17 Temmuz 2012 Salı

MAC FALL COLOUR COLLECTION EYESHADOW QUAD - ANGEL FLAME











Baştan beri söylüyorum, MAC markası benim için olmazsa delireceğim bir marka değil. Sevdiğim ürünleri de var, sevmediklerim de. İlk zamanlar herkesin peşine takılıp Mac de Mac diye tutunurdum. Ama zaman geçip de ürünleri kullandıkça, tecrübe kazandıkça her ürüne sazan misali atlamamayı öğrendim.


Ne alaka diyebilirsiniz. Mac'in rujlarını ve allıklarını beğenmeme rağmen; özellikle bu koleksiyon ürünü 4'lü farlar benim için ciddi hayal kırıklığı. Bir kere aldım beğenmedim. İkinci kere aldım yine beğenmedim. Farklı koleksiyon ürünü 3-4 far seti aldım, hiçbirini beğenmedim. Diyeceksiniz ki, madem beğenmiyorsun, o zaman ne diye habire alıyorsun! Çünkü bende, 'Mac yapmışsa çiğ tavuk olsa yenir' mantığı var. Her seferinde aynı hayalkırıklığını yaşayıp, bir de üstüne 'bunca insan beğeniyorsa, sorun sende kızım!' diye kendimi gazlayıp sinir olup duruyorum.






Bu kadar veryansından sonra gelelim sebeplere. Şimdi ben niye bu paleti sevmedim. Çünkü pigment özürlü. Kabında bu kadar harika duran renkler, kolumda ancak kazıyarak görünüyor. Kaba bakıyorsunuz, soft ya da yoğun makyajda kullanabileceğiniz, kombinleyebileceğiniz 4 güzel renk bir arada. Hemen atlıyorsunuz tabi. Ama gözünüze sürünce bir de bakıyorsunuz ki aslında yok öyle bir renk. Örneğin bugün bu paleti kullandım. Saat:11'de sürdüğüm far, akşam 5'te uçtu gitti. Altına baz kullanmadım.  Belki haksızlık ediyorumdur, sevenleri vardır bilemem. Ancak Loreal'in 15 liralık farı gözümde bazsız saatlerce mıh gibi kalırken; Mac'inki birkaç saatte yok oluyorsa, sinirlenirim söylenirim.


Bu farların satış fiyatı muhtemelen 120 liranın civarıydı. Tam bilmiyorum çünkü bunlar bana hediye. (Elimde 2 set var.) Zaten bu parayı kendim versem dövün dövün dövünürdüm.


Şimdi ben burdan seslenmek istiyorum. Sevgili Mac'çik, böyle belli belirsiz farlar çıkarıyorsun anladık, biz de her yaptığına iyidir hoştur diye atlıyoruz onu da anladık. Ama bu pigment yoksunu farları, nasıl oluyor da Lancome ve Dior ile aynı fiyata satıyorsun, bak ben bunu alamadım işte!


Bu benim şu ana kadar yazdığım en agresif yazı oldu. Çünkü ben ürünü sevmedim. Bu benim kişisel fikrim. Belki bu kadar meşhur ve bu kadar çok satılan bir marka olmasa, ben de bu kadar yerden yere vurmazdım. Ama ben MAC'ten çok daha iyilerini beklerdim.


Zaten hayvansal deneyler yüzünden MAC'e sinir olmuştum, bu far fiyaskosundan sonra büsbütün gözümden düştü. Ben şahsen daha da bu markadan ürün almam. Ondan alacağıma, üstüne 20 lira daha koyar, gider high-end far seti alırım, kendimi de üzmem.









3 yorum:

  1. Ben bu markaya bu kadar paralar dökenleri anlamıyorum gerçekten canım .. Fırçalarına lafım yok gerçekten kaliteli bence ama gidipte bir tane rujuna 78 tl vermem ben veremem değil aslında VERMEM ! :S

    YanıtlaSil
  2. Ben yalnızca bir kez ikili far aldım. Blogda yorumlarken de yazmıştım, renklerini iyi vermiyor, diye. Renkler güzel, ama gerçekten o rengi göz kapağında görmek için uğraşmak lazım. Bende kalıcılığı iyiydi ama paint pot üstüne sürdüm hep.

    Yalnızca bu ikili farı denediğim için çok da yorum yapamamıştım; ama, görüyorum ki MAC'in bütün farlarında var bu. Ve gerçekten çok pahalı fiyatları. Ben MAC'in pudralarını, fondötenlerini seviyorum. Allıklarını da seviyorum doğrusu. Bir de paint potunu -baz olarak. Ama aynı şekilde, ben de bir daha far almam. Lancome'un 4'lü far paletleri de MAC ile aynı fiyat ama pigmentasyonu, kalıcılığı, karıştırılması muhteşem (bana göre).

    Ya da, son aldığım Nude'tude palet! Gerçekten başarılı! Ve normal satış fiyatı 12 renk için 60 TL... yani...

    YanıtlaSil
  3. Rimelli Kız, rujları 45 TL galiba. Zamlanıyor falan ama, o fiyata gelmez :)

    bveç, inan elimde birkaç tane koleksiyon far seti var, hepsi aynı! Renklere bakıyorsun şaheser, sürüyorsun sanki 1 milyoncudan almışım gibi. Dediğin doğru, Nude palet buna 5 basar. Hatta üşenmeyecem hafta sonu oturup karşılaştırma yazısı yazacağım. Lancome'u bırak; Dior'un yaz koleksiyonunda çıkardığı 5'li far 144 lira. Yani 125 lira buna vereceğine, 20 lira daha koy, Dior al. Benim mantığım böyle.

    YanıtlaSil