11 Eylül 2012 Salı

BCBGMAXAZRIA Parfüm - En Favori Yaz Parfümüm




Aslında parfüm postu yapmak gibi bir niyetim yoktu. Çünkü parfüm tarifi ayrı bir dal. Parfüm alırken bile 'nasıl parfümlerden hoşlanıyorsunuz?' diye sorduklarında; 'vanilyalı, çiçekli..' der çıkarım işin içinden. Aslında kendim bile nasıl parfüm sevdiğimi anlayabilmiş değilim. Ama ne sevmediğimi biliyorum: 'Fresh'. Özellikle bazı deodorant çeşitlerinde bu koku var ve ben bu kokuyu duyduğumda beş metre öteye kaçıyorum. Mesela Elie Saab'ın parfümünü kokladığımda inanılmaz beğenmiştim, ama ne zaman ki aradan zaman geçti o koku değişti ben de değiştim. İlk baştaki o tatlı koku, yerini sabunsu bir kokuya bırakıyor. İşte ben bu tarz kokuları sevmiyorum. Hiç umudum yok ama, inşallah tarif edebilmişimdir.




Konuyu dağıttım farkındayım, gelelim benim tanıtacağım parfüme. Bu parfümü tanıtmak istedim çünkü kimsenin bu parfümü kullandığını hatta bildiğini sanmıyorum. Markanın ismine özellikle dikkatinizi çekerim; bir markanın ancak bu kadar zor bir ismi olabilirdi! Bir sürü harf yan yana sıralanmış, ne okunuyor, ne anlaşılıyor! İnsan şuna kolay bir isim koyar di mi? Aklında tutabilen, anlayan beri gelsin...


Benim de ne bu parfüm, ne de marka hakkında en ufak bir fikrim yoktu. Netten araştırdığımda hakkında birkaç birşey bulabildim. Markanın sahibi Max Azria diye bir adam. Anladığım kadarıyla oldukça da ünlü ama ben moda özürlü birisi olarak varlığından bile haberdar değildim. Biraz araştırınca BCBGMAXAZRIA isminin aslında bir marka olduğunu; hatta İstanbulda üç tane de   mağazası olduğunu, fiyatlarının da bir hayli kazık olduğunu öğrendim. Üstelik bu mağazalardan biri, benim sürekli gittiğim Capacity AVM'de ve ben bir kez bile dikkat etmedim!






Parfümümüze gelecek olursak; anladığım kadarıyla bu parfüm, markanın ilk parfümü. Tasarımı çok şık, özellikle o kapak kısmı beni benden aldı. İçeriğinde yabani çilek, vişne ve Fransız Kir Royal kokteyli (siyah frenk üzümü likörü ve beyaz şarap, yasemin, müge, gül ve menekşe bir kokteyl, iris kökü, sandal krem ritim ve şehvetli misk olduğu yazılmış. Bunların ne anlama geldiğini inanın bilmiyorum, anlamıyorum, umurumda da değil. İçindekiler beni ilgilendirmiyor, ben sonuca bakarım :)) Sonuç olarak da ben bu parfüme bayıldım kızlar, hatta resmen dibim düştü. Nasıl nefis bir koku, anlatamam. Kalıcılığı öyle 'süper' değil, birkaç saat buram buram kokuyorum, sonrasında anca hissediyorum kokusunu. Yine de son zamanlarda beni en çok etkileyen koku bu oldu. 'Yaz parfümü' diye düşündüğümde, aklıma direk bu koku geliyor. O yüzden bitince  almayı düşünüyorum.  





Ben sevgili Rachel'in bloğundaki satıştan almıştım. Bendeki 7,5 ml.lik deneme boyu bir ürün. İnanın bitmesin diye gıdım gıdım kullanıyorum. Yurtdışındaki Debemhams fiyatı; 50 ml. için 44 £, 100 ml. olanı da 56 £ (Sterlin). Yani öyle çok da ucuz değil. Bizim Debemhams'ta var mı bilmiyorum ama sanırım kendi mağazasında satılıyordur, mutlaka soracağım. Gerçi yurtdışındaki fiyatı 150 TL olan bir parfümün, burdaki fiyatının kaç olabileceğini düşününce korkmuyor da değilim!











2 yorum:

  1. Benim hep referans aldığım parfüm sitesi fragrantica.com da şöyle demiş:

    http://www.fragrantica.com/perfume/Max-Azria/BCBG-Max-Azria-13043.html

    Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten güzel bir parfüme benziyor şisesi bile fikir edinmede yeterli. Ancak baya pahalı

    YanıtlaSil