5 Ekim 2012 Cuma

NYX Tekli Farlar - 116 Wild Fire - 10 Champagne







NYX markasından sıkça bahsediyorum. Allık ve rujlarından sonra sırada tekli farları var. Biliyorsunuz bu marka yurtdışında oldukça uygun fiyatlı ve rujları da, farları da oldukça rahbet görüyor. Özellikle tekli farlarının pek çoğu, MAC'in farlarının dupesi olarak gösteriliyor. Evet ambalaj olarak çok ağım şahım değiller ama yine de bir önceki yazıda tanıttığım Carmina far'ın ambalajının yanında, sultan kalır bunlar!!






Ben size bendeki farlardan iki tanesini; Wild Fire ve Champagne renklerini göstereceğim.






Wild Fire rengi harika bir yeşil. Netteki swatchlarda Mac Jealousy wakes rengiyle karşılaştırılmış ve dupesi olarak gösterilmiş. Champagne rengi ise şeftali tonlu hoş bir şampanya rengi ve Mac All That Glitters rengiyle oldukça benzer.






Champagne rengi, parmakta aşırı olarak renk vermese de; gözde güzel bir aydınlık ve ışıltı yaratıyor. Wild fire rengi ise görüldüğü gibi oldukça baskın ve rengi elde etmek için tek dokunuş yeterli. Farların dağılmamaları ve sürerken tozutmamaları da takdire şayan.






Kolumdaki swatchlarda renkler çok daha iyi anlaşılıyor. Renklerin ne kadar güzel olduğunu söylememe gerek yok. Ancak bu farların en büyük handikapı; sürdükten bir süre sonra solmaları ve çizgileşmeleri. Bazıları bu farların gözaltına dökülmelerinden şikayet etmiş ama ben bunu yaşamadım. Başka marka farlarla blend etmedim ama elimdeki NYX farların tümü birbiriyle gayet kolay blend ediliyor.



NYX farlar kesinlikle mükemmel değiller. Ama ben bunları toplu halde neredeyse bir Maybelline far fiyatına aldığım için paramın hakkını sonuna kadar hakettiklerini düşünüyorum. Eğer ki çok büyük beklentileriniz varsa büyük hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Kesinlikle bir Mac ya da İnglot olamazlar ama, altına baz uygulayarak gayet güzel sonuç alınabilir. İtiraf edelim arkadaşlar; ne kadar Mac'in dupesi olsalarda 60 liralık Mac farların neredeyse 6'da 1'i fiyatına aynı kaliteyi bulamazsınız. Yani '3 kuruşa 5 köfte' yok malesef.



Burda satılıp satılmadığını, satılıyorsa kaça satıldığını bilmiyorum. Ama 15 TL üstünü haketmediklerini düşünüyorum. Onun yerine, tıpkı Buket'in yaptığı gibi palet olarak 35 TL'ye almak çok daha mantıklı.
Merak edenler olursa Douglaslarda bu markayı bulabilirsiniz.












3 yorum:

  1. Ben de Douglaslarda bakmıştı fiyatı bana yüksek gelmişti diye hatırlıyorum belki yüksek değildir aslında ama insan yurt dışında 2 kuruşa satıldığını görünce türkiye de bu kadar çok para vermek istemiyor:/ Sleek allıklar gibi sitesinde 25 lira Trde 60 lira... konudan çıktım gibi:)

    Champagne rengine bayıldım ama gerçekten

    YanıtlaSil
  2. Gercekten de guzel bı renk. O 'enayi yerine koyulma' hissini anlıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Champagne bende de var :) Aah aaah bir zamanlar cherryculture dan almıştım NYX ürünlerini . İyi ki de almışım. Bu tekli farlarından 6 tane var sanırım bende. Kullanmaya pek sıra gelmese de seviyorum yapı olarak :)) Güle güle kullan ! Bana da bekleriiim ..


    http://junkheadinpurpleland.blogspot.com/

    YanıtlaSil