12 Nisan 2013 Cuma

Inglot Far Bazı





Inglot markasının pek de popüler olmadığı zamanlarda, sanırım iki-üç sene önce almıştım bu bazı. Far bazı kavramına yeni yeni aşına olan biri olarak, gün içinde benim yağlı göz kapaklarımda farı sabitleyecek uygun fiyatlı bir baz arayışındaydım. Sonunda fiyat politikasını oldukça beğendiğim Inglotta karar kıldım. Fiyatı, popüler diğer bazların (Too Faced, Urban Decay vs.) neredeyse yarısı kadar olunca düşünmedim bile.





Arkasında numarası var ama başka bir far bazı görmedim, niye numaralandırılmış anlamadım.





Çevirmeli minik bir kutu içinde satılıyor. Ambalajını çok seviyorum çünkü bu tarz ürünlerde, ürünü dibine kadar kullanabiliyorsunuz. Ayrıca kutusunu da atmayıp toz ürünleri veya kremlerinizi koymak için kullanabilirsiniz.





Gördüğünüz gibi sarı tonlu, concealer'a benzeyen hafif kremsi katı bir baz. Bu kremsi yapı gözünüze sürdüğünüzde pudramsı bir hale dönüşüyor. Ben bu durumdan hoşlanmadım çünkü göz kapağımın üstünü kuruttuğunu düşünüyorum. Ama diğer taraftan, Etude House far bazında yaşadığım yapışkanlık hissini bu sayede yaşamadım.





Farın rengini canlandırması güzel, tüm bazlarda aynı durumu görüyoruz zaten. Üstte Nars Corduna ikili farın açık rengini kullandım. Silik olan bazsız, daha baskın gözüken ise Inglot far bazı üzerine uygulanmış hali.


Ne yazık ki kalıcılığını beğenmedim. Bana göre oldukça sıradan bir ürün. Kesinlikle 15 TL'lik Etude House far bazım bundan çok daha iyi. Evet Inglot da çok pahalı değil ama, asıl görevini yapmadıktan sonra ucuz olmasının bir önemi yok.


Inglotta bulmak gibi bir ihtimaliniz var mı bilmiyorum, zaten birkaç Inglot mağazası dışında hepsi kapandı. Ama bana göre bu ürünü pas geçebilirsiniz. Zira ben tekrar olsa almazdım. Kullanıyorum çünkü kutuyu yarıladım ve artık bitsin istiyorum.












3 yorum:

  1. bu bazı benden başka seven yok sanırım :)
    ama benim göz kapaklarım çok yağlıdır, belki ondan bana çok iyi geldi, baya da kalıyor göz kapaklarımda aslında.
    kişiden kişiye çok değişiyor demek ki :)

    YanıtlaSil
  2. Bendede var kutuyu bile yarılayamadım :/

    YanıtlaSil
  3. bence rezalet bir ürün bu. iki sene oldu itileye iteleye kullanıyorm yarısından fazlası duruyor hala.

    YanıtlaSil