27 Ağustos 2012 Pazartesi

MAC CAREBLEND PRESSED POWDER - Gold-Go-Lightly











Mac'in 2011 Mayıs ayında çıkardığı Surf Baby koleksiyonuna ait iki bronzer'dan açık renkli olanı. Bana MAC'in şu zamana kadarki koleksiyonları içinde en çok hangisini beğendiğimi sorsanız kesinlikle bu koleksiyonu söylerdim. Heralde şu zamana kadar en çok beğendiğim MAC allıkları; bu koleksiyondaki My Paradise ve Spring Colour koleksiyonundaki Ripe Peach ombre'dir. Aslında benim bu iki koleksiyona ait ürün almışlığım yok. Tanıtacağım ürünü de çoğunlukla yaptığım gibi Elca alışverişi sırasında denk gelip aldım. Ben aldığımda bu tek kalmıştı ve tabiki de allık falan da yoktu. Zaten Elca'da allık bulmak mucize gibi birşey.






Ürünü 20-25 gibi komik bir rakama aldım. Bir de itiraf edeyim, almamdaki en büyük sebep, bu koleksiyonun bayıldığım ambalaj tasarımıdır. Ne yazık ki Mac'in son koleksiyon tasarımlarını böyle zarif bulmadım. Bence arada böyle değişik ve iç açıcı tasarımlar nefes aldırıyor.






Ürünümüze bakacak olursak; bir kere herşeyden önce mat, ışıltısız, doğal görünümlü bir pudra. Aslında benim tenime koyu kaldığı için, ben bu ürünü bronzer olarak ya da kontur için kullanıyorum. Ciltte duruşu ve yüzdeki doğallığı harika. Oldukça ince bir yapısı var.






Özellikle rengimin döndüğü bu günler için oldukça uygun. Dün renkli nemlendirici üzerine hafifçe uyguladım ve bence çok da başarılıydı. Renginin donuk olmaması ve kalıp gibi durmaması benim için çok önemli. Pudra görüntüsü sevmeyen biri olarak bu kadar memnun kalmayı beklemezdim. Tabi dediğim gibi, rengi çok olmasa bile, NC20 tonları için uygun değil, NC30 tonlarında pudra olarak kullanılmaya daha müsait. Yine de birçok farklı şekilde kullanılabildiği için oldukça beğendiğim bir ürün. Hatta bu ürünü göz kapağıma gölge yaparken de kullanıyorum.



Kısacası aldığıma pişman olmadım. Ben Macseverler grubuna girmiyorum bu yüzden de ürün alırken oldukça seçiciyim. Bir de Mac fiyatlarını o kadar yükseltti ki, neredeyse bir allığına Chanel parası ödeyeceğiz. Ben zaten bu saatten sonra Mac ürünü almayacağım (hayvan testleri mevzusu yüzünden.) ama Mac'in bu 'ne fiyata çeksem mutlaka satılır' politikası gerçekten de irite edici. Tabi böyle bir kesimin olduğu da inkar edilemez.



Hepinizi öptüm kızlar...











4 yorum:

  1. merhaba dahlia, sırf ürün ambalajı hoşuma gittiği için çoğu zaman full price vererek aldığım ürünler var benim de :S
    Mac'ın sevdiğim dönem dönem düzenli aldığım ürünleri var. Bir gidişte yüksek tutarda toplu alışveriş yapmışlığım da var ama bu son indirimi baya bir abarttıklarını düşünüyorum ben de. Guerlain terracotta yerine Mac bronzing powder almıştım ne gerek var Diorlara Chanellere Guerlainlere o kadar para veriyorsunuz diyordu magazadaki Mac MUA lar ama şu an pek bir farkları kalmadı sanki.

    YanıtlaSil
  2. Bence bronzer konusunda Guerlain açık ara önde. Her gittiğimde gidip gelip bakıyorum, hayran olmamak elde değil. Geçenlerde Komodat bloğunda yazmıştı, son koleksiyonundaki allığı ben 72'ye aldım, başkası 64'e almış diye..Mac fiyat konusunda baya uçtu. Böyle giderse high-end markalara çeyrek kalacak.

    YanıtlaSil
  3. Bu harika bloğun hayvan testlerine duyarlı olması, beni çok mutlu etti! Daha nice yazılarını okumak dileğiyle...

    YanıtlaSil
  4. Adsiz, çok teşekkürler. Evet hayvanlar bizim güzel yanımız: dostumuz, dayanağımız, karşılıksız seven canlarımız... Egolarımız ve hırslarımız için onlara eziyet ediyoruz. Bu kadar ac gözlüğüm niye anlamıyorum. Sonuçta hepimizin sonu toprak. Ölecekler bu şirketler para para diye...

    YanıtlaSil