22 Ocak 2014 Çarşamba

Essence Me & My Ice Cream - Krem Allık





İyi akşamlar kızlar,
Sırada Essence'in uzuuuun upuzun bir zaman önce çıkmış olan Me &  My Ice Cream koleksiyonundan bir ürünle karşınızdayım.
Minicik şeffaf ambalajda tasarlanmış bu allık, koleksiyonun tek allığıydı.
Allıklara, özellikle de krem allıklara bayılan biri olarak kaçırmadım, aldım.
İtiraf ediyorum alalı aylar oldu ama iki hafta öncesine kadar elim hiç gitmemişti, son haftalardaysa neredeyse her gün bu allığı kullandım.





Evet tepesini hafif çukurlaştırmış olabilirim. Sevgili Başakçım şuradaki yazısında bu ürünü ne kadar çok sevdiğini söylemişti. Neden sonra kullanmaya başladığımda aklıma hep sen geldin Başakçım ve ne kadar haklı olduğunu gördüm, süper güzel bir allık bu.





Kalıcılığı ortadan iyi. Kremden pudraya dönük bir yapısı var. Krem allık gibi sürülüyor ama bir süre sonra sabitleniyor. Uygulaması, yüzde dağıtılması çok kolay. Pigmentasyonu çok başarılı. İçinde ışıltılar olmasına rağmen, simli bir allık değil ama yüzde mat da durmuyor.
Minik, minicik olmasına bayılıyorum, taşınmasının kolaylığı bir yana; bitirebileceğim bir ürün bu ve krem allıklar bilindiği gibi toz allıklara göre daha çabuk bozuluyor. Eğer derseniz toz allıklar bozulur mu; belki 15 senelik allığım var ve hala taş gibi, hiç sıkılmadan kullanıyorum. Doğru olduğunu iddia etmiyorum tabi, bu benim tercihim.

Bana göre tek eksisi bu tarz ürünlerin fırçayla uygulanmasının zor olması. Özellikle ıslak yapılı bir krem allık olmadığından fırçayla dağıtılacağını düşünmüyorum. Ben parmaklarımla uyguluyorum. Özellikle krem far ve allıkları parmaklarımla uyguladığımda daha iyi kontrol edebiliyorum ayrıca cilt ısısıyla ürün daha iyi yayılıyor.
Şeker pembesi bu allığı uzun bir süre severek kullanacağım. Koleksiyon kalktı ama bulma imkanınız olursa fiyatı sanırım 8,75 liraydı.










3 yorum:

  1. Ben de bu alligi Basak'in yazisini okuduktan sonra almistim gercekten de senin kadar sevdim :) yazisi bende de var

    YanıtlaSil
  2. bende yaz boyu severek kullandım küçük olması taşınabilirliğini kolaylaştırıyor fırça gerektirmemesi de bu kolaylığı ikiye katlıyor
    güle güle kullan cnm

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim, hemen geçiyorum

    YanıtlaSil