5 Mayıs 2014 Pazartesi

Loreal Infallible Stay Fresh Foundation 24H - 125 Naturel Rose





Denemeden, fikir sahibi olmadan, öylesine aldığım ve çok memnun kaldığım bir fondoten incelemesiyle haftaya başlıyorum.
Marka olarak ne kadar sevmesem de Loreal'in fondotenlerini genel olarak beğeniyorum. Bu fondoten de beni yanıltmadı. Hatta beklentimin üzerinde bir sonuç aldım diyebilirim. 
Duruşu bir yana; şişesi, pompalı oluşu, pratik kullanımı gayet başarılı. 




Bunu indirim döneminde Gratis'ten almıştım. Fiyatını hatırlamıyorum ama yüzde 50 indirimle, 20 küsur lira gibi bir fiyata gelmişti. 
Bendeki renk 125-Naturel Rose. Valla mağaza ışıklarında en açık rengi alıp çıktım. Denemedim, zaten denesem de bildiğiniz gibi o ışık altında renkler oldukça farklı duruyor. Biraz şansa kadere kör ebe atışı yaptım ama rengi tutturmuşum :)




Tüm Drugstore fondotenlerde yaşadığım -en açık tonda bile hafif pembemsilik- kuralı bir kez daha yıkılmadı. Evet Rose olduğu için bunu zaten bekliyordum ama bana uyan ve pembelik barındırmayan açık renk olmadığı için mecburi bir tercihti.








Bu fondotenin cildimdeki duruşuna bayıldım. Hem kuru cildimi nemlendiriyor, hem de harika sağlıklı, glow bi bitiş veriyor. Yapısı ince olduğu için sivilceleri kapatacak kadar yoğun bir örtücülük sağlamıyor ancak cilt tonunu eşitlemede, cildi daha aydınlık, daha canlı göstermede başarılı.
Gün içinde tekrar tazeleme gereği duymadığım için kalıcılığının da başarılı olduğunu söyleyebilirim.
Fondoten vadetmiş olduğu gibi kuru ve maskemsi görüntü yaratmıyor ve bozulmuyor. Ben kuru ciltli olduğum için parlama konusunda birşey diyemiyorum. Ama yağlı ciltli olsaydım bu fondoteni seçmezdim sanırım.


Sonuç olarak bu fondoteni o kadar sevdim ki, son 1 aydır sürekli ve sürekli kullanıyorum. Elim başka fondotene gitmiyor. Yaza kadar da sanırım başka fondoten kullanmayacağım. Bir de bu fondoteni sevmemdeki en büyük sebep; fondotenin yüzümdeki görüntüsünün, daha önce ayıla bayıla kullandığım Bobbi Brown Luminous Moisturizing fondotenle çok ama çok benzemesi. Ondan sonra bunu görünce, hazine bulmuş gibi sevindim. Sebebi malum aradaki fiyat uçurumu...
Son olarak Spf 18 güneş koruma faktörü olduğunu da belirteyim.


Bana göre tek eksisi en açık renginde bile hafif bir pembelik olması. Onun dışında bu fondoten benim tüm beklentilerimi karşıladı. İndirimi bekleyip bir denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.












10 yorum:

  1. Benimde tenim sari alt tonlu, pembe tonlu fondöten sürence bazen havuc gibi renk aliyorum haha :D Maalesef acik tenliler icin pek bir secenek yok alman marketlerde, Max Factor´in var cok acik olan oda pembe tonlu, kadinlar cogunlukla sari alt tonlu, neden öyle yapiyorlarsa artik ;)

    YanıtlaSil
  2. sonunda yazı yazmış birileri :D

    YanıtlaSil
  3. 125 naturel rose bende de aynısı var ben baya bii pahalıya aldım 58 tlcik ama gerçekten yazdıkların doğru baya bii hoş fondoten tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Çil lekelerini kapatr mı sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onun için daha yoğun bir fondotene ihtiyacınız var Estee Lauder Double Wear gibi. Ama ben çil lekelerini çok severim bence hiç kapatmaya çalışmayın.

      Sil
    2. Sivileceli ciltler icin oneriniz nedir bu fondaten kapatmaz mi

      Sil
    3. Bu fondoten kapatmak, üstelik bu fondotenin daha kuru ciltler için uygun olduğunu düşünüyorum. Bunun mat serisi çıkmıştı bir onu deneyin derim. Bir de nacizane fikrim, sivilcelerinizi komple örtüp, cildinizi yormak yerine; orta kapatıcılıkta bir fondoten sürüp, sivilceli kısımlara kapatıcı uygulamanız. Bu sayede fondoten yüzünüzde kalıp gibi durmaz ve cildinizin sivilcesiz kısımlarında da yoğun bir yapı oluşturmamış olursunuz.

      Sil
  5. Buyday ten rengine olurmu 125

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ten renginizi tam belirtmeniz gerek. Örneğin ben NC20'yim. Sarı altonluyum, açık tenliyim ve bu bana uyuyor. Siz de ten renk skalanızı öğrenirseniz en azından fondoten seçimlerinde netteki swatchlardan ve bloglardaki fotoğraflardan faydalanabilirsiniz.

      Sil