1 Ağustos 2012 Çarşamba

BOBBI BROWN OIL-FREE EVEN FINISH COMPACT FONDOTEN - 2,5 Warm Sand











Herkese Günaydın,
Fondotenler en sevdiğim makyaj malzemeleri olmalarına rağmen, ne kadar az bahsettiğimi farkettim ve ilk postumu buna ayırmaya karar verdim.


Bugün tanıtacağım fondoten; beni fondoten konusunda asla yüzüstü bırakmayan, Nars fondotenden bile daha çok sevdiğim Bobbi Brown markasına ait. Gördüğünüz gibi bu bir compact fondoten. Nedense ben bu tarz fondotenleri, likit olanlara oranla daha çok seviyorum ve tercihlerim de genelde bu yönde.



itiraf edeyim, şu ana kadar almış olduğum Bobbi Brown ürünlerinden hiçbirini kendi standından almadım. Hepsi ya Elca, ya da Harvey Nichols indiriminden oldu. Çünkü bu marka cidden pahalı ve elimin altında Elca gibi bir cevher varken, gidip de aynı ürüne bi dünya para saçmak mantıksız geliyor. Ha tabi, Elcada her zaman istediğiniz ürünü bulmanız zor. Mesela ben, Bobbi Brown allıklara ya da fırçalara hiç denk gelmedim. Ama her gittiğimde mutlaka fondoten, ruj ve compact pudralarını görmüşümdür.





Tahmin ettiğiniz üzere, bu ürün benim Elca ganimetlerimden. Alalı fazla olmadı. Genelde açık renk fondoten ya da pudra bulmada zorlanıyorum. Sanırım bu sefer yaz dönemine denk geldiğim için, çoğunlukla koyu tonlu olanlar satılmıştı. Ben de numarasını görür görmez bunu kapıverdim. Renk tonunda yanılmadım çünkü daha önce de aynı numaranın likit fondetenini almıştım.







Gördüğünüz gibi şok şık bir tasarımı var. İki bölmeden oluşuyor. Alt kapağı açtığınızda içinden yumuşak bir sünger çıkıyor. Ben genelde bu süngerle uyguluyorum, siz dilerseniz fırçayla da sürebilirsiniz. Kokusuz bir ürün, özellikle fondotende bu benim için önemli. Daha önce bu sebeple kullanmadan fondoten atmışlığım var.






Burda bileğime dağıtmadan kalın şekide sürdüm.






Bu da iyice yaydıktan sonraki görüntüsü. Belli belirsiz, doğal bir kapatıcılık var. Ürün; üzerinde belirtildiği gibi yağsız, özellikle compact ürünlerde gördüğümüz o kalın, ağır yapı bu üründe yok. O yüzden yağlı ciltlerin de kolaylıkla kullanacağını düşünüyorum. İpeksi, ince bir yapısı var. Kolay uygulanıyor ve doğal duruyor. En güzel tarafı da kalıcı ve çoğu fondotende bizi sinir eden o renk değişmesi durumu bunda yok. Bir Vichy dermablend değil ama yine de kapatıcılık son derece başarılı diyebilirim.



İstanbulda yaşayıp da bu fondoteni almayı düşünenler olursa, Elca'ya bir uğramalarını tavsiye ederim. Ben 40 liraya aldım gibi hatırlıyorum. Normal fiyatı 100'den aşağı değildir.









3 yorum:

  1. Elca ne büyük bir şans ama İstanbul'da yaşamıyorum ne yazık ki :) Güle güle kullanın, ben de bir ara bakayım bu fondötene elimdekiler bitince.

    YanıtlaSil
  2. Geçen bir yazında "cilt ressamın tuvali gibidir, kirli görünürse yaptığınız makyaj yeterince etkili olmaz. bu yüzden fondötensiz asla makyaj yapmam" yazmıştın ya, çok etkiledi o beni. Normalde fondöteni ancak gece bir yere gideceksem sürerim. Bu sıcaklarda zaten yüzümde fondöten düşünemiyorum; ama, en azından BalmShelter'i her gün kullanmaya başladım bunun üzerine :))

    Bu arada, gerçekten İstanbul'da olmak ve Elca gibi bir yerin bulunması büyük şans :)

    Sevgiler!

    YanıtlaSil
  3. Ben de sıcak,soğuk sabah akşam demeden muhakkak zeminsiz yani fondötensiz bir makyaj yapmam. Şu an Toplam 14-15 adet ayrı marka fondötenim var :)
    Elca kozmetik'e İstanbul2da oturmama rağmen hafta içi çalıştığımdan ve elca erken kapandığından maalesef gidemedim hep full price ödüyorum ben Tr'de bu ürünlere:( Bazen Paris'te yaz kış indirimine denk gelirsem parfümerilerde güzel şeyler buluyorum. Ama Mac larım hep full price :(

    YanıtlaSil