19 Mayıs 2013 Pazar

Amerika'dan İherb Alışverişim ve Dior Nude Tan Paradise Duo




Merhabalar,
Herkese Günaydın.
Uzun zamandır alışveriş postu girmiyordum. Aslında bol bol alışveriş yapıyorum ama genelde toplu aldığım için video çekiyorum ve resimleyip bloğa koymak aklıma gelmiyor.
Bu sefer video'sunu da çektiğim iherb alışverişimi göstermeye karar verdim.


 0000erxy (400x448, 58Kb)

Eğer uzun zamandır blog okuyucusu ya da yazarıysanız, bu siteyi mutlaka biliyorsunuzdur. Özellikle alışveriş yasağından önce oldukça popüler bir siteydi. Zaten bu yasağın çıkmasında Strawberry kadar İherb'in de etkisi büyük. Zira; saç ve cilt bakımından, renkli kozmetiğe; fırçasından, kakao tozuna hatta deterjanına kadar geniş bir ürün skalasına sahip;  Physicians Formula, Ecotools, Real Techniques gibi bilinen markalar başta olmak üzere; organik ve hayvanlar üzerinde deney yapmayan markaları barındıran bir site burası.


Bu sitenin Türkiye'ye satışı ne yazık ki artık yok. Ben Amerikada yaşayan bir takipçim sayesinde aldım, kendisi Türkiye'ye gelirken getirdi. Burdan tekrar kendisine çok ama çok teşekkür ediyorum. Onun sayesinde iki senelik hayalim gerçek oldu.
Gelelim neler aldığıma...





1. Now Foods, Shea Butter, 207 ml.: Devasa bir krem. Shea yağını ve kokusunu çok seviyorum. Bu ürünü Youtuber Melis Limes'ta görmüştüm ve onun çok memnun olduğunu duyunca ben de sipariş ettim. ($7,63)
2. Now Foods, Solutions 2 in 1 Correcting Eye: Bir tane kullanıp bitirmiştim. En memnun olduğum göz kremi budur. Göz altlarımı çok güzel nemlendiriyor. ($13,75)
3.Cococare, %100 Cocoa Butter: Lipstick diye düşünüp gramajına bakmadan aldığım 28 gr.lık kocaman bir ürün. Sadece dudaklarda değil, vücut çatlaklarında da kullanılan başarılı bir ürün olduğunu okudum. Nefis bir kakao kokusu var ve %100 kakao yağından.($1,41)
4. Derma E, Vitamin E Skin Oil 14.000 IU: Bu ürünü Türk bloglarında okumuştum. Özellikle kışın, yüzünüz de dahil vücudunuzun kuru bölgelerinde kullanabiliyorsunuz. Tamamen organik. ($8,05)
5. Hugo Naturals, Essential Mist, Vanilla & Sweet Orange: Vanilya delisi bir insan olarak nedense bunun kokusunu beğenmedim. Kötü değil ama organik olduğu için mi bilmiyorum çok hoşuma gitmedi. 60 ml.lik bir ürün, havalar serinleyince kullanacağım.($2,16)
6. Now Foods, Solutions, Xyli-White Toothpaste Gel, Fluoride Free, Refreshmint: 181 gr, kocaman bir diş macunu. Bunu bloglarda bulabilirsiniz. Beyazlatma etkisinden herkes memnun kalmış, ben de düşünmeden aldım. ($3,81)
7. Real Techniques Fırçalar: Bu fırçaları bilmeyen kalmadı. Blush Brush ile Expert Brush 8,99 Dolar.   Starter Set (Far fırçası seti) 17,99 Dolar. Kabuki Brush ve Stippling Brush 9,99 Dolar.
8. Nubian Heritage, African Black Soap Bar: beautynfashionlove bloğundaki bu yazıyı okuyunca almayı aklıma koymuştum. Kendisi bunun mucizevi bir sabun olduğunu söylemişti. İçeriğinde Yulaf, Shea ve Vitamin E var. Ayrıca sabunda küçük küçük tanecikler var ki bu da peeling etkisi yaratıyor. ($3,27)
9. Badger Company, Badger Balm for Hardworking Hands: Bu da denemek istediğim bir markaydı. Oldukça kuru ve hatta zaman zaman çatlayan ellerim olduğundan bu tarz kurtarıcı bir ürünüm olsun istedim. Balmumu gibi bir yapısı var, İçerisinde hint ve sızma yağ, aloe ve balmumu var. ($7,19)
10. Source Naturals, Skin Eternal, Hyaluronic Serum(30 ml.): Yine daha önce bitirdiğim, hayatımda kullandığım en iyi serum. Ben kuru ciltliyim ve kullandığım hiçbir serumda bundaki yumuşaklığı, parlaklığı ve nemi hissetmedim. Elimdeki Estee Lauder Night Repair, bunun yanından bile geçemez. İçeriğinde; A, E, C, D-3 vitamini, DMAE, Q10 ve tabiki Hyaluronic Acid var. ($10,07)
11. Physicians Formula, Matchmaker Powdered Blush, Rose: Swatchlarını gördüğümden beri deli gibi istiyordum. Ülkemizde de satılıyor ama, 12,43 Dolarlık fiyatını bildiğimden; 60 küsur lira vermezdim.


Bunların haricinde bir de Amerika Sephora'dan Türkiyede satılmayan Dior'un Nude Tan Paradise Duo'sunu aldım.








Bendeki rengi Coral. Bir de Pink rengi var. Yanılmıyorsam bizde bunun sadece pudra olanı satılıyor. Ben Guerlain Terracotta'yı aldığım için tekrar pudra almak istemedim ve bu ikili olanını görünce daha kullanışlı olduğunu düşünüp bunu aldım. Henüz denemediğim için swatchlamıyorum. En yakın zamanda deneyip yorumlayacağım.


İherb alışverişimdeki ürünlerin fiyatlarını özellikle yazdım. Ne yazık ki aynı ürünler bizde satıldığında korkunç bir fiyat farkı oluyor.












9 yorum:

  1. Güle güle kullan canım aldıklarını.Umarım ülkemizde çok markanın az karla satıldığı günleri de görürüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sanmıyorum ama yine de biz inşallah diyelim

      Sil
  2. güle güle kullan hepsini dior pudraya bayıldım..

    YanıtlaSil
  3. Bende sipariş verdin ve ulaştı sandım.. Hepsini iyi günlerde kullan canım ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerdeee. Malesef bu site artık Türkiyeye gönderim yapmıyor. El elde, baş başta kaldık. Halbuki cilt bakım ürünlerinde benim en favori sitem buydu. Şu gördüklerinin hepsini tek bir serum fiyatına aldım daha ne olsun!!

      Sil
  4. ben de geçenlerde iherb alışverişi yaptım, siyah sabun ve cococare ortak aldıklarımız :)

    YanıtlaSil
  5. iherbten yaptığım alışveriş gümrükte takıldı ve ödediğim onca para boşuna gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iherb sitesinin Türkiye'ye gönderimi yok. Siz ne zaman yaptınız bu alışverişi... Ayrıca ödeme yanlış hatırlamıyorsam paypal ile yapılıyor. Ve gümrükten ürünler siteye geri gönderiliyor yani paranız boşa gitmez. Örneğin ben 2 farklı Vitacost alışverişi yaptım ve ikisi de gümrüğe takıldı. Bİr tanesi ulaşır ulaşmaz ben daha ikaz etmeden Vitacost paramı geri iade etti.

      Sil