9 Nisan 2013 Salı

Mac Select SPF 15 Fondoten






Ne yazık ki Mac markasına sinir olsam da, fondotenlerine ve rujlarına bayılıyorum. Şu ana kadar 3 tane fondotenini kullandım.


Son zamanlarda da buna sarmış vaziyetteyim. Kuru ciltli olduğum için; fondotenler genelde bende kusma, sivilcelenme ya da aşırı parlama yapmıyor. Benim için en büyük risk, fondotenin yama yama durması ya da gözeneklerimi belirginleştirmesi.




Benim rengim NC20. Kendimi Mac'in renk skalasıyla tanımladığım için, fondoten alacağım zaman karşılaştırmalı görsellere bakıyorum.





Elimin üzerinde rengini görebilirsiniz. NC'lerin sarı alt tonlu olduğunu sanırım herkes biliyor.





Bu da sürdükten ve hafif dağıttıktan sonraki görüntüsü. Kapatıcılığının ve renginin tam seçilebilmesi için komple yedirmedim.


Gelelim ürünün yapısına. Çoğu blog'ta bahsedilen 'yapış yapış' hissi ilk sürdüğünüzde hissediyorsunuz ama bir süre sonra bu kayboluyor. Özellikle benim gibi kuru ciltliyseniz bu sizi asla rahatsız etmeyecektir. Öyle ki şu anda da yüzümde bu fondoten var ve ben üzerine pudra bile geçmedim.


Kalıcılığını beğendim ve gün sonunda da koyulaşma yapmadı. Çoğu kişi örtücülüğünün az olmasından bahsetmiş, bence yeterli. Her zaman dediğim gibi, eğer amacınız porselen görünümse, Karyolan markasına ya da Vichy Dermablend tarzı fondotenlere yönelmenizde fayda var. Orta seviyede kapatıcı ve ikinci katı geçerek de kapatıcılığını arttırabilirsiniz. Ya da kapatmak istediğiniz noktaları concealer ile kapatabilirsiniz ki doğal görünümlü bir cilt için en doğrusu da bu.


İçerisinde SPF 15 olması da bir avantaj.
Su bazlı olmasına rağmen birçok kişi bu fondoteni beğenmemiş. Özellikle yağlı ciltli kişilerde sivilcelenme yaptığını okudum. Sivilce yapıp yapmadığını bilemiyorum çünkü bende böyle bir sorun olmadı ama yağlı ciltlere kesinlikle önermeyeceğim bir fondoten bu.


Son olarak tekrar almam ve tavsiye de etmek. Çünkü fiyatını göz önüne alınca, bu fiyata alınmayı kesinlikle haketmiyor. Eğer Mac'ten fondoten almayı düşünüyorsanız şurada bahsettiğim Mac Mineralize SPF 15 fondotene ya da yine şurada bahsettiğim Face & Body fondotene bakmanızı öneririm.











2 yorum:

  1. ah ah bu bendede var ama bvenim yağlı cildime hiç ama hiç olmadı :/ sen güzel günlerde kullan canım :)

    YanıtlaSil
  2. Kuru ciltli tiplerin çok sevdiği bir fondoten olarak hep duyardım bunu. Nemlendirmesi iyi diyorlar. Umarım bitirmek nasip olur :)

    YanıtlaSil