle bunun vücut spreyini kullananların memnun olduklarını duymuştum. Bu da oldukça enterasan bir ürün. Kristal gibi sert bir yapısı var. Hafif ıslatarak sürülüyor. İçinde paraben, parfüm yok. Doğal mineral tuzlardan yapılmış, bakterileri önlüyor, kokusuz. Ayrıca iherb'te 'Kanser tedavi merkezleri tarafından onaylı.' diye bir ibare var. İçerik ve yapı olarak çok beğendim. Ama uzun süreli etkisi yok ve ıslatarak kullanmak da oldukça zahmetli. 5-6 saatte bir sürerim diyorsanız tavsiye ederim.


Essence I Love Extreme Mascara : Bir çok blogger'ın memnun olduğunu okuyunca ben de gidip bir tane edindim. Aslında fiyatına bakılacak olursa güzel bir mascara. Kirpiklerimi dolgunlaştırmasını beğendim. Aslında sürekli kullanabilirdim ama şu an çok beğendiğim diğer bir mascara'yı kullanıyorum. Az sonra onu da yazacağım.


Essence I Love Stage Eyeshadow Base : Drugstore markalar içinde far bazı bulmak neredeyse imkansız. Ben de Türkiye'de bulabileceğim, ucuz yollu bir baz ararken buna denk geldim. 2 kez açık renk farın altına kullandım, fena değil. Tabi ki de bir UD ya da TF performansı beklememek gerek ama, 7-8 saatlik makyajımda dağılma olmadı. Koyu renk farlarımla da birkaç kez deneyip kesin yorum yapacağım.


Essence oje - Snow White : Koleksiyona adını veren oje... Bu ürünü almak tam bir süpriz oldu. Aklımda kesinlikle kırmızı bir oje almak yoktu, çünkü kırmızıyla hiç aram yoktur. Zaten tırnaklarım güdük gibi olduğundan, kırk yılda bir oje kullandığımdan, kullandığımda da soft renkleri tercih ettiğimden bu ojeye bakmamıştım bile. Ama sonra rengin duruşunu gördüğümde bayıldım ve tabi ki aradığımda da bulamadım. Essence kalem ararken girdiğim bilmem kaçıncı Gratis'te bu ojeyi görünce düşünmeden aldım. İyi ki de almışım, 3 gündür tırnaklarımda, çok güzel bir renk, harika bir yapısı var. Benim sorunlu tırnaklarımda bile çok güzel görünüyor Üstelik çabucak kurudu ve soyulmadı. Essence, sen ne harika ojeler yapıyorsun böyle!


The Balm -What's Your Type?- Mascara : İşte benim yeni favorim! Gratiste varolan rimelimin üzerine şöyle bir deneyip bayıldım. Biliyorsunuz rimel olayı oldukça karışık ve göreceli. Birinde bayıldığınız bir rimel; sizde son derece berbat durabiliyor. Benim kirpiklerim hem seyrek, hem de düz. Bu yüzden en iyi mascara bile mucize yaratmıyor. Benim bu rimelde neyi sevdiğime gelirsek; bir kere kirpikleri çok kolay kıvırıyor, uzatıyor. Ağırlık ve topaklanma yapmadı. Fırçası ile gözün içindeki kısa kirpiklere bile ulaşabiliyorsunuz. Dolgunlaştırmasını da beğendim. Fiyatı 18 Tl.


The Balm - Schwing Black Liquid Eyeliner : Essence'in kalem eyeliner'ında hüsrana uğradıktan sonra, farklı bir marka arayışına girdim. The Balm'ın rimelini denerken bu eyeliner'ı da sürdüm ve tek kelime ile ba-yıl-dım. Bir kere uç kısmı çok ince olduğu için, eyeliner'ı ince bir çizgi halinde çekebiliyorsunuz. Gözünüzün yarısında mürekkebin dağılması ya da azalması gibi bir durum yok. Bu sayede eyeliner'ı kolayca, yorulmadan sürüyorsunuz. Simsiyah bir rengi var ve çabucak kuruyor. Daha da likit eyeliner almam sanırım. Bunun da fiyatı 15 Tl civarı. Bugünkü makyajımda da bu var.



ROSSMANN Alışverişim:



Lilibe Islak Mendil : Kokusunu ve ıslaklığını beğeniyorum. Üstelik fiyatı da uygun. Bittikçe ve Rossmann'a yolum düştükçe alıyorum.


Synergen Makyaj Temizleme Mendili : Makyajı çıkarmasını beğeniyorum. Fiyatı son derece uygun. Bu çeşidi yeni çıkmış sanırım, diğeri yoktu, ben de bunu aldım. Henüz denemedim.


Rival de Loop Naturel Touch Concealer - 01 : En sonunda ben de aldım. Baktım viva ve başkaca birçok blogger arkadaş kullanmış, beğenmiş, fiyatı da uygun, niye alınmasın? Öncelikle en çok gözaltımı kurutmamasını sevdim. Genelde çoğu concealer'da bu sorunu yaşıyorum, concealer'ı sürürken sanki zımpara yapıyormuş gibi pütür pütür oluyor. Bunda ise o nemi hissettim. Hemen kurumadığından kolaylıkla dağıttım. Üstelik gözaltını aydınlık gösteriyor. Sonuç olarak, gözaltınız çok problemli değilse, bu kapatıcıyı mutlaka deneyin. Fiyatı sudan ucuz; 5 Tl.


Rival de Loop Ruj - 22 : Aslında ruj almayacaktım, çünkü ruj kutumu her gören bir dümur oluyor. Ama bu rujun rengi gerçekten harika. Biliyorsunuz bu sene mor tonlu rujlar revaçta. Mor, magenta, lila tonlarında her ruja sarkıyorum. Bu da çok güzel duran bir lila. Fiyatı sanırım 5-6 lira civarı.


Aldıklarım bu kadar. Özellikle The Balm Mascara ve Concealer'la ilgili ayrı birer post yazmak istiyorum. Hepinizi çok öpüyorum. Hoşçakalın.











2 yorum:

  1. Cok güzel alisveris olmus, kapaticiyada begendigine sevindim : D Bazi günler gözlerimin alti cok mor oldugu zaman, önce cok pigmentli olan normal bir kapatici kullaniyorum, sonrada bunu üstünden hafifce uyguluyorum, aydinlatmasi cok hosuma gidiyor. Bugünde ama sadece bunu kullanmistim mesela ; )

    YanıtlaSil
  2. the balm eyeliner ve maskara uygulamasını sabırsızlıkla bekliyorum:)

    YanıtlaSil