28 Ağustos 2012 Salı

PUPA COMPACT EYESHADOW TWO SHADES - 03















Tekrardan Merhabalar,
Bugün tanıtacağım bir başka ürün, Pupa'nın bu ikili farı. Bir sürü resim çektim çünkü paletimiz değişik dizaynı ile alışık olduğumuz far paletlerinden oldukça farklı. Ben de her ayrıntıyı rahat rahat görmenizi istedim.






Öncelikle bu paletin en dikkat çekici kısmı, tasarımı. Sevsem mi, nefret mi etsem bilemedim! Palet şeffaf bir kutu içinde, yine şeffaf bir tabana oturtulmuş olarak geliyor. Paletin sabitlenmesi ve zarar görmemesi açısından iyi düşünülmüş bir ayrıntı. Ama aynı zamanda bir sürü zaman kaybı. Bu es geçersek, neyi sevmediğimi söyleyeyim; foto'da da gördüğünüz gibi palet avuç içim kadar. Üstelik abartısız söylüyorum içindeki ikili farı kibrit kutusuna koysanız kutu boş kalır, o derece ufak. E bu kadar ufak bir far için, böyle kocaman bir ambalaja ne gerek var di mi? Tamam tasarımı çok şık, içinde aynası falan var ama bu kadar büyük bir paleti yanınızda taşımak çok zahmetli.



Far'ın süngerdeki görünüşü


Süngerin yandan görüntüsü



Far'ın süngerle sürülmüş hali


Geçelim süngerine... Gerçekten de çok şirin. Ne zaman elime alsam gülümsüyorum. Peki bu neden konulmuş biliyor musunuz, bu süngeri paletin boş olan orta kısmına yerleştirip dipten sonuna kadar çekiyorsunuz ve ürün süngere geçiyor. Yani bu şekilde ikili olarak gözünüze sürmeniz için tasarlanmış. Peki kullanışlı mı; tabi ki hayır! Bir kere akıl var mantık var, biz Uzakdoğulu muyuz ki her birimizin göz yapısı aynı olsun: Göz kapağı düşük olan var, ince yapılı olan var, kalın olan var.. Var oğlu var. Tabiki de bu süngerle uygularsak yamalı bohça gibi dolaşmamız kaçınılmaz. Şirinlik 1, kullanışlılık 0.
















Paletin olumsuz tasarımını belirttikten sonra, geçelim ürünün kendisine. Ambalajını ne kadar eleştiriyorsam; farları hakkında da o kadar övgü dolu sözler söylemek istiyorum. Ben kahve-bej tonlu olan 03 numaralı paleti aldım. Bir kere renklerin tonları müthiş. Açık olan renk sedefli bir bej. Bu rengi sadece far olarak değil, yüzün belli noktalarında aydınlatıcı olarak bile kullanmak mümkün. Kahve renk ise yine gördüğüm en güzel tona sahip. Ben kahve tonlarında bu tarz acı kahveleri tercih ediyorum. Bu iki renk birbirini çok güzel tamamlıyor.



Yapıları yumuşacık. Krem gibi kolayca sürülüyor, kalıcılıkları gayet iyi. Sürdüğümde dağılma, bulaşma olmadı. Ama yine de bu tip sedefli farları kullanırken, bir far bazı ile sabitlemekte fayda var. Belli olmasa bile bej renk oldukça ışıltılı. Siz benim gibi üşengeç olmayın kızlar...



Şöyle bir toparlayıp, artı ve eksilerini kabataslak yazacak olursak;


(+) ları:

- Tasarım görünüş olarak çok şık. Özellikle parlak gri metal kısım ve kırmızı sünger sapı çok sevimli ve görsel olarak da tatmin edici. Hatta saptan dik tuttuğumda bana dondurmayı hatırlatıyor :P

- Dayanıklı. Çantada açılmıyor, yere düşünce kırılmıyor.

- Farın olduğu pan kısmı çıkartılabiliyor. Ama tavsiye etmem, ambalaja yazık olur.

- İçindeki kapak kısmı tamamen ayna. Ekstradan ayna taşımaya gerek yok.

- En güzeli renkleri. Kalıcı, pigmentli, harika tonları olan, uyumlu... E amaç da bu zaten!


(-) leri:

- Çok büyük. Çantaya at-çık tarzı bir ürün değil.

- Süngeri kullanışlı değil.

- Gramajı az. Benim için sorun değil. Ama buna dikkat edenler hayal kırıklığına uğrayacaktır.

- Kahve ve bej kısımlar eşit değil. Bej kısım daha fazla.



Genel olarak söyleyeceklerim bu kadar. Ben bu ürünü seneler önce aldığımda oldukça iyi bir para ödemiştim. Ama şimdi birçok alışveriş sitesinde komik fiyatlara bulmanız mümkün. Hatta bir blogger arkadaş geçen hafta limango'dan 9,90'a almış. Eğer böyle bir fiyata bulursanız, durmayın atlayın! Beğenmezseniz de gelin bana çatın kızlar :))










2 yorum: