3 Temmuz 2013 Çarşamba

NYX Pudra Allık - SAND





NYX markası benim yurtdışı alışverişlerimde mutlaka gözattığım ve rujlarını pek sevmesem de allıklarını başarılı bulduğum bir marka.
Krem allıklarını da pudra allıklarını da kullanan biri olarak fiyat-performans bazında çok çok başarılı oldukları bir gerçek. Tabi ki fiyat derken Douglas fiyatını kastetmiyorum; zira burdaki 35 liralık fiyatıyla, 3 katı bir fiyata satıldığını düşünecek olursak insanların neden bu markaya ilgi göstermediğini anlayabiliyorum.




Allığı cherryculture sitesinden 5,50 Dolar'a aldım. Fazla bir ürün almak istemediğim için swatchlarına internetten bakarak birkaç allık arasından eledim. Öncelikle uzun  zamandır tarzım olmayan renklere yöneldiğimi farkediyorum. Genelde ışıltılı, güneş tonlu allıkları pek beğenmezdim, son birkaç aya kadar...




NYX allıklarda hafif bir tozutma oluyor ama böyle ucuz fiyatlı ürünlerde kaçınılmaz bir durum bu. 
Kalıcılığı çok iyi değil ama hepimizin bildiği gibi çoğu pahalı markada bile aynı sorun olabiliyor. Nars markasının allıklarıyla tanıştık tanışalı, hiçbir allığın kalıcılığını beğenmez olduk. Bu durumun suçlusu sensin Nars!!







Çok korkutucu gibi görünüyor olabilir ama aslında çok hafif bir renk vermesi var. Tıpkı aydınlatıcı allık gibi düşünebilirsiniz. Renginin kabındaki duruşundan daha şahanesi yüzdeki duruşu. Açık tende çok daha belirgin olacaktır ama yanık tende de güzel bir ışıltı yaratacağı kesin.
Sanırım rengine ışıltılı soft bronze diyebilirim. Işıltısı yapısından kaynaklı, sim ya da glitter yok.
Özellikle yaz için, hem allık, hem aydınlatıcı olarak kullanılabilecek güzel bir ürün olduğunu düşünüyorum. 












3 yorum:

  1. Rengi çok hoşmuş tam yaza yakışır bir renk :) Şehir isimlerinden oluşan lip gloss serisi çok hoşuma gitti :) Evet maalesef değmeyecek fiyata satılıyor burada keşke biraz bizi de düşünseler :/

    YanıtlaSil
  2. siteyi inceledim canım, beauty blender satıyorlarmış epeydir almak istiyordum.siteden alışverişten memnun kaldın mı? birde Türkiye'ye limit sınırı varmış galiba,bir bilgin var mı,daha önce yurtdışından alışveriş yapmadım da:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben bu siteden yasaktan önce ve sonra en az 20 kez alışveriş yaptım ve tüm siparişlerim sıkıntısız ulaştı. Benim en güvenilir bulduğum sitelerin başında gelir. Kargo ücreti ürün eklendikçe artıyor. Son 2 seferdir takipli posta seçeneğini seçtim ve takipsizle arasında sadece 2 dolar gibi bi fark vardı.Ben özellikle mesaj atıp 'kozmetik yazmayın' demedim ama siz isterseniz bunu da belirtebilirsiniz. Yıllık kayıtlı posta sayınızın bildiğim kadarıyla 5'i geçmemesi gerekiyor, bir de ürünün meblağına dikkat edin.

      Sil