12 Eylül 2013 Perşembe

Mac Fix Plus





Merhabalar,
Fix Plus; Mac'in efsane ürünlerinden biri. Ben de seneler önce bu ürünün methini duymuştum, ama hem ihtiyaç duymadığımdan, hem de fiyatından dolayı almamıştım. 
Bu ürün aslında makyaj sabitleyici, ama farklı kullanım alanları da var: İsterseniz makyajdan önce cildi nemlendirmek için, isterseniz makyaj sonrasında pudralı görünümü hafifletmek için, isterseniz de fondoten, far sürerken kullandığınız fırça ve süngerleri ıslatmak ve farların kalıcılığını arttırmak için kullanabiliyorsunuz. Hatta sıcak havada serinlemek için bile sıkabilirsiniz.




Bu swatch'ı özellikle yaptım. Kullandığım far o kadar kaliteli ki (UD Naked2 palet) iki swatch arasında çok belirgin bir fark olmadığını görebilirsiniz. Kullandığım renk, Tease.
Ama pigmentsiz, orta sınıf bir farın rengini belirginleştirmede oldukça başarılı. 


Ben bu ürünü son dört işlem için uyguluyorum. Tüm bu işlemleri gayet güzel yapsa da, iş makyaj sabitlemeye gelince orada bir 'dur' demek gerek! tek kelime ile ba-şa-rı-sız. En azından benim için. Benim herhangi bir sabitleyici kullanmadan yaptığım makyaj ile bu ürünü kullanarak yaptığım makyajın kalıcılığı arasında bir fark yok. Skandinavia sabitleyicimle kesinlikle aynı kategoriye koyamam.




İçeriğinde mineral ve vitaminler var. Bu yüzden özellikle makyaja başlamadan önce 2 fıs kullanıyorum.




Ağız kısmındaki kilit mekanizması başarılı, asla akma derdi olmuyor.


Ben mini boyunu Mac Online'dan almıştım. Büyük boyunu almadığıma memnunum. Zira sabitleme için başka ürün kullanıyorum, cildimi nemlendirmek istersem de Avene termal su, olmadı en kötü ihtimal mineral su kullanırım. Ama gidip de kesinlikle 57 liraya bu ürünü almam. Tabi siz diğer özelliklerini yeterli buluyorsanız da bu ürünü tüm Mac mağazalarından ya da online alabilirsiniz. 
Bendeki 30 ml'lik ürün de, sürekli kullanmama rağmen bitecek gibi değil bu arada, oldukça bereketli. 


Kısaca toparlarsam :
1.Sabitleme: Başarısız
2.Pudramsı görünümü yoketme güzel
3. Far renklerini patlatma güzel.
4.Fırça ve süngere uygulandığında, fondotenin uygulamasını kolaylaştırma başarılı. 
5.Ambalaj: Süper kullanışlı. Kilit sistemi, plastik kap..Tam çantaya at çık, unut tarzı. Ama büyük boyu için sıkıntı olabilir.


Kısaca bir çok kişinin bayıldığı bu ürünü, ben vasat buldum. Eğer makyaj sabitlemeyici için düşünülürse beni için fiyatını asla haketmiyor. Tekrar alınmayacaklar listemde. 










9 yorum:

  1. Her yorumuna kesinlikle katılıyorum! Ben yeni bitirdim; ama üzgünüm bir daha almam... Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de canım. Çok abartılmış ya, bi de fiyata bak, yuh yani.

      Sil
  2. Merhaba bende bu ürünü almayı düşünüyordum,ama vazgeçtim:)bana önerebileceğiniz gerçekten sabitleyen bir sabitleyici varmı ^-^ ? Yüzümde terleme olduğu için gerçekten kaliteli bir sabitleyiciye ihtiyacım var^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Skandinavia almıştım, Gratislerde de satılıyor. Fiyatı biraz pahalı ama Mac'ten de ucuz, 40 lira civarı sanırım. Birkaç çeşidi var, gelin makyajı, yağlı ciltler için, olgun ciltler için vs. Benimkini zamk gibi tutmuştu, bence memnun kalırsınız, ama almadan önce yine de başka yorumlara da bakın derim.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim öneriniz için gratisde olması da güzel oldu,bakarım mutlaka:)

      Sil
  3. Ben seviyorum mac fıx plus'ı fakat dediğin gibi çok abartıldı. Açıkçası ben yazın en çok serinlemek için kullandım ama onu termal sularda gayet güzel yapıyor. Çok güzel bir yazı olmuş canım. :)

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle haklisin makyaj sabitlemede cok ama cok basarisiz. Ben karma bi cilde sahip olarak makyajdan once nemlemdirici olarak bir de pigment uygularken kullaniyorum. Kokusu da bir harika!

    YanıtlaSil
  5. Ben de alıp almamakta kararsız kalmıştım. Şu yazınla beraber tamamen vazgeçtim sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parasını haketmiyor bence. Ama içindeki mineraller falan içinse olabilir, sabitleme içinse bence uzak dur. Benim cildim yağlı olmamasına rağmen, benim makyajımı bile tutmuyor

      Sil