24 Eylül 2014 Çarşamba

Uyumlu İkili Serisi - 1 : Too Faced Primed and Poreless Bronze Tint & Face It Power Perfection BB Cream


Hu huu!
Aylardır yazmamama rağmen beni takip eden herkese günaydın ve güzel bir gün diliyorum.
Çok uzun zamandır yazmadığımı ve video da çekmediğimi biliyorsunuz.
Hayatımdaki kararlar, duygusal değişiklikler ve ülkemizdeki tatsız olaylar üst üste gelince, benim de kafamı toparlayıp yazacak halim olmadı. Bir de ara verdikçe bazı şeyleri bir araya getirmekte zorlanıyor insan.

Neyse, nihayetinde bir yerden başlamak gerekiyordu. Sevgili Buket'in videosu bana ilham verdi ve yeni bir seri yazmaya karar verdim: Uyumlu İkili serisi.

'Bu da ne demek" diye düşünenleriniz için hemen açıklıyorum; birbiriyle uyumlu bulduğum ve birarada kullanmaktan keyif aldığım ürünleri, haftada bir sizlere tanıtacağım.



Too Faced Primed PorelessBronze Tint'i Buket ile birlikte Sephora indiriminde almıştık. Ben koyu olduğu için alıp almamakta kararsız kalmıştım ve açıkçası onun videosunda görene kadar da bir kenarda duruyordu. Ne zaman ki onun kendisine açık gelen BB kremi ile birlikte kullandığını gördüm; 'ben neden yapmıyorum' dedim.
Yaklaşık 2 haftadır karıştırarak kullanıyorum ve sonuçtan çok ama çok memnunum.



Too Faced Primed Poreless Bronze Tint
Rengi; tek başıma kullanamayacağım kadar koyu. Sadece 2 kez, çok az miktarda, cildime iyice yedirerek uyguladım. Aslında istediğim bunun renksiz olanıydı ama tabi ki indirimde bulabilmek mucizeydi.
Bilmeyenler için, bu ürün de tıpkı diğeri gibi makyaj altına astar oluşturuyor. Yapısı yağlı değil ancak benim kuru cildimi germedi.



Face It Power Perfection BB Cream
Henüz yazısını henüz yazmadığım(yazısı yarın blogda olacak), Skin 79'dan sonra en sevdiğim BB kremim. Birçok Kore menşei'li bb krem denedikten sonra, Avrupalı ya da yerel markaların çıkardıklarını bu sınıfa sokmam mümkün değil. Bunu ancak Kore BB kremlerini kullanırsanız anlayabilirsiniz. Ne yazık ki en pahalı markalarınki bile renkli nemlendiri/fondoten karışımı birşey olmaktan öteye gitmiyor.





Her neyse; ben bu bb kremi kışın tek başına kullansam da yaz için oldukça açık kalıyordu. Yazın fondoten kullanamayacak kadar fenalık geçiren bir insan olduğumdan, çareyi bu ikisini karıştırmakta buldum. Sonuç harika!...
Bu sayede hem bb kremimin kalıcılığını arttırmış, hem cildimi güneşe karşı korumuş, hem de bb kremin renginin açıklığı ile bazımın koyuluğunu dengelemiş oldum.



İşte yüzümdeki hali de budur: Bana göre doğal, sağlıklı, hafif bir görüntü.

Uzun bir yazı olduğunun farkındayım. Umarım sıkılmamışsınızdır. Bir kere konuşmaya başlayınca, susmak bilmeyen tipik Teraziyim ben:))
Herkese mutlu hafta ortası diliyorum.








3 yorum:

  1. harika bir fikir olmuş devam et kuzum

    YanıtlaSil
  2. Kocaman kocaman öpücükler sana. senin sayende oldu kuzum.

    YanıtlaSil
  3. Ooooo Luna dönmus ne mutlu, guzel yazilari okumaya devam edecegiz tekrar sevgilerrrr

    YanıtlaSil