27 Ağustos 2012 Pazartesi

FRED FARRUGIA TRANSPARENT CREME BLUSH - 03











Bu allığı Sephora indiriminden 20 liraya aldım. Hiç denemediğim bir markaydı ve bu allıkla bir şans vereyim istedim. Bende yok ama, concealer ve farlarını kullananların memnun olduğunu okumuştum. Benim de elim bu ürünlere gitse de sonunda bir allık canavarı olarak buna karar kıldım.



Allık plastik bir kapta muhafaza ediliyor. Biliyorsunuzdur, Fred Ferrugia ürünleri birbirinin üstüne monte edilecek şekilde pratik olarak tasarlanmış. Ama bende tek bir ürün olduğu için aldığım şekilde saklıyorum. Aslında far, concealer ve gloss'unu da alsaydım, set haline getirip tatile yalnızca bu ürünleri götürürdüm. Böylece üründen de tasarruf etmiş olurdum.






Görmüş olduğunuz renk 3 numara. Oldukça koyu turuncu gibi görünen ama aslında oldukça farklı renkte bir allık. Bunun dışında şeftali ve pembe tonlarında iki allık daha vardı. Özellikle pembede de gözüm kalmadı değil. Ama ben turuncu allık delisi biri olarak bunda karar kıldım. Başka ürünler almamış olsaydım pembe rengini de kesin alırdım.









Kabında oldukça turuncu görünmesine rağmen, aslında oldukça parlak bir mercan rengi. Ciltteki duruşu da çok güzel. Krem yapıda olmasına rağmen, hafif bir pudra bitiş var. Ben genelde krem allıklarda ıslak duruşu sevmeme rağmen, bu allığın glow görüntüsünü korumasını çok beğendim. Ürün ince bir şerit halinde olduğundan, ben parmaklarımla uyguluyorum. Sürümü kolay, dağılımı düzgün. Fazla titizlenmeye gerek yok, hatta ben bakmadan bile sürüp çıkıyorum. Bana göre tek eksisi, dayanıksız olması. Hiç kalıcı değil ama rengin güzelliğine hürmeten bunu es geçip, habire yenileme çilesini göze alıyorum.



Adı üstünde transparan bir yapısı var. Yani oldukça yoğun görünmesine rağmen aslında hafif, ince yapılı bir ürün. Hem yapısı, hem de canlı rengi sebebiyle özellikle moda olan mercan tonlu makyajlarda rahatlıkla kullanılabilir. Mesela ben bu allığı Mac watch me shimmer rujla çok yakıştırıyorum. Aynı tonlarda ama rujun baskınlığını, bu allığın ince yapısı nötürlüyor.



Yalnış bilmiyorsam bu marka Türkiye piyasasından çekiliyor. Bu nedenle stokları eritiyorlar ve Sephora'larda bulabilirseniz bir şans verin derim. Ben de kaldıysa gözüme kestirip de 'masraf olmasın sonra alırım.' dediğim farlardan birini bulmaya çalışacağım. Bu arada yalnış hatırlamıyorsam ikili far, gloss ve concealer'ları da 20 liraydı. Marka her Sephora'da yok. O yüzden nerede olduğunu sorup öğrenmek lazım.













3 yorum:

  1. Burdaa Sephora olsa da denesek rengi şahane canım benim:))

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten güzel bir renk. Üstelik senin gibi sarışın, maviş, beyaz tenli afetlere çok yakışır bu renk.:))

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar bende palladium sephora'dan aldım.Orda allık,far ve gloss'lar 10 TL lipbalmlar 15 Tl.

    YanıtlaSil