16 Mayıs 2013 Perşembe

Chanel Rouge Allure Lipstick - 187 Genial







Elimdeki tek Chanel ruj ve 'Bu marka kesinlikle bu parayı ve ünü haketmiyor' dememe sebep olan ürünün ta kendisi!





Chanel markasının rujlarını düşününce, aklıma yapıları ve renklerinden çok; kalite ambaajları geliyor.
İnanılmaz şık bir görünüş, kaliteli materyal ve siyah-sarının şık uyumu..
Üstelik alttan bastırılarak kilitlenip açılan güzel mi güzel bir mekanizma.
Herşey iyi güzel. Ama 80 küsurluk fiyatıyla bütçeleri zorlayan ve yutkunduran bu rujlar, asıl işlevleriyle parayı hakediyor mu diyecek olursanız, sanmıyorum. Chanel'in başka bir rujuna sahip değilim, olmayı da düşünmüyorum, olmayarak birşey kaybedeceğimi de sanmıyorum. Bence fiyatını gözönüne alırsanız, siz de kaybetmezsiniz.





Olumsuz yorumlarımı en başta yaptıktan sonra geçelim rujumuza... Bu ruj 2010'daki bir koleksiyonda çıkmıştı. Rengini o kadar beğenmiştim ki, fiyatı yüzünden tereddütte kalınca, arkadaşım bana hediye aldı.
Toplamda 5 kere bile kullanmadığım bu ruja bakıp bakıp, 'niye aldımki ben seni' demediğim tek bir an olmamıştır. Benim ciğerimi yakan 82 TL'ciği, bir çırpıda çıkarıp veren canımcığımı düşünemiyorum bile.


Bu ruj ilk çıktığında blog aleminde ciddi bir 'Genial' fanatizmi yaşanıyordu. Bende sanki almazsam hayatım sona erecekmiş gibi mağazalarda döne döne bu ruju aramıştım. En sonunda son kalan ruju Debemhams'ta bulup aldık.







(Güneş Işığında)


Rengini tam yansıtamadım. Olduğundan daha pembe gözüküyor. Halbuki kendisi mercanın oldukça ağır bastığı bir pembe. Rengi kişiden kişiye, dudaktan dudağa değişiyor. Mesela benim koyu renk dudaklarımda pembe görünümü daha baskın.
Sürümü yumuşak, kokusuz, dudakları kurutmuyor. Ama gel gelelim ki kalıcılığının Drugstore markalı bir rujdan farkı yok.
İlk etapta bir rujun rengi mükemmelse, düşünmeden alıyorum ama uzun vadede çuvalla para verdiğiniz bir rujun, sıradan bir rujdan farkı olmadığını anladığımda yaşadığım 'kazıklanma' hissinin de açıklaması yok.


Evet bir ruj hakkında 3 postluk yazı yazdığımın farkındayım. Ama birazda High-end ürünlere veryansın etmek için yazdım bunu. Ne yazıkki her High-end ürünü harika değil, bu da onlara en güzel örnek bence.
Tabi söylediklerim benim kendi fikrim. Eminim bu ruja bayılan, tekrar tekrar alabilecek arkadaşlar vardır. Ama benim bir daha Chanel ruj almaya hiç niyetim yok.












1 yorum:

  1. O kadar para veripte beğenmemek kötü oluyor gerçekten bende de bir chanel ruj var ama başka bir seriye ait allahtan ben ondan memnunum

    YanıtlaSil