25 Nisan 2013 Perşembe

Tarte Amazonian Clay Allık - Fantastic







Tarte son derece kaliteli ve aynı zamanda Cueltry-free olan; ancak ülkemizde satılmayan ve satılacağını da düşünmediğim bir marka.


Yurtdışı alışveriş videomda gösterdiğim ve o zamandan bu zamana kadar hiç kullanmadığım dörtlü bir sette yer alıyordu. Özellikle şu son günlerde oldukça popüler olan Pastel'in koleksiyon allıklarına da ne kadar benzediğini görebilirsiniz. 





Pakette bir bronzer, bir aydınlatıcı ve biri mercan diğeri pembe tonlu iki allık vardı.
Bugün size tanıtacağım pembe olan Fantastic rengi.
Bu allıkların hiçbirinde ayna yok. Keşke bir ayna da konsaymış. Ambalajları plastik ama dayanıklı. 5 cm'lik boyutuyla oldukça ufak. 3 gr'lık miktarıyla oldukça az gibi görünse de pigmentli olduğu için üzülmediğimi söyleyebilirim.








Fantastic; parlak fuşya diye niteleyebileceğim, oldukça korkutucu görünen ama dozunda sürüldüğünde hoş bir pembelik katan güzeller güzeli bir renk.
Yapı olarak bana Pastel'in yeni allıklarını andırıyor. Özellikle pembe renkte olan hafif tebeşirimsi yapı bu allıkta da mevcut. Parmakla sürerken bunu hissediyorum ama fırçayla sürdüğünüzde herhangi bir tozutmayla karşılaşmıyorsunuz.





Allığın içinde hiçbir ışıltı yok. Kalıcılığı ise inanılmaz, hakikaten inanılmaz. Öyle ki, bu allığın kalıcılığı, Nars allıkla aynı ya da bir tık altı! Muhteşem.
Bulma imkanınız varsa gözünüz kapalı alabilirsiniz. Yurtdışı satış fiyatı 35 Dolar'dı ama hala satııyor mu bilemiyorum.











3 yorum:

  1. Cruelty free olması cok guzel ama Türkiye'de olamaması bi o kadar kotu boyle guzel markaları bizim torunlarımız mı rahat rahat alacak acaba bi loreal aşkitom gidiyor Türkiye'de

    YanıtlaSil
  2. gerçekten de pastel aynı rengini yapmış bunun..

    YanıtlaSil
  3. Tarte'yi çok severim ama artık almam çok zor, önceden mutlaka biri giderdi yurtdışına şimdi kendime bişeyler aldırabileceğim kimse gitmiyor :D
    Pastel'in allığını ilk görünce aa Tarte demiştim zaten, taklit yapılacağına keşke marka buraya gelse ♥

    YanıtlaSil