14 Ocak 2013 Pazartesi

Mim: Blog Okuma Listemde Görmek İstediklerim ve İstemediklerim


İlk kozmetik turu bloğunda gördüğüm mim'i ben de yapayım istedim. Çünkü benim oldukça dertli olduğum bir konu bu..

Mim sadece iki konudan oluşuyor, ben de hemen yazıyorum:


Okumaktan Keyif Aldığım ve Görmek İstediklerim : 
Bir makyaj ve kozmetik bloğu olarak benim kulvarımdaki tüm blogları takip etmeye çalışıyorum, hatta zaman zaman nete bir ürün yazıp, o ürün hakkında yazan bilmediğim blogları bulmaya çalışıyorum. En çok makyaj postlarını ve ürün tanıtım yazılarını seviyorum. Bir de Diy projelerine bayılıyorum. Özellikle dekorasyonla ilgili olanlar çok ilgimi çekiyor. Hatta bir süredir takip ettiğim bir blog sayesinde, mobilya rengimi değiştirme gibi bir saplantıya tutuldum.

Okumayı Sevmediğim ve Görmek İstemediklerim :
Gramer hataları bence önemli. Başı sonu gelmeyen cümleler, imla hataları ve anlamını bilmediğim kelimeler beni yoruyor. Şüphesiz herbirimiz Türkçe öğretmeni değiliz ama, en azından anlam değişikliğine sebep olmayacak şekilde yazılmalı.
Bunun dışında, sürekli alışveriş yazısı yazan ama onları tanıtıp yorumlamak için zaman ayırmayan blogları izlemiyorum. Senin hangi ürüne kaç para harcadığın beni ilgilendirmiyor. Aldığın ürün iyi mi kötü mü, kimler kullansın onları yaz bana.
En fecisi de sürekli ürün reklamı yapan, 100 postunun 80'i reklam olan bloglar... Arkadaşlar, üç beş kuruş birşeyler kazanmak herkesi mutlu eder. Ama bu sizlere bloğunuzu reklamla doldurma ve bizleri bayma lüksü vermiyor. Sıkılıyorum ve alacağım varsa da almıyorum. Lütfen blogger mısınız, reklamcı mısınız bir karar verin. Tabi ki de 'beğenmiyorsan izleme' diyebilirsiniz, beğenmiyorum o yüzden de izlemiyorum.


Sanırım biraz agresif bir yazı oldu ama gerçekten bu benim uzun zamandır dile getirmek istediğim birşeydi. Söyledim kurtuldum! Bu mim'i eğer kabul ederlerse, sevgili Başak'a, Aysel'e, İnci'ye ve audreyin şekerleri'ne gönderiyorum.









3 yorum:

  1. Yazdıklarının hepsinin arkasındayım.

    YanıtlaSil
  2. Yazdıklarının hepsi birbirinden doğru kuzum, ben de yapacağım mimlendiğim için teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  3. aynen alışveriş yazılarının gerçekten hiç devamı gelmiyor, ben de hoşlanmıyorum.

    YanıtlaSil