16 Nisan 2013 Salı

MAC Casual Colour Lip & Cheek Colour - Lazy Sunday






Mac allık insanı olmadım hiçbir zaman. Bana göre Mac; fondoten ve rujlarıyla ön plana çıkan ve benim bu açıdan fazlasıyla taktir ettiğim bir marka.
Ama ben genel olarak allık insanıyım ve nerede bir allık görsem delicesine istiyorum.
Hem Mac allıklara bayılmadığım, hem de fiyatlarını delicesine pahalı bulduğum için bu markadan fazla allığım. yok. Ayrıca her zaman 'bu parayı Mac'e bayılacağıma, gider Nars'tan alırım.' politikası taşıyorum ne yalan söyleyeyim!





Benim tercihim genelde koleksiyon allıkları oluyor. Çünkü Mac'in koleksiyonlarında en sevdiğim parçalar genelde allıklar ve rujlar. Lazy Sunday de krem yapılı bir koleksiyon allığı ve şanslı bir insan olarak bu allık benim Elca ganimetlerimden.





Harikulade uçuk pembe bir rengi var. Beni takip edenler bilir, genelde süper pigmentli, uçuk renklerde allıklar favorim ve renk konusunda en uçuk noktalara yelken açıyorum.
Ama bir ara farkettim ki koyu makyajlarda kullanacağım, natural tonlarda, renkten ziyade hafif bir parlaklık, sağlıklı bir görüntü verecek allığım neredeyse yok gibi!
İşte böyle aranırken Elca'da bu allığa denk gelince sevinçten havalara uçmuştum! Hem Elca'da çok nadir denk geleceğiniz Mac allıklardan bulduğum, hem de istediğim gibi bir renge kavuştuğum için.









Parmaklarımda çok çok açık hatta yok gibi duruyor. Tendeyse hafif bir görüntüsü var. Rengin içinde çok az bir morluk olsa da yanakta uçuk pembe duruyor. Ancak kesinlikle NC20 üstünde belli olmayacağını düşünüyorum. Zira çok açık bir renk. Hatta ben NC20 olmama rağmen bende bile zor belli oluyor.


Krem allıklarda yaşanan kalıcılık sorununu tabiki yaşıyorum. 3-4 saat sonra tazelemeniz gerekiyor. Ama duruşunun doğallığına ve rengin güzelliğine bayılıyorum ve tekrar tekrar sürmek de benim için sorun değil.
Bu ürün Lip & Cheek tabir edilen bir ürün olduğundan dudaklarınızda da kullanabiliyorsunuz. Tabi bendekinin rengi çok açık o yüzden zombi gibi gezmemek için dudaklarımda kullanmaya niyetim yok.


Nemli bir duruşu var ve yapış yapış değil. Ben parmaklarımla uyguluyorum ve sürümünde herhangi bir zorluk yaşamadım. Kolayca yayılıyor.
Elca'dan sanırım geçen sene 20-25 TL gibi bir fiyata almıştım. Bu fiyata bulma imkanım olsa tabiki yine alırdım. Ama koleksiyon satış fiyatından asla almam.












15 yorum:

  1. MAC'in bu koleksiyonu çıktığında bu allığı çok beğenmiştim. Gerçekten de rengi pek güzelmiş, güle güle kullan Luna'cım :) Muck!

    YanıtlaSil
  2. Cnım Başakçım çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. cok guzelmiş. bir kere elcaya gidebilmişitim, izinliyken yakınında iş gorusmesine gittiğimde:) bir daha fırsatım olmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah gittiğnde güzel şeyler bulursun, zira her zaman olmuyor.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Canımcım hele de senin gibi çok açık tenliler için harika. Orda Bobbi Brown'ın krem allıkları da var ve fiyatları da gayet uygundu. Buna benzer renk görmüştüm sanırım.

      Sil
  5. ben hala bir fırsat yaratıp gidemedim şu elcaya ya güle güle kullan çok güzelmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol. İşte denk gelmek önemli. Güzel şeyler geldiğinde de hemen bitiyor.

      Sil
  6. şu elcaya gitme fırsatım hiç olmadı :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka bir fırsat yarat bence. En azından fikrin olur.

      Sil
  7. Güle güle kullan, ben de aksine MAC'in allıklarını seviyorum :) özellikle mat olanlara bayılıyorum! Bu allığın rengi de harikaymış :)

    YanıtlaSil
  8. Rengi gayet güzelmiş gerçekten.Güle güle kullan :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil