15 Şubat 2013 Cuma

Mim: Makyaj Çantamın İçine Neler Koymuşum?



Sağolsun sevgili Tannesi beni mimlemiş. Ben de geç kalmadan postu hazırlayayım istedim.
Mim'e göre makyaj çantamızı gösteriyoruz.
Ben makyajımı ofiste yaptığım için, genelde P.tesi günü götürüp, Cuma günü tekrar eve getiriyorum. Dolayısıyla içindekiler de haftada bir değişiyor.
Son bir aydır, birkaç ürün hariç hep aynı ürünleri kullandım diyebilirim. Bu hafta diğer ürünlerin de hakkı kalmasın diye birkaç değişiklik yaptım.
Görelim bakalım neler varmış çantamda!




Makyaj çantamı daha önce de göstermiştim. Sephoranın bu çantasını aldım alalı kullanıyorum, en güzel tarafı fırça için bantlı kısmın olması. Taşırken fırçaların kirlenmemesi, kıllarının eğilip büzülmemesi açısından çok kullanışlı.




İçindekilerin toplu görünümü bu şekilde. Biliyorum çok kalabalık duruyor ama aslında çok fazla ürün yok. Neler olduğunu tek tek göstereyim...




Hepsinin geniş geniş görüntüsü bu şekillde. Sol taraftaki fırça, Tarte'ın çift taraflı allık-karıştırma fırçası. Kılları sık olduğu için pigmentsiz allıkları çok güzel uyguluyor. Onun yanında yarısı görünmeyen de Sigma far fırçam 28PO. Söylememe gerek yok, son derece yumuşak, far tutuşu başarılı, kıl dökme sorunu yaşamayan bir fırça. Rujların önünde duran T-Shop'tan alınmış 5 TL'lik bir de karıştırma fırçam var ki herkese tavsiye ederim. Kıl dökmüyor ve kılları geniş olduğu için daha geniş bir gölge sağlıyor.


Uzun zamandır kullandığım ve bitmeye yüz tutan BB kremime bir hoşçakal deyip; MaxFactor'ün Serum etkili Elixir fondotenine geçiş yaptım. Duruşu çok güzel, gayet memnunum. Kapatıcım da sevgili Başakçığımın hediyesi olan Hard Candy Glamouflage. Kapatıcılığı harika, kalıcılığı fena değil.


Allık olarak, koleksiyon çıktığından beri aralıksız kullanndığım Essence Renesmee Red allığı sonunda bir kenara bırakıp, Bourjois'nın bu hafif sedefli, az pigmentli allığını kullanmaya başladım. Bourjois allıkları hem şekil, hem de yapı olarak Chanel allıklara benzetiyorum, ikisini de kullananlar varsa benzerlik ve farklılıklarını yazarlarsa memnun olurum.


Gözaltıma kapatıcıya ek olarak, aydınlık ve sıkılaştırma etkisi olan Diadermine lift concealer'ı da kullanmaya başladım. Sıkılaştırma etkisini bilemem ama hafif bir aydınlık veriyor ki benim göz altlarımdaki koyu halkaları bir nebze açıyor.


Bunların dışında, Yves Rocher lip balm, Sinful Rose Angel ruj, Clinique çift taraflı göz kalemi, Elf kaş kiti ve Too Faced Lashgasm mascara'ya aynen devam. 
Sağ taraftaki yuvarlak pan'da bulanan bir tanesi paralanmış ikili far ise, bitirme tezimde olan ve bitirmek için deliler gibi kullandığım farlarım. Pembe kısım zaten kırıldı, onu bitirmem kolay ama koyu renkli olan minicik far bitmemek için direniyor, hadi hayırlısı!


Evet makyaj çantam bu şekilde. Bu tarz mim'lerden hoşlanan tüm arkadaşları bu mim'i yapmaya davet ediyorum.
Sevgili Tannesine tekrardan teşekkürler.












7 yorum:

  1. Bourjois, Chanel markasına ait zaten :) yurt dışında Bourjois drugstore ürünü olarak geçiyor :)

    YanıtlaSil
  2. Evet ben de o yüzden Chanel allık almayı düşünmüyorum, bir ambalajları farklıymış gibi geliyor başka fark yok

    YanıtlaSil
  3. çokk güzel hemen yazıyorum şimdi ben de zaten..

    YanıtlaSil
  4. Luna ben teşekkür ederim mimi yaptığı için.
    Çantanı çok beğendim. Gerçekten ürünlerini güzelce toplayan kullanışlı bir çantaya benziyor. Fırçaların ayrı birer postu var mıydı? Yoksa eğer hazırlarsan çok sevinirim.
    Ben Bourjois allıkların en çok (kullanmadığım için başka da fikrim yok zaten...) içindeki renkle aynı ambalajda olmalarını seviyorum. :)

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  5. Yves Rocher, Max Factor, Diadermine, Clinique hep deney yapan markalardan. Zaten üçünü de pek sevmem; ama Max Factor markası keşke deney yapmasa.

    YanıtlaSil
  6. herkes bir makyaj çantasına sığabiliyor ne güzel benim bavul falan almam lazım sanırım :)

    Bu arada çekilişim var bekliyorum :)

    http://beyazkedivekozmetik.blogspot.com/2013/02/ve-cekilisim-baslyor.html

    YanıtlaSil
  7. Bayılıyorum sana (: çok beğendim makyaj çantanı ve içindekileri faydalı bir post olmuş ellerine sağlık canım kocaman öperim :* sherfinka.com

    YanıtlaSil