20 Ocak 2013 Pazar

Lush Ultra Bland Makyaj Temizleyici

 
 
 




Sıradaki yazım da, Lush markasından, son zamanlarda kullandığım en iyi temizleyici olan Ultra Bland.


Aslında bundan önce, Lush'tan geçen hafta yaptığım ve %50 indirimdeki ürünleri kapsayan bir post girmeyi istiyordum ama henüz fotoğraflarını çekmedim. Gerçi çok fazla bir ürün almadım, üç tane ürün seçtim ve sizlere de indirim bitmeden göstermek istiyorum.




 

 
Bu temizleyicinin 45gr ve 100gr'lık iki farklı boyu var. Bana göre 45 gr'lık ürün, son kullanma tarihine kadar rahat rahat yeter. 45gr'lık ürünün fiyatı 25, 100gr'lık ürünün normal fiyatıysa 50 Tl.
Aslında ben küçük boyunu alıp, 12,5 TL'ye ucuza getirme niyetindeydim fakat Lush uyanıklık yapıp, sadece büyük boyunu indirime sokmuş. Dolayısıyla 25 Tl verip küçük boyunu almak yerine; aynı fiyata ben bu dev ebatlı olanı aldım. Ne güzel ki kutunun üzerinde son kullanma tarihi yazıyor. Ağustos'a kadar kullanım süresi var. Tabi benim bu ürünü o tarihe kadar bitirmem oldukça zor!







Geçelim yapısına... Krem ile vazelin arası bir yapısı var. Ben ilk gördüğümde The Balm'ın Balms Away'ine ne kadar benziyor' diye düşünmüştüm. Her ne kadar elimde o ürün yoksa da, bloglardan okuduğum kadarıyla yapıları oldukça benzer.


Ultra Bland'in yapısı oldukça yumuşak, vazelin kadar sert değil. Tıpkı Balms Away'deki gibi makyajın üzerine uygulayıp yüzünüzdeki makyajı bulamaç! haline getiriyorsunuz ve ardından nemli bir pamukla temizliyorsunuz.


Makyajı çok iyi temizliyor ama biraz zahmetli. Ben epey bir pamuk harcadım. Üstelik benim gibi foşur foşur yüzünüzü yıkamadan cildinizin temizlendiğine inanmayanlardansanız, bu ürünle rahat edemeyeceksiniz. Yine de makyajı o kadar iyi çıkarıyor ki, bir süre sonra bu ürünle çağ atlayabilirsiniz:) Televizyon karşısında, yattığınız yerde kitap okurken bu ürünle yüzünüzü temizleyebilirsiniz. Ama benim gibi aynaya bakmadan rahat etmeyenlerdenseniz birşey diyemem.


Son olarak, temizledikten sonra cildi yumuşacık yapıyor. Yağlı bırakıyor diyemem, ama bu ürünle cildimi temizledikten sonra nemlendirici kullanmadım. Düşünün kuru cildi pul pul dökülen ben bile!
O yüzden, her ihtimale karşı yağlı ciltli bayanlar mutlaka denesin bence.











 

5 yorum:

  1. Luna'cım, karma-yağlı ciltlerde de hiçbir soruna yol açmıyor. Yağlı gibi hissedilse de, sivilcelenme, gözenek tıkama, siyah nokta oluşturma vs potansiyeli yok. Ben 3. kutumdayım, asla vazgeçemiyorum!!! Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddimisin çok süpermiş o zaman. Ben de bayıldım. 3 kutuyunasıl bitirdin canım ya, ben bu nasıl biter diye düşünüyorum şimdiden.

      Sil
    2. Daha önceki 2 kutu küçük boy olanıydı. Küçük boyu 3 ay dayanıyor. Her gün göz ve cilt makyajını çıkardığım için bitti valla :)

      Büyük kutu daha çok gider ama sanırım :)

      Sil
  2. Ben ten makyajı çok yapmıyorum ama göz makyajı için ya da waterproof ürünler içinde iyi mi sizce, iyise bioderma h2o nun bile gözlerimi yaktığı düşünülürse bunu hemen denemek istiyoruum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. H2O'nun göz yaktığını bir iki kişiden okumuştum. Ben bu üründen çok memnun kaldım, ne alerji ne yakma yaptı. Zahmetli olması dışında bir eksisi yok. Ama gözleriniz bu denli alerjikse mutlaka Lush'a uğradığınızda deneyin, çünkü orda öyle bi imkanınız var. Mesela benim elimin üzerine sürüp bununla sildiler. Deneyin, eğer yakmıyorsa tavsiye ederim.

      Sil