14 Eylül 2012 Cuma

Maybelline Dream Satin Liquid Fondoten - 021 Nude












Aslında elimde sürüsüne bereket fondoten var ama bütün fondotenlerim kış dönemindeki cilt tonuma uygun. Yazın fazla fondoten kullanmadığımdan ve '3 ay için fondoten mi alınır?' mantığımdan ötürü yaz zamanı fondoten almışlığım yoktur. Fakat geçen sene, içinde kızkardeşimin de olduğu düğün periyodunda, yüzüme sürecek koyu tonlu bir fondoten bulamayınca ucuz yollu bir tane edinmeye karar verdim.



Tabi ki istikamet evime yakın olan Gratis oldu. Maybelline ürünlerinde indirime denk gelince, tercihimi bu markadan yana kullandım. Maybelline fondotenlerin yapısını genel olarak sevsem de, pembe alt tonlu olmaları yüzünden genelde uzak duruyorum. Aslında niyetim Affinitone fondoteni almaktı ama bunun yapısını daha çok beğendim. Affinitone benim yüzümde kalıp gibi durdu ve pul pul bir görüntü oluşturdu. Ben de seçimimi Satin Dream'den yana kullandım. Hatta almadan önce yüzüme sürüp, beğenmeyip, eve gidince bayılıp, onca yolu boşu boşuna geldim diye kendime kızıp, gerisin geri dönüp almıştım.:))






Ben de herkes gibi pompalı şişeleri seviyorum. Öbür türlü, bi dünya fondoteni heba etmişliğim vardır, misal Nars fondotenler... Ne güzel ki, bu fondoten pompalı, bu sayede istediğim kadar ürünü rahatça ayarlıyorum. Bir fındık tanesi kadar fondoten tüm yüzüme yetiyor.






 



Ten rengime en çok uyan renk 021-Nude oldu. İçinde çok hafif bir pembelik sezsem de, genel olarak cildimle bütünleşti. Sanırım bu fondoteni, Affinitone'dan daha çok beğenmemin sebebi, yüzümde ince ve doğal görüntü yaratması oldu. Nemlendirici özelliği olmamasına rağmen, kuru cildimde gerginlik oluşturmadı, cildimle kolaylıkla bütünleşti.



Kapatıcılığını da başarılı buldum. İzleri ve renk farklılıkları gayet güzel örtüyor. Kalıcılığı da son derece iyi. Sabahtan akşama kadar yüzümdeydi ve tazeleme gereği duymadım. Benim için oldukça şaşırtıcı çünkü fondotenlerin çoğunda dağılma yaşıyorum. Bence tek dezevantajı, SPF özelliğinin olmaması. Ama ben fondoteni düğün-dernek için aldığımdan, benim açımdan eksi değil artı sayılır. Ne de olsa flash patladığında zombi gibi olmak istemeyiz :))



Ben Sigma F50 ile sürdüm ve görüntüsünden oldukça memnun kaldım. Sizler de bu tarz bir fırçayla sürebilirsiniz. Fiyat-performans analizi yaparsak bu fondoten'den oldukça etkilendim. Normal fiyatı Affinitone'dan daha pahalı ama sık sık indirime giriyor. Eğer indirime denk gelirseniz bir deneyin derim.









1 yorum:

  1. bencede çok iyi bi fondöten bende çok memnunum ki yağlıya dönüktür benim cildim karma yani pudra geçince sıkıntı olmuyor hiç o verdiği parlaklığı seviyorum açıkçası

    YanıtlaSil