3 Eylül 2013 Salı

Missha BB Krem No:23



Herkese merhaba,
Bir çok markanın BB kremini kullanan biri olarak, BB kremlerin en meşhuru olan ve son zamanlarda yine ön plana çıkan Missha BB Krem hakkında yazmadığımı farkettim.





Bu kremi alalı sanırım 3 yıl olmuştur. Evet cilt ürünleri için bu uzun bir süre. Ben de nihayetinde ürün bozulmadan, yapısı değişmeden bitirmek üzereyim. Kutusundan çok belli olmasa da, sanırım bi 15 güne kadar vedalaşacağız kendisiyle.





BB kremlerin çoğu gibi pembemsi bir rengi var. Bendeki 23 numaralı rengi yazları kullandım, bu minik boy yani 20 ml'lik olanı. Asıl kullandığım 21 numara, büyük boydu ama nasıl olduysa onu kaybettim. Malesef bu yüzden karşılaştırmasını yapamıyorum. Tahminimce bu NC25-30 aralığı için gayet uygun bir seçim.


Bendekinin kapak kısmı çevirmeli, bu küçük boy olmasından kaynaklanıyor. Büyük boyları bildiğiniz üzere pompalı ve plastik kapaklı.





BB kremlerin ne kadar mucizevi ürünler olduğunu ve bilindik markaların çıkardıkları dandik kremlerle uzaktan yakından alakası olmadığını bu foto'dan anlayabilirsiniz.
Rengin ciltle bütünleşmesi, doğallığı, yumuşaklığı ve ince yapısına rağmen kapatıcılığı güzel. Cildinize kullandığınızda birkaç dk içinde gayet iyi uyum sağlıyor. Birebir cilt renginizde olmasa bile, asla yüzünüzde sırıtmıyor.


İlk sürdüğünüzde oldukça parlak duruyor ama bu sizi korkutmasın, bir süre sonra, cilt emip de renk bütünleşince yağlımsı görüntü kayboluyor. Ama yine de çok yağlı bir cildiniz varsa üzerine pudra geçme ihtiyacı hissedebilirsiniz.
Bunun dışında, belki 7-8 çeşit BB krem kullanmış biri olarak diyebilirim ki, hiçbir olumsuz yanını görmeme rağmen tekrar almayacağım. Sanırım tekrar alacaklarım; Holika Holika Petit BB Krem (burada) ile Skin79 Gold BB Krem (burada) olacak. Zira Holika'nın nemlendirmesinden ve Skin79 Gold'un yüzüme sağladığı gerginlikten fazlasıyla memnunum.


Son olarak kapatıcılığının orta düzeyde olduğunu söyleyeyim. Zaten hiçbir BB krem deli kapatıcı değil. Amaç da bu değil. BB kremdeki amaç renk eşitsizliğini düzenlemek ve canlı bir görüntü sağlamak. Yine de renkli nemlendiricilerden çok daha fazla kapatıcı olduklarını söyleyebilirim. Hatta Nars Sheer Glow gibi fondotenlerden bile...












13 yorum:

  1. BB kremlere son zamanlarda inanılmaz ilgim var ne görsem alıyorum. Bu da aklımda ama şuan Kiehls BB kremi kullanıyorum kesinlikle harika :) ona ihanet edip yeni bir tane alamıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Kiehls'in methini duydum ama ben Koreninkilerden şaşmam.

      Sil
  2. Ben de bugün kullandım bu BB'yi ilk kez ve bayıldım doğrusu. Yüze verdiği parlaklık, yeterli kapatıcılık, yağlandırmaması süper. Kalıcılığına gün sonunda bakıciiz :) Öperim!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet kalıcı hayatım. Tüm yaz hatta Antalya sıcağı ve neminde bile bunu kullandım. Ben hiç tazelemediğim halde yüzümde kaldı.

      Sil
  3. Almayı düşünüyordum çok açıklayıcı bir yazı olmuş :) bana da beklerim

    YanıtlaSil
  4. Mishanın 23numarasını almıştım ve bana açık geldiği için satmıştım. Şimdi 27 numara çıkardığı için ilk fırsatta deneyeceğim

    YanıtlaSil
  5. Mişhacık nerede satılıyor bir türk sitesi varmı anlıyacağımız dilden, verdiği görüntüye bayıldım,güle güle kullan ! Keşke elimin altında olsada tenime hangisi uyacak bilsem :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Missha'nın kendi sitesi var. Renk konusunda da şöyle söyleyeyim. Ben Mac'te NC20'yim ve 21 numarasını kullanıyorum. Tam uyuyor diyebilirim. Eğer sen daha koyuysan 23 daha uygun olacaktır.

      Sil
  6. Türkçe ise ben bir bakayım sitesine aksi haldeyse anlamıyacağım. Benim tenim baya beyaz hangi rengi alayım ozaman:S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Missha'nın sitesi Türkçe. Türkiyeden satış yapıyor zaten. En açık rengi 13 numara,onu al derim.

      Sil
  7. Renk skalasından birşey anlamamıştım zaten ogün baktığımda :S Çok teşekkürler yardımcı olduğun için ozaman canım ben en kısa zamanda 13 numarasını alıciğim sevgilerrrrr:**

    YanıtlaSil
  8. Önceki paragraf: "ince yapısına rağmen kapatıcılığı süper."
    Sonra: "Son olarak kapatıcılığının orta düzeyde olduğunu söyleyeyim."

    Hangisi doğru acaba ? :)

    YanıtlaSil