7 Temmuz 2012 Cumartesi

MAC MINERALIZE SPF 15 FONDOTEN



 






MAC'ten aldığım ilk ve tek fondoten. Geçen yaz, cildimde doğal duracak, cildimi yormayacak, hafif bir fondoten ararken, netteki yazı ve yorumları görüp koştura koştura Mac'e gidip, bu fondoteni almıştım. İçeri girmem, ürünü almam, ödemeyi yapmam ve çıkmam için harcadığım süre sanırım 3-4 dk'yı geçmemiştir.





 
NC20 olmama rağmen, MUA'nın önerisiyle NC25 rengini aldım, üstelik yüzümde denemesine, 'bu bana koyu mu ne' diye şüpheye düşmeme rağmen. Kesinlikle NC 20'yi almalıymışım. Yüzümde sırıtmıyor, ama ne bileyim, ben ten rengimden koyu fondoten sevmiyorum. Çünkü üzerine allık sürdüğünüzde zaten yüzünüz renkleniyor, koyulaşıyor.

Sonuçta, ciltte kalıp gibi durmayan, cildi duru gösteren, ağırlık hissi yaratmayan ve kolay dağılan bir fondoten. Kapatıcılığı çok yüksek değil. Çok sivilceli ya da çok lekeli ciltler memnun kalmayabilir. Ama problemsiz ya da az problemli bir cildiniz varsa, bu fondoten hakikaten çok güzel. Sadece çabuk bitiyor.

Fiyatı geçen sene yazın aldığımda 72 TL'ydi. Çok severek kullanmış, göründüğü üzere dibini bulmama rağmen bir daha almayacağım. Bunun sebebi ne fiyatı, ne de çabuk bitmesi. Malesef MAC de hayvanlar üzerinde test yapan firmalar arasına girmiş bulunuyor, gözümüz aydın! Test yapan çok sayıda firma olmasına rağmen malesef en çok MAC'e üzüldüm. Çin piyasasına girmek istediği için, bu hayvan testlerini yapmayı kabul ettiğini okumuştum. Sormak istiyorum: Ya MAC amcalarım, sizin çok mu ihtiyacınız var Çin'e. Çin gelsin size!!





3 yorum:

  1. Çok fazla yorum okudum bu fondoten hakkında şehrimde Mac olmadığından içimde uhde kaldı resmen:/ ve evet hayvanlar üzerinde test yapması çok fena keşke öyle bişe olmasa ama çoğu marka yapıyor bunu maalesef canım:/

    YanıtlaSil
  2. Evet yapıyor ne yazık ki. Ama MAC bunu Çin piyasasına girebilmek için kabul etmiş, yoksa normalde deney yapmıyor. Benim kızdığımda bu açgözlülük. MAC satmayan ya da uyduruk bir marka değil ki! Dünyada en çok tercih edilen marka belki de.. Bu yüzden çok ama çok üzgünüm.

    YanıtlaSil
  3. Para insanın gözunu boyuyor işte:/ Çin gibi Dünya nifusunu ciddi bir şekilde etkileyen bir ülke pazarında olabilmek her ticari şirketin isteğindedir. Çin dışında en çok tercih edilen markalardan biri olarak satış rekortmenliği yapsada 1,5milyon insana hayır diyemiyor işte... Keşke her ticari firma Urban Decay kadar duyarlı olsa. ürüne gelince çok metnini duydum ama bu formda olan fondotenlerin pekte hijyenik bir ambalaja sahip olduklarını düşünmüyorum.

    YanıtlaSil