9 Ağustos 2012 Perşembe

YSL TOUCHE BLUSH - No:5 Blackcurrant




 



Allık sevgim malum. En iyileri bulabilmek için deneyebildiğim kadar markayı denemeye çalışıyorum. YSL markası benim pek bilmediğim, ürünleri hakkında çok da fazla fikir sahibi olmadığım bir marka. Bu marka bilindiği gibi high-end grubunda yer alıyor. Kalite ve fiyat açısından oldukça yüksek seviyede. Ulaşılması kolay ancak oldukça pahalı olduğu için ürünlerini seçerek aldığım bir marka.






Ürünlerindeki kalıcılık ve kalitesinden şüphem olmadığı için, yine allık krizimin tuttuğu bir dönemde bu ürünü seçtim. Ambalajda, gördüğünüz gibi çok şık bir çizgiye sahip. İlk olarak dışardan bakıp incelersek; alttaki şeffaf kısımda toz allık bulunuyor, üst kısımsa altın rengi bir kapakla birleştirilmiş. Üzerinde ne şekilde, nasıl açılacağı resimli olarak gösteriliyor. Bunun iyi bir ayrıntı olduğunu düşünüyorum, zira ben dikkat etmeden keşfetmek için orasını burasını zorlarken her tarafı toz içinde bırakmıştım. Ayrıca bu resimli jelatinin olduğu kapak kısım ayna şeklinde dizayn edilmiş, gerçekten çokpratik ve hoş. Tasarımını çok beğenmeme rağmen; kocaman ebatı ve bilmece gibi ordan burdan çıkan aparatları sebebiyle kullanışlı bulmadım açıkçası.






İç tasarımını inceleyecek olursak; kapağı açtığınızda, alttaki sarı halkalı kısma sıkıştırılmış kocaman bir puf görüyorsunuz. Allığı bu pufla uygulayabileceğiniz söylense de, ben hiç denemedim ve denemeyi de düşünmüyorum. Ürünün yapısının yoğunluğu ve toz toz olması yüzünden, o puf ne kadar işe yarar, tartışılır!






Pufun içine geçtiği sarı halka kısmı çevirerek açtığınızda, allık ile puflu kısmın birbirinden şeffaf bir kapakla ayrıldığını görüyoruz. Gayet ince ve zekice düşünülmüş çünkü bu tarz toz ürünlerde en büyük sorun; ürünün, kapağı çevirdiğiniz anda her tarafa uçuşması ve bulaşması. Bu ince kapak sayesinde bu sorun çözülmüş.














Ürüne gelecek olursak, bendeki renk harika bir gül kurusu tonu diyebilirim. Çok çok ince bir toz şeklinde ve içinde ışıltılar var. Bu kadar ince bir üründen, bu kadar pigmentli olmasını beklemezdim ama çok hafif sürmeniz bile yeterli oluyor. Bu ışıltı ve tozlu yapısı sebebiyle, dikkatli kullanmak gerek. Bu rengin koyu tene daha çok yakışacağını düşünüyorum.













6 yorum:

  1. Güle güle kullan rengi ambalajı her şeyi çok güzel :)

    YanıtlaSil
  2. High-end markalara çok düşkünümdür ama YSL'ye bir türlü kanım ısınmadı çok nadir ürünlerini alıp beğenmemişimdir. Herkesin ayılıp bayıldığı Faux cils maskara ve Touche Eclat dan hiç memnun kalmadım. Zaten Touche Eclat yı da sadece müthiş şık paketinden dolayı almıştım.

    YanıtlaSil
  3. guzelliknehri çok teşekkür ederim canım.


    beautiful and sweets, kesinlikle haklısın. Mesela ben de YSL'nin çok övülen 2'li farlarını ve dediğin gibi faux cils rimelini beğenmedim. O farlar sim içinde yüzüyor resmen. Rimel de eh işte'ydi. Zaten tüy gibi kirpiklerim için mucize beklememeyi öğrendim. Bir de insanın bazı markalara kanı ısınmıyor galiba.

    YanıtlaSil
  4. Genelde ürünlerin tasarımları beni çekiyor ama YSL o kadar şık dore packaginglerine ragmen hiç çekmiyor beni. O kadar lüks görünümü ve pahalı fiyatlarına rağmen ben pek kaliteli bulmuyorum. Bir far paleti elime geçmişti tebeşir gibi gelmişti bana. Kirpiklerin için çift maskara kullanmayı denedin mi hiç? Çok işe yarıyor. Önce volume veren bir maskarayı sonra da başka sevdiğin bir maskarayı uyguluyosun kirpikler süper belirgin oluyor. Benim kirpiklerim de kısadır bu işlem çok işe yarıyor. Yakında bir kaç öneri yazım olacak bu konuyla ilgili

    YanıtlaSil
  5. Ambaları harika. Bayılıyorum böyle kaliteli ambalajı ürünlere.. Rengi de çok güzel..

    YanıtlaSil
  6. Kibelecim aynen öyle. Ambalaj; kaliteyim ve de pahalıyım diye bağırıyor resmen:) Ama kullanışlı mı dersen, değil. Çantaya atamıyorsun, çabuk uygulayamıyorsun. Ama özel bir günde ya da makyaj için zamanın olduğu bir anda, hatta kullanmasan bile şöyle kenara koyup bakayım dediğin bir ürün.

    YanıtlaSil