4 Aralık 2013 Çarşamba

Dove Dökülme Karşıtı Serisi


Selamlar kızlar,
Bloğa yeni bir yazıyla dönüyorum. Uzun araları sevmesem de; ışık, mekan, zaman yetersizliğinden foto çekip, post yazmam zor oluyor, ihmalim için affola...




Geçelim tanıtacağım ürüne.
Uzun zaman önce bana Dove firması tarafından gönderilen dev bir koliyle karşınızdayım. 


İtiraf ediyorum ki, kutu elime geçtiğinde epey şaşırmıştım. Bir kere görsel olarak uzun uzun seyrettim. Kutunun güzelliği ayrı, kullanılabilirliği ayrı... Hatta ben bu kutuyu şu anda organizer olarak kullanıyorum. 
İçinde 400 ml'lik dev bir şampuan, saç kremi, saç maskesi ve serum var. 
Beni tanıyanlar bilirler ki, ciddi bir saç dökülmesi sorunu yaşıyorum ve umutsuzca bu derdime çare olacak şampuan arayışındayım. Bu kutudaki ürünlerin etkisini çok merak etmemin sebebi budur.





Öncelikle şampuanından bahsedeyim. Şu an neredeyse bitmek üzere. Kocaman olduğu ve ben saçlarımı 3 günde 1 onda da sadece 1 kez şampuanladığım için epey bir süre kullandım. En sık kullandığım ürün bu oldu kendisi. 
İlk olarak bol köpürüyor ve klasik Dove'lar gibi harika kokuyor. Saçlarım kuru, kupkuru olduğu için bende yağlandırma yapmadı ve de saç dibimi kurutmadı. Ben sedef hastası olduğum için pullanmamı tetikleyip tetiklememesi önemliydi ve böyle bir sorun yaşamadım. Arındırması güzel. 




Saç kremini birkaç kez kullandım. Çünkü saçlarım boyalı değil ve tararken açılmada bir sorun yaşamıyorum. Saç dibime sürmediğim için de saç kreminin dökülmeye bir etkisi olacağını düşünmüyorum. 



Saç maskesi benim bu seride en sevdiğim ürün oldu. Bir kere kokusu harika, paketlemesi güzel. Ben bu ürünü komple saç diplerime kullandım, çoğu kişi diplerine değdirmemiş. Bence yumuşatması başarılı, ama arındırması zor. Yine de güzel bir ürün olduğunu düşünüyorum.




Serum minicik bir şey. Benim bol saçlı derime nüfus ettirmek biraz zor oldu. Benim saç diplerimde ağırlık yaratmadı, hatta yetmedi bile.



Genel olarak baktığımda şampuan ve saç maskesi sevdiğim ürünler oldu. Saç kremini gereksiz, saç serumunu da miktarından dolayı yetersiz buldum.
Genel olarak sonuçlara bakacak olursak:
En başta söyleyeyim, ben ciddi oranda demir anemisi yaşıyorum. Bunun en baş özelliği olarak saçlarım oluk oluk dökülüyor. Yani benim yorumlarım, normal klasik dökülme yaşayanlardan biraz farklı olacak.
Ben bu ürünleri kullandığım ve kullanmadığım zamanlardaki dökülmemi karşılaştırdım. Evet elime tomar tomar saç alıp karşılaştırdım. Neredeyse %30-40 oranında azaldığını söyleyebilirim. Yani benim hastalıktan dolayı olan dökülmemde bile bir fark yarattı, eğer dökülmeniz sağlıkla bağlantılı değilse, dönemsel ve azsa etkili olacağını düşünüyorum.
Yine benim problemli saç derimde ekstra pullanma ve kaşıntı yapmadı.










*Ürün tarafıma Dove firması tarafından deneme amaçlı gönderilmiştir. Ürünler hakkındaki fikirlerim kendi deneyimlerime dayanarak yaptığım objektif yorumlardır. Ürünü gönderen Dove firmasına teşekkür ederim. 









7 yorum:

  1. kullandığım dönemde benim de mevsimsel dökülmemi epey bir azalttı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimki öyle böyle değil malesef. İlaç da kesmiyor napacağımı şaşırdım.

      Sil
  2. Benimde memnun kaldıgım ürünler arasında saç dökülmesini durdurmasada azalttıgını düşünüyorum özellikle maskesini ise çok sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet durdurmuyor ama azaltıyor. Saç dökülmesinin anormalliği vücuttaki bir eksikliğin sinyali aslında. Vücut direk olarak saç ve tırnaklarla alarm veriyor.

      Sil
  3. cok guzel bir seriymis bende dove un urunlerinden cok memnunum
    mimledim sizi bu arada:) sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bloglar Topluluğu'ndan Merhaba! Tanıtım sayfamız açıldı... Blogunuzu inceledik. Diğer bloglarla paylaşıp sizi tanımalarını ve takip etmelerini sağlayabiliriz.. Sayfanızın tanıtım yazınızı buradan yollayabilirsiniz. Sevgiler..

    YanıtlaSil