14 Temmuz 2012 Cumartesi

PHYSICIANS FORMULA GEL EYELINER








Ülkemizde satılmayan ürünlere çok sık yer verince, bu sefer burda da rahatça bulabileceğiniz bir ürünü tanıtmak istedim.


Bu ürün yurtdışında son derece ekonomik fiyata alabileceğiniz, içeriği doğal olan bir markaya, Physicians Formula'ya ait. Doğal markalara ilgim hat safhada. Elimden geldiğince bu tarz ürünler kullanmaya çalışıyorum.


Çok fazla eyeliner kullanan biri değilim. Ama kullandığımda sadece siyahla sınırlı kalmaktan hoşlanmadığım için, çeşit çeşit renklerde eyeliner alıyorum. Yine eyeliner takıntım baş gösterince, nette yaptığım aramalar sonucunda, PF'nın eyelinerlarını görüp almaya karar verdim.


Ambalajı çok şık. 3 renk üst üste, birbirine geçmeli şekilde, plastik açılıp kapanan bir ambalajda geliyor. Üç rengi bir arada taşımak istemezseniz; diğer eyelinerın alt kısmını bir diğerinin kapağı olarak kullanıp yanınıza almanız mümkün. İçinde kendi eyeliner fırçası var ama ben o fırçayı sert bulduğum için kendi eyeliner fırçamla sürüyorum.



 Antique Gold, Metallic Amethyst, Black+Gold Shimmer


                                     



PH eyelinerlar, 4 farklı göz rengi için ayrı ayrı setler halinde satışa sunulmuş. Ela, kahve, mavi ve yeşil renkli gözler için farklı renkler tasarlamışlar. Bendeki hazel yani ela gözler için olan. Ama bu konuya takılmaya gerek yok, hangi renkleri beğendiyseniz onu alın.


Bu eyelinerların yapılarını seviyorum. Son derece yumuşak, kremsi, kolay sürülen bir yapıları var. Ama sarı ve eflatun olan rengini çok vermiyor. Daha sheer yapıda. Siyah olansa tek katta gördüğünüz koyuluğu sağlıyor. Üç far da ışıltılı.



                                      Antique Gold, Metallic Amethyst, Black+Gold Shimmer



ANTIQUE GOLD: Rengini fazla vermeyen, sarı renkli bir eyeliner. Hafif yeşile de çalıyor diyebilirim.

METALLIC AMETHYST: Çok güzel bir eflatun. Bu da antique Gold gibi 2-3 katta rengini belli ediyor. Ama başka bir yerde bu kadar güzel bir renk görmemiştim. O yüzden benim için eksi bir durum değil.

BLACK + GOLD SHIMMER: İçinde altın simler olan koyu mu koyu bir siyah. Gördüğüm en güzel ışıltılı siyah eyeliner.


Sürdükten sonra sabitlenmeleri güzel. Kesinlikle gözde dağılmıyor, siz çıkarmadan çıkmıyor. 24 saat kalıcı olduğunu iddia ediyor. 24 saat olmasa bile, benim gözümde sabahtan akşama kadar yaklaşık bir 10 saat kalmıştır. Gerçi sadece siyahı sürdüm ama, diğerlerinin de yapısının farklı olacağını düşünmüyorum.


Diğer setlerdeki renkler de aynı burdaki siyah kadar yoğun renk veriyor. Eğer size yakın bir eczanede bulabilirseniz incelemenizi öneririm. Fiyatı 45 lira civarıydı. Tanesi 15 liraya geliyor ki bence uygun. Kalıcılığı, yoğunluğu ve renk skalasıyla bu fiyatı hakettiğini düşünüyorum.









2 yorum:

  1. bende yeşil gözler için olnını kullanıyorum çok guzel özellikle siyah olanı göz rengim yeşil değil ama onun renklerini daha çok begendiğim için kalemini ve rimelinide kullanıyorum bu markanın gerçekten hem çok şık hemde kaliteli ürünler 4 5tane alacagınıza bir tane iyi olsun o yuzden bu markanın urunlerini kesinlikle tavsiye ederim ve fondaten yerine renkli nemlendiricisi hem nelnenirken cilt hemde fondaten gorunumu sağlarsınız :) zararlı etkisindende kurtulmuş olursunuz.

    YanıtlaSil
  2. Duygu hn ben de bu markayı çok seviyorum. Özellikle Matchmaker allığını çok istiyorum ama burda Nars fiyatına satılıyor. iherb'teki fiyatı 12 Dolar. Tamam mutlaka ki o fiyata satılmayacak ama bu kadar faiş fiyat farkı da olmazki.. Bizde düne kadar yurtdışı alışverişi çok fazla yapılmadığından ve markalar hakkında fazla bilgi olmadığından drugstore markalarını bize high-end fiyatına yutturuyorlardı. Ama son senelerde hem Strawberry hem de bloglar sayesinde herkes bilgi sahibi oldu. Kimse gidip de 15 liralık maskaraya 40 lira vermek istemiyor.
    Kusura bakmayın çok yazdım ama çok dertliyim bu konuda.

    YanıtlaSil