13 Kasım 2013 Çarşamba

Yeni Keşfim: makeupgeek.com ve Far Alışverişim.



Ulaşılabilir ürünlerden ziyade, yeni siteler ve ürünler keşfedip, riske girerek sipariş vermek, sonra da tırnaklarımı kemirerek beklemek benim için bir hobi halini aldı.
Hafif mazoşist bir yanım olduğunun farkındayım. Ama bilinmeyeni seviyorum, bu hayatımın her alanında böyle. Tabi bu yönümün kozmetiğe yansıması da kaçınılmaz.


Neyse efendim, yine böyle 'neler keşfedebilirim' diye boş boş aranırken, make up geek artistimizin sitesini keşfettim. Kendisi çok güzel makyajlar yapmasının yanısıra; bir de kendi adına bir marka oluşturmuş.
Farların nette swatchlarına denk geliyordum ama nasılsa ulaşamam diye pek üzerinde durmamıştım.
Fakat farların şahane renklerini gördükçe en sonunda merakıma yenik düşerek siteye bir göz atmaya karar verdim. Kaydımı oluşturdum, sepetime bir kaç far attım ve checkout yaptığımda bingo!! Bizim yasaklar ülkesine de gönderiyorlarmış meğerse!


Öncelikle site ve ürünler hakkında biraz bilgi vereyim. Benim hedef kitlem kesinlikle farlardı, ama sitede farlar kadar çeşitli olmasa da allık, ruj, pigment vs. diğer renkli kozmetik ürünleri dışında; Z paletler, boş panlar, takma kirpikler, makyaj fırçaları, bazlar vs. ürünler mevcut.
Sitenin linki için burayı tıklıyoruz.





Ben siteden 4 tane far siparişi verdim. Neler aldığıma geçersek; ilk üst sıra soldan sağa Glamorous, Pretentious; alt sıra ise Cocoa Bear ve Creme Brulee..





Renkler mükemmel kesinlikle. Mat renkler bile tek hamlede rengini kolayca veriyor. Hani rahatlıkla diyebilirim ki Mac farlardan bir farkı yok, üstelik fiyatları sadece 5,99 dolar. Bence Mac farları pahalı bulanlar için iyi bir alternatif olabilir.
Bu arada sitenin kargo ücreti 6,99 dolar ve dört far için de fiyat değişmedi.


Farları henüz makyajımda kullanmadım ama sabırsızlanıyorum. Bazla ve bazsız olarak kalıcılıklarını deneyip ayrı bir post hazırlayacağım.
Benim için tek sıkıntı kargo süresi oldu. Tüm siparişlerinin bir hafta, 10 gün içinde eline ulaşmasına alışan ben; siparişin gelmesi 20 günü bulunca epey bir endişelendim. Ama onun dışında çok memnun kaldığım bir alışveriş oldu, hatta tekrar bir sipariş verdim. O siparişim de gelince sizlerle paylaşacağım.
Şimdilik hoşçakalın.












16 yorum:

  1. Ayyy Aytül,bu siteyi ben de geçen hafta keşfettim :D Aynı sıra bulmuşuz demek :)) Benim ilgimi de değişik renklerdeki jel eyelinerlar çekmişti. Kırmızı eyeliner gördüm orda :) Pretentious rengi süper duruyor ,güle güle sür sürüştüüür !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet:) Eyeliner'lara ben de bayıldım, orda bir bordo renk var Poison diye bi onu beğendim bir de Rave diye süper bir renk var onu...

      Sil
  2. Çok beğendim renkleri ben de bir cesaret edip sipariş verebilseem ahh!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ana kadar gelmeyen hiç renkli kozmetik siparişim olmadı, ama tabi ki kesin gelir de diyemiyorum. Ama çok pahalı bir alışveriş yapmadan deneyebilirsin, malesef risk almadan birşeylere ulaşamaz olduk

      Sil
  3. Bende ilk bakınca renklerini ve tiplerini MAC farlara benzettim. Hiç iyi olmadı bu postunu görmek :) Şimdi bide bu siteye takılırsam yandık :) Güle güle kullan hepsi çok güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama fiyat-performans olarak çok iyi çıktı. İçlerinde oldukça orjinal renkler var, en azından birkaç tane alır başka tekli farlarınla palet oluşturabilirsin.

      Sil
  4. hahahah bizim yasaklar ülkesine de gönderiyorlarmıs megerseme cok güldüm :) trye toplam kargo 6 dolarsa çok iyi bu farların mac farların kalitesinde hatta bazılarının daha iyi olduğunu duymuştum güle güle kullan canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) evet sadece 6 $ ödedim 4 far için... Mac farlar çok pahalı olduğu için alternatif arıyorum açıkçası

      Sil
  5. Renkler çok güzel güle güle sürüştür gözlerine canım hayırlı olsun.:-**

    YanıtlaSil
  6. Black friday'de indirim yaparlarsa ben de gözümü karartıp alacağım MUGlardan. Herkes senin gibi güzel şeyler söylüyor, çok merak ettim. Güle güle kullan bu arada;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tatlım ben çok beğendim yapılarını, ayrıca harika renkleri var ve fiyatları da çok uygun. Cruelty-free olduğunu sanıyorum ama emin değilim. Sen daha iyi bilirsin zaten

      Sil
  7. Arkadaslar ben denemisim renkli eyelinerlari gozlerim kahverengi bordoyu deneyim pekte guzel olmadi ama gozleri ela veya yesil olanlariniz varsa bence harika durur. Ne aldiysam geldi siteden o yuzden bence guvenilir bir site :) yinede tabi kendiniz deneyin derim ucuz seylerle

    YanıtlaSil
  8. youtube bayılarak videolarını izlediğim jaclyn hill de bu farlardan kullanıyor sürekli,ben de ulaşamam diye düşünüyordum aynı sizin gibi ama iyi oldu bu :) kargonun üstüne bişey yazmamalarını söylediniz mi yoksa risk mi aldınız :D

    YanıtlaSil
  9. harika bir yazı oldu bu yeni site maceraları arayışındayım zaten :)

    YanıtlaSil
  10. Güle güle kullan, farların renkleri çok güzelmiş. Hemen inceleyeyim siteyi :)

    YanıtlaSil