5 Mart 2013 Salı

MAC Face & Body Fondoten






Bu ürünü blog satışından aldım. Artık Mac ürünü almıyorum biliyorsunuz. Ama bu alışverişten Mac kazanmadığı için içim rahat. Çünkü kendisini bir bog satışından aldım.
Bu fondoten benim uzun zamandır merak ettiğim bir üründü. Özellikle sevgili Hande'nin bu fondotene olan aşkını bildiğimden ve kronik fondoten aşığı olduğumdan denk geldiği an alıverdim.


Gördüğünüz gibi gramaj olarak alıştığımız fondotenlere benzemiyor. Piyasadaki fondotenler 30 ml'likken; bu fondoten 120 ml'lik devasa bir gramaja sahip. Ayrıca fondoten hiç kullanılmamış diyebilirim, neredeyse tamamı dolu. Kabını sevdim. Plastik bir şişe içinde, ortasından sıkıp kullanıyorsunuz.




Bendeki C2 rengi, almadan önce NC20'ye uygun olup olmadığını sormuştum ve tam rengi olduğumu söyledi.




 Her ne kadar bileğimde koyu görünse de; hafif yapılı ve akışkan bir fondoten olduğundan, yüzümde tam durduğunu söyleyebilirim.




Ürünü yaydığımda hafif bir örtücülük sağlıyor ama asla kapatıcı bir yapısı yok. Ben fondotenin bitişini çok beğendim. Islak ve sheer görünümlü bir bitiş sunuyor. Yağlı ciltlerde mutlaka parlama yapacaktır ama bunu dert etmiyorsanız rahatlıkla kullanabilirsiniz, zira su bazlı olması ve hafif yapısı sayesinde yüzde ağırlık yapmıyor. Eğer mat görünüm istiyorsanız üzerine pudra da geçebilirsiniz ama bence fondotenin esprisi burda.
İnce yapılı ve az kapatıcı bir fondoten olduğu için sık kıllı fırçayla kullanıma daha uygun.
Su geçirmez yapısı ve inceliği nedeniyle, bu fondoteni özellikle yazın kullanmayı düşünüyorum.











3 yorum:

  1. Merhabalar
    genelde fondötenlerimi uygularken illa fırçaya su veya fix + sıkıyorum,böylece hem fondöteni seyreltiyor,hem de daha güzel yayılıyor,bu fondöten de bana seyreltilmiş, hafif ve kullanışlı geliyor,henüz yüzümde denemedim fakat denemek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzünde mutlaka dene. Elde su ğibi ama yüzde çok güzel,canli duruyor

      Sil
  2. Yağli cildim, sivilceye meilli cildim ama bu fondoten sivilcelendirmeyen nadir fondotenlerimden biridir. Aşığım kendisine desem yeridir. Benim rengimde C1 oda NC15'e denk geliyormuş. MAC'te NC15 in ten rengime cuk diye oturmasına bayılıyorum ne bır ton koyu ne bır ton açık. :)) güle güle kullan umarım bitirirsin çunku kocamaaaan :) ben 187 ile gayet verimli buluyorum bu arada.

    YanıtlaSil