22 Mart 2013 Cuma

Essence Oz Koleksiyonu - Aydınlatıcı Pudra





Essence Koleksiyonlarını ciddi bir şekilde takip ediyorum. Ama daha önce de belirttiğim gibi, son derece ilgi çekici koleksiyonlar yerine; daha orta karar koleksiyonlar gelmeye başladı. Oz koleksiyonu da bunlardan biri. Çok kötü bir koleksiyon olmamakla birlikte; dört dörtlük olduğunu da söyleyemeyeceğim ne yazıkki. 


Koleksiyonda en dikkat çekici iki üründen biri de bu pudraydı. Twilight koleksiyonunun aydınlatıcı pudrasına bayıldıktan sonra, bunu da düşünmeden aldım. 




Gördüğünüz gibi üzerinde koleksiyonu belirten bir baskı var. Ben bu tarz ayrıntılara bayılıyorum, ürünü özel kılıyor. Ama ne yazıkki ürünü kullandıkça bu arma bozuluyor. Elimde iki kez swatchladım ve bastırmadığım halde hafifçe bozuldu bile. Fırçayla aldığınızdaysa deli gibi tozutuyor.





Gelelim pudranın özelliklerine. Bence aydınlatıcı pudra demek, twilight koleksiyonundaki pudraya haksızlık olur. Aydınlatıcı tarafı pek yok ama bu onu kötü kılmıyor. 
Gördüğünüz gibi oldukça ince yapılı. Yani tek başına kullanıldığında hiçbir örtücülüğü yok. Ama yağlı bir cildiniz varsa, o yağlanmayı örtmek için tek başına kullanabilirsiniz. Tabi bu noktada da renk faktörü devreye giriyor. Zira pudra oldukça açık bir renk. Koyu ciltler için uygun olduğunu düşünmüyorum, en azından tek başına.
Ben ürünü fondotenimin üzerine ve gözaltımdaki kapatıcıyı sabitlemek için kullandım ve gayet de beğendim.
Bir kere kuru ciltli olmama rağmen ben de gerilme yapmadı. Mat da durmadı. Çizgilerime de dolmadığı için ürünü sevdiğimi söyleyebilirim.


Tozutması haricinde iyi bir ürün olduğunu düşünüyorum. Fiyatı 11,95 TL 










6 yorum:

  1. gözaltını sabitlemek için güzel bir ürün olabilir koleksiyon da çok tatlı bence güle güle kullan
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. güle güle kullan:) Koleksiyon ürünlerinden bende edinmek istiyorum ama yaşadığım şehirde malesef böyle bir imkanım yok :(

    YanıtlaSil
  3. tasarımı ne kadar tatlıymış bunun! essence'i sırf bu yüzden seviyorum :)

    YanıtlaSil
  4. çok ince yapılı olduğu için renk konusunda çok sıkıntı yaratmadı bende.(nars medium1 nc30muş galiba bilemedim). ancak benim cildimde durmadı ya. dediğin gibi gözaltım için denedim ama çizgilere doldu :/ aşırı kuru cildim şu aralar ondan mı acaba? senin sevmene sevindim ^.^

    bi de bir şey sorabilir myim? krem allık sence benim ten rengimde gözükür mü? krem allık denemek istiyorum ama bilemedim.

    YanıtlaSil
  5. canım NC 30 musun? Eğer koyu tenliysen belli olmaz gibi geliyor bana. Mesela Bukette(powderpuff) belli olmamış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mac'ten hiçbir şey almadım tam tonumu bilmiyorum ama temptalia'nın sitesinde nars medium1 nc30a denk yazıyordu ^.^" gözükmemesi fena ya. uygun fiyatlı bir krem allık almak istiyordum, görünüşlerini seviyorum da hiç kullanmadım.

      Sil