27 Eylül 2012 Perşembe

Pastel All Over Compact Powder - 143










Bu ürünü geçen yaz Watsons mağazasından almıştım. Aslında pastel ürünleri ile pek içli dışlı sayılmam ama indirim olduğundan bir deneyim dedim.






Her ne kadar 'kompakt pudra' olarak nitelendirilmiş olsa da, bu ürünün pudrayla uzaktan yakından alakası yok. Ürün bariz şekilde bildiğimiz allık. Gerçi ben de alırken pudra olarak düşünüp almadım ama yine de pudra sınıfına konulmasına şaşırdım.



Bu allığı seçmemdeki en büyük sebep görünüşü oldu. Hem kapakta ürünü gösteren şeffaf kısmı, hem iç kapak kısımdaki küçük aynası, hem de renklerin üzerindeki desen bende sempati yarattı. Ben de, 'Bir Pastel ürünü deneyeceksem, niye bu olmasın?' diye düşünüp aldım.






Allığımız, görüldüğü gibi birbirine yakın üç renkten oluşuyor. Renkler somon, pembe ve şeftali tonlarında. Normalde birbiriyle bağlantılı renkler olmadığını düşünsem de, tonlama çok iyi yapılmış, kesinlikle keskin hatlarla ayrılmıyor. İçerisinde hafif ışıltılar var ama belli değil. Renkler istenirse tek tek, istenirse karıştırılarak kullanılabilir. Tek renk olarak sürülmek istendiğinde, renklerin arasındaki mesafenin dar olması yüzünden biraz zorluk yaşanabiliyor. O yüzden ince bir allık fırçası ile sürmek mantıklı.



Fiyatı 20 lira civarı ama, o kadar çok yerde, o kadar çok indirim oluyor ki çok daha ucuza alabilirsiniz.






Bu resimde üç rengi karıştırarak swatch'ladım. Oluşan renk gayet güzel, yumuşak ve soft. Ben allığı renk kombinasyonu ve tasarım olarak başarılı buldum. Açık tende son derece doğal ve tatlı bir renk oluşuyor. Ama eksi taraflarına bakacak olursak; fırçayla renkleri karıştırırken hafif tozutuyor ve kalıcılığı da orta karar. Yine de uygun fiyatı göz önüne alındığında kötü bir allık diyemem, hatta başarılı bile sayılır. Özellikle de kısıtlı bir bütçeniz varsa bu allık iyi bir seçim olabilir.












3 yorum:

  1. Aslında bence, far olarak da kullanılabilecek renkler Luna'cım, benim çok hoşuma gidiyor böyle soft şeftali tonlarında göz makyajı. Ve hepsi karıştırılınca çıkan allık rengi de güzelmiş.

    Desenlerine bayıldım, ben de severim böyle cicili bicili şeyleri :)

    Güle güle kullan!

    YanıtlaSil
  2. çok tatlıymış rengiii güle güle kullan :)

    YanıtlaSil