13 Temmuz 2012 Cuma

SKIN79 GOLD BB KREM





Benim en sevdiğim BB kremim. Skin79 setten çıkanlardan biri de bu kremin ufak boyuydu. O kadar sevdim ki biter bitmez Ebay'den büyük boyunu aldım.

Sanırım benim bu kremi çok sevme nedenim ve aynı zamanda diğer BB kremlerden farklı olan tarafı, olgun ciltlere hitap ediyor olması. Ciltte sıkılaştırma, kırışıklıkları iyileştirme ve düzenli kullanımda beyazlatma vadediyor. Ben ne yazık ki bunları görecek kadar düzenli kullanmadım. Ruh halime, hava sıcaklığına ve cildimin yapısına göre fondoten seçip, daldan dala atlıyorum resmen.


Gelelim içindekilere.. İçinde altın ve havyar özü var. Sanırım bu sürüldüğü zaman hissettiğim nem ve parlaklık bunlardan kaynaklanıyor. Gerçekten de cildimin ışıldadığını görüyorum.


Bir Missha BB krem kadar kapatıcı değil, ama ben Misshanın örtücülüğünü yoğun buluyorum, bence eğer çok problemli bir cildiniz yoksa, kapatılacak ufak tefek izleriniz, sivilce lekeleriniz varsa yeterli. Orta kapatıcılıkta diyebiliriz.


Ürün gri gibi görünse de, BB kremlerin genel özelliği olarak, cildinize sürdükten bir müddet sonra ten renginizle bütünleşiyor. Genelde karma ve kuru ciltlere yönelik bir ürün. Benim cildimde ekstra yağlanma ya da sivilcelenme oluşturmadı. Ama ben yine de çok yağlı ciltlere kullanmayın derim.


Yapısı çok ince değil. Ama sürdüğünüzde kalıp gibi durmuyor. 1-2 nohut tanesi tüm yüze yeterli geliyor. Ben parmaklarımla uyguluyorum. Bana göre BB kremlerin en güzel uygulama şekli bu. Çünkü parmaklarınızın sıcaklığıyla, teninizle bütünleşiyor.


Kötü tarafları yok mu, var tabi. Bir kere tek renk. İkincisi güneş koruma faktörlü olduğu için flaşlı çekimlerde parlama yapacaktır. Ayrıca yapısı nedeniyle kışın kullanmanın daha iyi olduğunu düşünüyorum.


Son olarak, BB kremleri temizlemek için yüz yıkama jelleri yeterli olmayacaktır. Bence en iyi temizleme şekli, önce temizleme yağı ile yüzü silip, ardından yıkamak.


Umarım yazdıklarım faydalı olur. Zira 'Türkiyede bulunmayan ürünleri yazmakla haksızlık mı ediyorum?' diye düşünmüyor da değilim.










1 yorum:

  1. Bir yandan "iyi de nasıl alacağız biz bunları" diye düşünürken, bir yandan da aslında herkes tarafından bilinmeyen ürünleri okumak şahsen benim hoşuma gidiyor :)

    Yani, lütfen devam et :)

    Bir de, BB kremleri ben de elle sürme taraftarıyım. Bir kaç kez fondöten fırçasıyla denedim. Gerçekten hiç hoş olmadı...

    YanıtlaSil