30 Haziran 2014 Pazartesi

Too Faced Tinted Beauty Balm - Vanilla Glow


Malumunuz 2 hafta önce Sephora indirime girdi.
Ben Sephoranın kendi ürünleri çok seven biri değilim. O yüzden bu indirimde onları pas geçerek; direkt Too Faced standına yöneldim.
Maalesef bu marka da Türkiye pazarından çekiliyor. Bunda en büyük suçun, bu markanın yurtdışında popüler olan ürünlerini Türkiyeye getirmeyenler olduğunu düşünüyorum. Yıllardır aynı ürünler, gelmeyen muhteşem paletler, yapılmayan yenilikler işi bu noktaya kadar getirdi. 
Evet ne yazık ki bizde böyle.. Maybelline color tattoo'ların gelmeyen renklerinde de bunu gördük; Loreal'in çok sevilen Magic Nude fontöteninde de...
Harika far bazın, süper pigmentli farların, gelmeyen o şeker kalpli allıkların ve harika kokulu paletlerinle elveda Too Faced...:(


Biliyorum çok drama yaptım. Ama zaten kaliteli markası sayılı olan ülkemde, Too Faced ve Lush'ın gidişi bünyeme ciddi zarar verdi. En azından beklediğimiz drugstore markalarının gelmesini ve acımızı bir nebze dindirmesini bekliyorum. Bunun yanında Hourglass gelse ne süper olurdu, mutluluk patlaması yaşatabilirdik!


Benim bu indirimden aldığım sınırlı sayıdaki Too Faced ürünün ilki bu renkli nemlendirici. 
Sıcaklar bastırdığından beri fondotenleri rafa kaldırıp, renkli nemlendiricilere yöneldim.
Aldığımdan beri ürünü tanımak adına bu ürünü kullanıyorum.



Bendeki rengi serinin en açık rengi olan Vanilla Glow. Bu ürünün tester'ı olmadığı için ben netten swatchlara bakarak aldım ve rengi tutturdum.



Glow bitişleri sevdiğim doğrudur. Bu yüzden bu ürünü beğeneceğimi biliyordum. Bir de benim gibi kuru cildiniz varsa harika bir ürün diyebilirim. Krem kullanmadan yüzüme uyguluyorum. Zira kremsiz bile cildimi o kadar iyi nemlendiriyor ki, krem kullanmaya gerek duymuyorum. Yağlı ciltler için durum nedir bilemedim. Gün içinde cildin daha da yağlanacağını düşünürsek, yağlı ciltliler, parlamanın önüne geçmek için üzerine pudra geçebilirler.
Benim kendimde gözlemlediğim, cildimde ekstra bir parlama-yağlanma yapmadı. Sabah sürdüğümde 6-7 saat rahat dayandığını da belirteyim. Sivilce, kızarıklık, alerji gibi bir reaksiyon yaşamadım.



Her ne kadar BB krem olarak geçse de; Kore bb kremleri kullanan biri olarak, diğer pek çok ürün gibi bunun da renkli nemlendirici kategorisinde olduğunu söyleyebilirim ve tabi ki tüm renkli nemlendiriciler gibi bir örtücülüğü yok. Cilt tonunu düzenliyor ve daha sağlıklı bir görüntü oluşturuyor. Ciltte ağırlık yaratmıyor. Ben yapısını The Balm'ın Balm Shelter'ına benzettim.

Bunun dışında 45 gr.lık ürün spf 20 korumaya sahip. Tüm cilt tipleri için uygun olan ürünü hassas ciltlerin de rahatlıkla kullanabileceği söylenmiş. İçerisinde antioksidanlar ve multi vitaminler var. İddiaları arasında, cildi tedavi etmek, nemlendirmek, elastikiyeti arttırmak ve cilt tonunu düzgünleştirmek var. Ben bunların yüksek hedefler olduğunu düşünüyorum. Ancak cildi güzel nemlendirdiği, sağlıklı gösterdiği ve cilt tonunu eşitlediği doğru. Ayrıca bu ürünü baz olarak kullanmak da mümkün.



İçeriğine şöyle bir göz atarsak; pek de sevilmeyen Mica ve paraben türevlerinin mevcut olduğunu görebiliriz.
Bu maddelere dikkat edenler için kötü bir seçim ne yazık ki...
Fiyatı indirimde 30 tl civarıydı. Sanırım pek çok Sephora'da hala bol miktarda var.











3 yorum:

  1. Güzel bir ürüne benziyor, benim de cildim kuru iyi gelir mi ki? Kaymak gibi görünüyor cildin maşallah :)

    YanıtlaSil
  2. Ah ah yarama bastın Luna'm.. En sevdiğim markalardandı TF ama olanlara bak :((
    Bunun kapatıcılığı benim için az ama yazında bi bunlar çekiliyor >.<

    YanıtlaSil
  3. Canim almanyadada hic yok Too Faced markasi, dedigin gibi bazen markalari getiriyorlar ama bu seferde en iyi ürünlerini getirmiyorlar milletde kötü tecrübe yapinca tabii almayi kesiyor, elimizdekilerle idare edecegiz artik, güle güle kullan bb kremini bence güzel görünüyor sanki hic yokmus gibi pürüzsüz ve mat süper :)

    YanıtlaSil