14 Ağustos 2012 Salı

SON ZAMANLARDAKİ AKSESUAR ALIŞVERİŞİM



 



Son bir iki aydır, makyajı bırakıp takı'ya dadanmış durumdayım. Malesef zaman zaman böyle dengesizliklerim var. Bıkana kadar birşeye tutunup, daldan dala geziyorum. Kozmetik alışverişi yapmadığım dönemde, özellikle küpe alışverişinde sınırlarımı zorladım. Uzun zamandır takı almıyordum. Bu zaman zarfında baktım ki daha kibar takılara yönelmişim, çünkü bu zamana kadar genelde şaşalı, alacalı-bulacalı, taşlı pullu küpe almışımdır. Artık daha ağır ve ufak-tefek takılar beğendiğimi farkettim. Bu arada bir de altın rengi hastalığım var ki sormayın. 



Makyaj dışındaki yazıları da okumaktan hoşlanan biri olarak; özellikle aksesuar severler için son zamanlarda aldığım takıları toplu halde göstermek istedim. Tümünü tek bir mağazadan almadım. Hangi mağazadan ne kadara aldığımı da hatırlayabildiğim kadarıyla yazacağım. Belki içlerinde beğendikleriniz olur ve almak istersiniz. Çoğu indirimden alındı, bu yüzden hala var mıdır bilemiyorum, inşallah bulabilirsiniz. Hadi başlayalım :



Accessorize


Accessorize benim en başarılı bulduğum aksesuar mağazalarından. 2 kez pas geçsem, 3.de mutlaka içeri dalar bakarım. Ama sezon içinde ürünler, o kadar yüksek fiyata satılıyor ki, almayı düşünmem için o ürünü cidden deli gibi beğenmem lazım. Hele şükür ki henüz takıda o seviyeye gelmedim :) Bir de her ürün olmasa da, indirim zamanında güzel parçalar bulabiliyorum, bu yüzden de genelde indirimi bekliyorum. Bu 3 küpeyi de farklı farklı Accessorize mağazasından aldım. Bir de indirim zamanında böyle mağazaları şube şube dolanma hastalığım var. Gerçi takıda bu işe yarıyor. Çünkü birinde bulamadğımı, daha az bilinen ya da uğranan başka bir şubede bulabiliyorum.


Mesela ortadaki çiçek şeklindeki küpe ile sağdaki sallantılı kalpli küpeleri Nişantaşı Accessorize'tan aldım. Küçük bir dükkan olmasına rağmen; Taksimdekinden daha fazla çeşit vardı ve modeller de daha güzeldi. Çiçekli olan 11 lira, diğeri de 9 liraydı.






Bu yeşil sallantılı küpeyi de Beyoğlu mağazasında görür görmez beğendim, özellikle yeni aldığım yeşil bluzla yakıştırdım ama fiyatı biraz pahalı geldiği için alıp-almamak konusunda kararsız kaldım. Sonra almaya karar verdim ama bu seferde ne Cevahir'de, ne Metrocity'de, ne de Capacity'de vardı! Sonra kısa bir süre dövünme faslı, sonra bir umut Taksim ve Valaaaaa!!  :)) Buldum, aldım, seviyorum, pişman değilim... Fiyatı 22,50 liraydı sanırım.



 Forever New


İşte benim en sevdiğim, en trend mağaza: FOREVER NEW. Özellikle benim için her sezon alınası bir çantası mutlaka vardır. Cüzdan, çanta, takı, kıyafet, ayakkabı yani kısaca ne ararsanız bulabilirsiniz bu mağazada. Diğer birçok mağazadan farklı bir çizgisi var ve içeri girdiğimde resmen içim açılıyor. Kıyafet olarak daha genç bir kesime hitap etse de, özellikle takı ve orginal cüzdanlarıyla benim olmazsa olmazım bu mağaza. Bu küpeler de sanırım eski sezona ait. Bana hediye olduğu için fiyatını bilemiyorum. Ama çok şık ve genelde sarı ya da beyaz renkli, hatta bordo renkli bluzlarımla kombinleyerek kullandım. Forever New'i son ziyaret ettiğimde bunlardan göremedim ama yeni sezonda benzer küpelerden var.



Yargıcı


Yargıcı da bana göre, Accessorize gibi sezon içinde yanına yaklaşılmayan mağazalardan, en azından benim için öyle. Ama sezon sonunda yaptığı indirimleri çok beğeniyorum. Takı konusunda oldukça başarılı ve indirimde de fiyatlar gayet makul. Küpelerden sol taraftakini Rumeli Caddesinden; Sağ taraftaki çiçekliyi de  Kanyon AVM'deki mağazadan aldım. İkisi de 10 Tl civarıydı.




Atlas Pasajı


Bu küpeleri de Taksim'de gezinirken girmezsem eksik kalacağım Atlas Pasajından aldım. Girdiğinizde tam karşınıza çıkan dükkanın tezgahındaydı. Aslında çok değişik ve güzel küpeler vardı ama ben yaşıma daha uygun olan birşeyler seçmek istedim. Resimden pek seçilmiyor, küpenin ortasında bir çiçek deseni ve tek bir taş var. Beyaz gibi görünen kısımda altın renkli kısma yerleştirilmiş cam bir parça. Aldığımdan beri epey kullandım.



LC Waikiki


Her kadının tutkusu leopar olayı benim için de geçerli. Aslında bu küpeleri almak tamamen tesadüf oldu. LCWaikiki'de dolanırken çok güzel leoparlı bir bluz bulup aldım ve kasaya geldiğimde, hemen kasanın yanında duran takı bölümünde bu küpeyi gördüm. Hiç bakınmadım, resmen denk geldi. O kadar güzel bir takım oldu ki ikinci kez düşünmedim bile. Fiyatı 10 liraydı.




Büyükçekmece Akşam Pazarı


Bu şirin melekli küpeleri Büyükçekmece sahilden aldım. Bir amca hemen oracıkta camdan çeşit çeşit objeler yapıyordu. Kolye ucu, küçük hayvanlar, bileklikler vs. Ben de değişik birşey seçeyim derken arkadaşlarla buna karar verdik. Çok tatlı değil mi, sonuçta el emeği-göz nuru..



Ebay - Bakırköy


Bu kolyelerden soldaki filli olanı Ebay'den aldım. Tahmin ettiğiniz gibi Çin malı. Çok güzel olmasına karşın çok ağır, bu yüzden takamıyorum. Ben bu fil objesini, silikon tabancasıyla bir kutu veya bir eşyanın süslemesinde kullanmayı düşünüyorum. Ama henüz ne olduğuna karar vermiş değilim. Bakacaz görecez. Sağ taraftaki boncuklu kolyeyi de Bakırköy Ebuziya Caddesi üzerindeki bir mağazadan almıştım ama adını hatırlayamıyorum. Üzerimde beyaz bir gömlek vardı ve bu kolye de çok sade duruyordu. Fiyatı 12 lira civarıydı, tam hatırlayamıyorum.



Evet son zamanlardaki takı alışverişim böyle. Bu ay muhtemelen tekrar özüme dönüp kozmetiğe devam edebilirim. Almayı düşündüğüm ve daha önce denemediğim bir iki marka var. Bu markanın ürünleriyle hem kendim tanışmak, hem de sizlere tanıtmak istiyorum. Post çok uzun oldu farkındayım, umarım sıkılmamışsınızdır.









7 yorum:

  1. Atlas'tan aldığın çiçekli taşlı küpeyi ve Waikiki lepoarları beğendim en çok; güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Başakçım. Sen de böyle bir post yapsana, çok hoşuma gidiyor bu tarz postlar. Bu arada hazırlıklar nasıl gidiyor?

    YanıtlaSil
  3. Çok az takı alıyorum ben son zamanlarda, hatta en son 3 ay önce falan almış olabilirim :)) Tatilde aldığım iki bilekliği saymazsak :)

    Ben şimdi video çekeceğim: kozmetik dolabım, 3 bölüm :))) Bir de üstüne seyahat çantası videosu. Zira zamanım olmayacak fotoğraf yüklemeye.

    Hazırlıklar iyi, aslında pek bir şey yapmıyoruz. Listeler yaptım, gezilecek yerleri görümcem ayarlıyor 8onların misafiri olacağımız için). Perşembe valiz hazırlanır ve işlem tamam :)

    YanıtlaSil
  4. Videonu izlemek için sabırsızlanıyorum. Ben de bitenler videosu çekmeyi düşünüyorum. Hafta içi biraz zor ama bu hafta sonu inşallah başarırım.

    YanıtlaSil
  5. Kendim beğenirsem koyacağım, du bakalım :))

    Sana da kolay gelsin, ben de merakla bekliyorum! Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. Harika parçalar,güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
  7. çok güzel şeyler almışsın canım, zevkine de bayıldım ayrıca^^

    iyi günlerde kullan:)

    YanıtlaSil