26 Eylül 2012 Çarşamba

Benefit Some Kind-a Gorgeous











Merhabalar,
Bugün tanıtacağım fondoten, Benefit'in kompact tarzdaki Some kind-a Gorgeous isimli fondoteni. Bendeki miniminnacık ebatta deneme boyu olan orta koyuluktaki rengi. Bir setin içinden çıkmıştı ama hangisi olduğunu hatırlamıyorum. Benefit bu tarz mini setlere çok meraklı, belki Sephoralarda hala bulunabiliyordur.






Ürünü sadece bir kez kullandım ve yarısı gitti. Yani anlayacağınız bu ürün bildiğiniz tester. Gerçi büyüğünü almadığıma sevindim. Çoğu kişi buna ayılıp bayılsa da, bende öyle 'woooww'luk bir etki bırakmadı. İyi ki gaza gelip de büyüğünü almamışım.









Ürünü neden sevmedim, bir kere pembe alt tonlu. Bana dünyanın en güzel fondotenini getirseniz, pembe alt tonluysa arkama bakmadan kaçarım. Sarı alt tonluyum ve pembe tonlu fondotenler bende yapay, hatta maske gibi duruyor. Özellikle Mua'nın ısrarla denettiği ve methede methede bitiremediği Estee Lauder fondotende bunu görmüş ve nefret etmiştim. Üstelik 'bu pembe alt tonlu' dediğimde, yüzüme acayip bakıp, 'bu fondotende öyle bir durum yok, o Mac'lere özgü.' deyip beni bir kez daha dümura uğratmıştı. Dip not olarak şunu söyleyeyim, söz konusu olan Türkiye'deki Mua'larsa, kendi içgüdülerinizi dinleyin, daha çok işe yarar kızlar.


Sevmediğim diğer bir özelliğiyse, acayip yapısı. Yağlı bir ürün değil. Ama sürerken yüzüme yağ sürer gibi hissettim. Sürdükten sonra pudralaşıyor, o görüntü kayboluyor. Ben 'çok yağlı bu' diye düşünürken, tam tersine sürdükten sonra yüzümde pul pul durdu. Sürerken çabuk dağılıyor bu artı. Sürdükten sonra yüzümün kuruduğunu hissettim. Karmaşık duygular içindeyim: Yağlı gibi görünen, cildimikuru bir fondoten!


Örtücülüğü az, sadece renk tonunu düzenlemek istiyorsanız yeterli gelebilir, ama zaten bunu renkli nemlendiricilerde yapıyor. The Body Shop'un Extra Virgin Mineral'iyle çok benzettim. Ama The Body Shop'un yapısı ve kapatıcılığı daha başarılı sanki. Bir de o çok daha ucuz.


Kokusunu beğenmedim, çok yapay bir kokusu var. Daha önce de almıştım, bozuk sanıp attım. Bunda da aynı koku mevcut, sanırım fondotenin kendi kokusu böyle.


En kötüsü ise gözenekleri belirginleştirmesi. Bence bir fondotende herşey olabilir ama bu olmamalı. Hele de bir fondotene Chanel'den az aşağı bir para veriyorsanız!


Sonuç olarak, ben ününü haketmediğini düşünüyorum. Zaten Benefit ürünleri genel olarak bana abartı geliyor. High Beam, Moon Beam, Benetint, Eraste Paste gibi birkaç ürününü denedim ve hiçbiri de dört dörtlük değil bence. Bu benim fikrim; sonuçta bir fondotene 100 Tl gibi bir fiyat ödüyorsanız; 4/4'lük olmasa bile, 4/3'lük olmasını bekliyorsunuz. Bu fondoten benim için 10 üzerinden 5 eder. 130 TL'ye Guerlain Lingerie de Peau varken bunu seçmek, benim için abes olur.


Fikirlerim böyle, kullananlardan memnun olan/olmayan herkesin de fikrini beklerim.











8 yorum:

  1. bu cildinin alt tonunu belirleme kriteri nedir acaba? bir yerde okumuştum bileğindeki damarların rengi mavimsiyse pembe alt tonlu oluyormuşsun,ne kadar dogru bilemiyorum tabi (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla benimki mavi ama ben sarı alt tonluyum. Aslında deneye deneye anladım ben ama kesin olarak Mac'te fondoten seçerken öğrendim. Mac'te sarı ve pembe tonlar, NC ve NW olarak ayrılıyor. En kötü ihtimal bunları deneyerek karar verebilirsin.

      Sil
  2. ben de benefit ürünleri içersinde bir tek porefessional'ı begendim.belki de bu tarz üründen daha öönce hiç kullanmadıgım için de olabilir.onun dışında ürünlerin kalitesiyle fiyatları arasında ciddi derecede fark var.

    YanıtlaSil
  3. aynen katıldım yazınıza
    benefit the balm ayarında fiyatlara sahip olmalıydı diye dusunuyorum abartılı fiyatlar ve ürünleri var
    oysa vadettiklerinin azını basarabiliyor cogu

    lancome teint miracle harika bir fondoten 90 100 arası onu alabilirsiniz bu fiyata

    mualar konusunda da katılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denediklerimin içinde cildimde duruşuyla beni kendine hayran bırakan Guerlain oldu. Gerçekten o kaliteyi ve mükemmelliği gördüm. Ama tabi mükemmel fondoten, herkesin beklentisine, cilt yapısına, cilt kusurlarına göre değişiyor.

      Sil
  4. Merhaba,
    Ben de bir sürü para verip (130 tl. idi galiba)gözeneklerimi belirginleştiren shiseido revitalizing fondoten için senin gibi düşünüyor ve Guerlain'i yakın fiyatlılar arasında tek geçiyorum. Gözeneklerim olduğundan daha çok göründü shiseidoyu sürdükten sonra ve sorunun ben de olduğunu düşünmüştüm :)ama senin de benzer bir sorun yaşadığını görünce, suçlunun bir sürü para verdiğim fondotenimde olduğunu anladım :) Sevgiler...
    Ece

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guerlain deneyene kadar hep Chanel diyordum. Ama ne zamanki Lingerie de Peau'yu denedim, Chanel bile hikaye gibi kaldı.

      Sil