11 Ocak 2013 Cuma

Bourjois Tekli Far - 08 Beige Rose





2012 yılının en favori farı!!
Yazısını hala yazmadığıma inanamıyorum. Oysa aldığımdan beri deliler gibi kullandım. Bana göre Bourjois'in en güzel farı. Kesinlikle müthiş bir renk!


Bu farı ilk Bubblegam bloğunun sahibi Muhsine'nin Bourjois far swatchlarında görmüş ve hayran olmuştum. Bir de bunun üstüne, Su Hakgüden'in bu farı kendi gelin makyajında kullandığını öğrenince almak şart oldu. Aslında 2-3 senedir aklımdaydı ama asıl fiyatından almak istemedim. En sonunda Watsons 'Turkcell Kadınlar Klübü' indiriminde kavuştum kendisine...


Ambalaj olarak da şık ve kullanışlı buluyorum. Kapak kısmı küçük bir mıknatısla tutturulmuş, kolayca açılıyor. Kapanmayıp da dağılma, oraya buraya saçılma gibi bir durumu yok. At çantaya çık sokağa :))




Watsons indiriminden almıştım ve ne yazikki tüm ürünlerde yaşanan yapışkanlı barkod sorunu bunda da var. Arkasında etiketi öyle bir yere yapıştırmışlar ki; kesinlikle rengin adını okuyamıyorsunuz. Ben önceden bildiğim için alırken sıkıntı olmadı, ama rengin numarasını hatırlamasaydım (nitekim daha önce gittiğimde bu far yerine başka bir farı inatla vermeye çalışmışlardı) yanlış farı alabilirdim.




Farı aldığımdan beri o kadar çok kullandım ki, bu hızla gidersem hayatımda ilk kez far bitireceğim, üstelik mineral yapılı bir far!
Farkediliyor mu bilmiyorum, üstteki bombede hafif bir erime oldu bile. Bana göre bu farı bu kadar harika yapan hem kullanışlı hem de kurtarıcı olması. Şöyle ki;
Diyelim sabah makyaj yapıp çıkmanız lazım, fazla zamanınız yok. O zaman bu farı sürüp, göz üstünüze hoş bir aydınlık ve denge kazandırabilirsiniz. Veya bu farı baz olarak kullanıp, koyu renk bir farla gölgelendirerek gece makyajına çevirebilirsiniz.




Rengi krem bej. Kendinden sedefli bir yapısı var. Eğer siz de benim gibi, aydınlık görüntünün yansımayla yaratılmasını sevenlerdenseniz, bu fara kesinlikle bayılacaksınız. Kalıcılığını bazsız kullanmama rağmen gayet iyi buldum, hele de bazla uygulanırsa tadından yenmez.
Ayrıca bu süre içinde topak topak olmadığını ve çizgilere dolmadığını da söyleyeyim.


İncecik bir yapısı var. Fırınlanmış bir far olduğu için ister ıslak, ister kuru kullanabilirsiniz.
Ayrıca ürünü sadece far olarak da sınırlamıyorum. Bence basbaya aydınlatıcı olarak bile kullanılabilir.


Ben sanırım 23 Liraya almıştım. Hem far, hem aydınlatıcı olarak kesinlikle ve kesinlikle parasının hakkını veriyor. Herkes gitsin alsın, bu farı alıp da memnun olmayan çıkacağını sanmıyorum.












15 yorum:

  1. Vallahi öyle güzel anlatmışsın ki benim de alasım geldi:) listeye eklendi!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al bak pişman olmayacaksın:) Zaten hafta sonu makyaj videosu çekeceğim inşallah, onda da kullanacağım.

      Sil
  2. çok güzelmiş gerçekten rengi iyigünlerde kullan cnm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten canım,teşekkür ederim . Bu arada geçen gün yaptığın koyu makyaja bayıldım. Hatta direkt 'kate moss gibi olmuş' dedim

      Sil
    2. Kesinlikle aynı şey benim de aklımdan geçmişti; Kate Moss :)

      Sil
  3. Gerçekten benim de canım çekti! Zaten ihtiyacım vardı, sebebim oldun :)

    YanıtlaSil
  4. İzmir'deki Watsonslarda bu marka yok diye biliyorum? Ben de almak istiyorum aslında bu farı; ama indirimli olarak yakalayabilsem tadından yenmez.

    YanıtlaSil
  5. Benimde gözüm var bu farda canım :) Gerçekten muhteşem bir far bir daha ki indirimde kesinlikle listeme eklendi.Güzel günlerde kullanman dileğiyle tatlm :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir far. Tüm renklerin içinde bunu tek geçerim.

      Sil
  6. En sevdiğim renk, tüm göz kapağına uygulayıp eyeliner çekmek yeterli. Bourjoise bakayım merak ettim:)

    YanıtlaSil
  7. Sen yazdıysan tamamdır! Aklımda :) Muck!

    YanıtlaSil
  8. İnanır mısın iki gün önce rengini o kadar merak etmiştim ki bi yerde okuyup, keşke biri swatchlamış olsa demiştim ama sonra aramayı unutmuştum :D Şimdi görünce aa dedim :D

    YanıtlaSil