10 Temmuz 2012 Salı

MAX FACTOR MİRACLE TOUCH FONDOTEN



Kendimi bildim bileli pata krem fondotenlere karşı zaafım var. Gençlik dönemlerinde bile bu tarz ürünleri, sıvı olanlara tercih etmişimdir. Evet, likit fondotenler çok daha hafif ama compact olanların duruşu daha düzgün ve kapatıcılığı da daha yüksek oluyor. En azından benim seçtiklerim öyle.


Max Factor, 18'li yaşlarımda benim en favori markamdı. O zaman da yine patacream tarzı bir fondotenini kullanıyordum ve inanılmaz duruyordu. Tabi bunun, o ışıl ışıl, genç, taze cildimizle de alakası var muhakkak. 








  
Benim bu markanın ten ürünlerine duyduğum sempati, bu fondoteni almamda en büyük etken. Fondotenin yapısı o kadar harika ki! Gördüğünüz gibi katı bir formu var. Ama cildinize sürdüğünüzde yumuşuyor ve sıvı bir fondoten sürer gibi hissediyorsunuz. İçinde belli belirsiz ışıltı var. Cildinize sürdüğünüzde son derece canlı, ışıltılı, pürüzsüz bir görüntü yaratıyor. Kalıcılığı güzel, sivilcelenme yapmadı.  


Kapatıcılığı yüksek ama yapısı ağır değil. Kusurları maske görüntüsü oluşturmadan, inanılmaz doğal örtüyor. Benim bu fondotende en çok hoşuma giden doğal kapatıcılık ve canlı görünüm oldu.


Ambalajını çok beğendim. Fondoten olan kısım cam olan bölmede, çevrilerek açılıyor. Alt kısmında bir kapak var. Oraya da süngeri konulmuş. Ben süngeriyle uyguladım. Parmakla da uygulanabilir. Fırçayla hiç denemedim ama bu tarz ürünlerin parmakla daha güzel sürülüyor bence.



                                                     Ürünü kullanmaya başladığım tarih




Tüm cilt tipleri için uygun, yağlı ciltlerin de kullanabileceğini düşünüyorum. Bendeki rengi Sand. NC 20'yim. Almadan önce internette swatchları araştırmış, çok da emin olamamıştım. Bazıları pembe tonlu ve ben kesinlikle sarı tonlu istiyordum. Sonuçta biraz tahminle bu rengi aldım. Biraz koyu gibi görünse de, yüzümde sırıtmıyor. Yine de bir dahakine bir ton açığını alacağım.


Bu ürünün tek dezavantajı fiyatı. Türkiyedeki fiyatı sanırım 60 TL civarı. Ben ürünü Cheapsmells sitesinden, Max Factor Elixir fondotenle birlikte, kargo dahil 52 lira gibi bir fiyata aldım. Eğer alma imkanınız varsa yurtdışından alın derim.












8 yorum:

  1. Ben bu postunu kaçırmışım.Bir fondöten sever için çok yararlı bir yazı malum, en iyi fondöten aramamız hiç bir zaman son bulmuyor:) Sadece likit fondötenleri seviyorum dewy ve glow görünüm sevdiğim için ama anlattığına göre senin kuru cildine gayet iyi gelmiş. Tr'deki fiyatlar yüzünden ben de saçlarımı yolacağım hele uzun süreler yurtdışında yaşayıp rahat rahat almaya alışkın olunca burada insanın içine oturuyor:( İndirimde şans vereceğim kendisine :)

    YanıtlaSil
  2. Aynen canım ya. Çok istesem bile, yurtdışında burdakinin yarısına satılan bir ürünü alamıyorum. Salak yerine konuyormuşum gibi geliyor.

    YanıtlaSil
  3. başarılı bir anlatım teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  4. merhabalar,
    ben kullanıyorum ve çook memnunum. gün içinde yenilemem de gerekmiyor.

    YanıtlaSil
  5. Ben de NC20yim ama 75 golden rengini kullanıyorum ve biraz açık gibi geldi. Siz nasıl 60 numarasını kullanıyorsunuz ve bi dahakine 55 numarasını kullanacağınızı yazmışsınız. Kafam karıştı.

    YanıtlaSil
  6. çok değişik bir renk skalası var bu fondotenin. Zira baktığımda, 75 numara, swatchlarda benim kullandığım 60 numaradan daha açık duruyor

    YanıtlaSil
  7. Bende 70 ini kullandim ama biton acigi hangisi acaba 65 mi 75 mi

    YanıtlaSil
  8. Buğday tenliyseniz 75 numara derim , şahane bi ton

    YanıtlaSil