23 Ağustos 2012 Perşembe

BOURJOIS BIO DETOX ORGANIC FONDOTEN - 52 Vanilla






Herkese kocaman bir merhaba!



Öncelikle herkesin geçmiş bayramını kutluyorum. Biliyorum uzun zamandır post girmedim, aslında bu süre içinde bloğumu ihmal ettim sayılmaz, çünkü video hazırlıyordum. Bu arada video olayı gerçekten zormuş, öncelikle vlogger arkadaşları ellerinden öperim. Her seferinde binbir problem çıkıyor; ya kapı çarpıyor, ya içeri biri giriyor, ya birşeyi eklemeyi unutuyorum falan filan derken hadi sil baştan! Neyse bin kez denedikten sonra video'yu çektim. Ama tabi insan cahil olunca, youtube'a 17 dk.lık video yükleyemeyeceğini bilemez di mi? Şimdi video'yu kesip yüklemem gerek ama bu beni aşar. Çünkü ben teknik özürlüyüm. O yüzden hafta sonu kardeşimle kesip biçip ekleyeceğim inşallah.



Bu süre içinde ben de birkaç ürün ekleyip bloğuma geri döneyim istedim. Bugün göstereceğim ürün çok sevdiğim Bourjois markasının diğer bir fondoteni (bir önceki Healty Mix'ti.) Bio Detox. Bourjois, beni fondoten kounsunda oldukça şaşırtan ve tatmin eden bir marka oldu. Kullandığım her iki fondotenden de memnun kaldım. Sanırım çok sevdiğim Chanel fondotenlerle benzerliğinin bunda payı büyük.






Adı üzerinde organik bir fondoten. Kokusu da ne kadar organik olduğunun kanıtı gibi, bildiğiniz çayır bayır kokusu, yani ot kokuyor:) Bobbi Brown'un göz kremi için 'ot kokuyor' derken, aslında ona haksızlık etmişim. Çünkü bunun yanında onun ki gayet tatlı kalıyor. Bana göre fondotenin tek eksi tarafı bu kokusu. Ama iyi haber, yüze sürüldüğünde o koku kayboluyor. İddiası; içerisindeki maddelerle cilt tonunu eşitlemek, dış etkenlere karşı korumak, gözenekleri küçültmek ve oksijenle cilde tazelik vermek. Bence gözenek görünümü azalttığı ve cilt tonunu düzgünleştirdiği doğru. Bu fondoteni sürdükten sonra cildimin daha genç ve dinç göründüğünü farkediyorum.



Oil-free yani yağsız bir fondoten ama ben kuru ciltli olmama rağmen herhangi bir sorun yaşamadım. Tabi kullanmadan önce cildimi iyice nemlendiriyorum. Zaten nemlendirici sürmezsem her fondotende pullanma sorunu yaşıyorum. Ayrıca herhangi bir sivilcelenmeye ya da kızarıklığa neden olmadı. Bana göre yağlı ciltlerin de denemesi gereken bir ürün. Ben fondoten fırçası yerine; nemli haldeki beauty blender'ımla uyguluyorum. Bana göre en güzel sonuç 187 tarzı bir fırça ile alınıyor, parmaklarınızla sürüyorsanız acele etmek zorundasınız çünkü çabuk kuruyor. Aşırı derecede kapatıcı olduğunu söyleyemeyeceğim ama benim aradığım zaten bu değil. Benim yaşadığım en önemli problem renk düzensizliği ve bu fondoten cilt eşitlemesini gayet güzel yapıyor. Sanırım benim bu markanın fondotenlerinde en beğendiğim özellik bu: Kapatıcılığı az olmasına rağmen cilt rengini düzgünleştirmesi..






Şişenin pompalı olması da oldukça pratik. Özellikle Nars fondotenlerdeki gibi ürün israfı sorunu yaşamıyorsunuz. Üstelik Nars fondotenlerin yapısı daha sulu, bu ise oldukça yoğun. Yani pompası olmasaydı da rahatlıkla kullanılabilirdi.









Bu arada bendeki rengi en açıktan bir koyu ton olan Vanilla. NC20 cildimle gayet uyumlu olduğunu düşünüyorum.



Healty Mix'le karşılaştırmam gerekirse; HM buna göre çok daha ince ve ışıltılı kaçıyor, bio detox daha mat ve örtücü. Ben çoğu üründe olduğu gibi fondotenlerde de matlıktan hoşlanan biri olarak, bu fondoteni daha çok tuttuğumu söyleyebilirim. Ama kesinlikle ikisi de güzel fondotenler, ikisini de severek kullanıyorum ve bitmelerini hiç istemiyorum.



Ürünü bir çok mağazada bulabilirsiniz. Ben kışın Debemhams'tan %30 indirimle 38-40 lira gibi bir fiyata almıştım.











2 yorum:

  1. Merhaba videonu sabırsızlıkla bekliyorum.Bir sürü fondötenim olduğundan henüz Bourjoisnınkileri deneyemedim, ürün stoğum azalınca deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Mutlaka dene. Eğer cildin karma ya da yağlıysa, kokusu da rahatsız etmezse eminim seveceksin.

    YanıtlaSil