16 Ocak 2013 Çarşamba

Sephora İndirimi : Sephora Palet





İşte benim Sephora indiriminden aldığım tek ürün. Sanırım pek çok kişi bu ürüne denk gelmemiş çünkü henüz bir blogta görmedim, ben de bu sayede size tanıtımını yapayım.





Öncelikle kutusuna bayıldım. Kartondan yapılmış, dış renk vedesenleri çok şık. Bunun yanında iç kısmı nda ki her iki kapakta da kadın resmi var. Kapaklar mıknatıslı, kolayca kapanıp açılıyor.
Palet çok büyük olsa da, ürünler oldukça küçük bir kısmı kaplıyor. İlk başta hayal kırıklığına uğradım ama sonra zaten bitiremeyeceğimi düşünüp haıflanmayı bıraktım.





Palette toplam 15 tane far, bir aydınlatıcı, mat ve ışıltılı olmak üzere ikili bir allık ve yine mat ve ışıltılı ikili bir bronzer var.
Farlar gördüğünüz gibi oldukça küçük. Ama mineral yapılı olduğunu tahmin ettiğim bu farları bitirmek mucize. Ben far bitirmekten çok uzak biri olduğum için, gramaj olayına pek takılmıyorum. Ama keşke paleti biraz geniş tutup, yan taraflarına kalem, rimel ve bir ruj da ekleyip, komle bir kit yapsalarmış. Biliyorum çok şey istiyorum.
Farlarda ilk iki sıra bej ve toprak tonları olarak sıralanmış. Üçüncü sıra pembe, Dördüncü sıra gri tonlardan oluşuyor. En alt sırada benim palette beğendiğim en muhteşem üç far mevcut: İçinde altın ışıltılar olan bir yeşil, pembe ışıltılar olan koyu bir mor ve mor alt tonlu koyu bir mavi.


Farların swatchları (ilk sıra soldan başlayarak):


İlk üç sıradaki farların görünüşü




4 ve 5. sıradaki farlar


İçerisinde mat renkler olsa da, farların çoğu ışıltılı. Kabında hafif bir tozutma yapıyor ama gözde böyle bir sorun çıkmayacaktır. Farların sürümü gayet kolay. İlk aldığım gün, birinci sıradaki üçüncü renk olan mat kahve ile gölgelendirme yaptım. Renk vermesi gayet başarılıydı. Hatta bu paletle bir makyaj videosu da çekmek istiyorum ama şu aralar boya yüzünden evin altı üstüne gelmiş vaziyette. Umarım hafta sonu fırsat bulurum.
İkinci resimdeki altı farı ıslak uyguladım. Renklerin çok daha canlı olduğu belli oluyordur. Kalıcılıklarını da iyi buldum. Mesela benim sürdüğüm far yaklaşık 5 saat boyunca gözümdeydi. Tabi henüz diğer renkleri denemedim. Ama bazla kullanılırsa tüm gün kalır diye tahmin ediyorum.
Farlardan sadece ilk renk çok belirsiz onun dışındakileri gayet beğendim.



Soldan Sağa: Aydınlatıcı, Allık (ışıltılı-mat), Bronzer (ışıltılı-mat)


Aydınlatıcının üzerinde kahve-mavi damarlar var. Yapısı sedefli, içinde glitter olmamasına bayıldım. Sürdüğümde o kadar beğendim ki anlatamam. Bence lightscapade'e uygun bir alternatif bile olabilir.
Allık, belli belirsiz pembemsi bir renge sahip. Koyu tenlilerde çok belli olmamakla birlikte, özellikle ışıltılı olan tarafın güzel bir aydınlatıcı olaracağını düşünüyorum.
Bronzer tek kelime ile mükemmel. Işıltılı olan taraf kontur ya da bronzer olarak kullanya müsait değil ama belki bronz bir tene ışıltı vermek için kullanılabilir. Mat taraf ise kesinlikle harika bir kontur rengi.


Gelelim en can alıcı kısma... Bu paletin fiyatı sadece 15 Tl. Şaka gibi, sadece tekli bir far fiyatına koca bir palet. Üstelik son derece kaliteli. Eğer bulabiliyorsanız gözüm kapalı tavsiye ediyorum. Yanına bir ruj, kalem ve rimel koydunuz mu, seyahatlerinizi ya da tatillerinizi makyaj adına bir tek bu paletle geçirebilirsiniz.
Alırken, ihtiyacım yok diye düşünmüştüm ama şimdi iyi ki almışım diyorum.












27 yorum:

  1. 15 miiii :(( sephora burda yok ki amaaa :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi mi, üzüldüm bak. Gerçi burdaki her Sephorada da olmayabilir.

      Sil
  2. Neee, 15 mi??? Ondan görmemişsindir, millet kapışmıştır da yazmaya sıra gelmemiştir :) Cuma akşama gidiyorum Sephora'ya, bulur muyum acaba bu paletten? Öyle bir anlattın ki, ağzımın suyu aktı resmen! Ve sondaki o 3 renge ba-yıl-dım!!!!

    Güle güle kullan Luna'cım, bu paletle makyaj videolarını bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım benim. İnşallah bulursun.

      Video da yapacağım inşallah:)

      Sil
  3. Ooo ne kadar ucuzmuş almak lazım:) güle güle kullan canım..

    YanıtlaSil
  4. Peletini çok beğendim,güle güle kullan :)
    Sephoranın paketlemeleri de çok güzel ben çok beğeniyorumm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeldacım teşekkür ederim.

      Pearl Fairy teşekkürler, ben de paketine bayıldım.

      Sil
  5. Güle güle kullan :) Ben çok farım var diye almamıştım bu paleti ama içindeki renkler çok hoş :) Dediğin gibi seyahat sırasında taşıması da pratik olur :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyahat için uygun olur diye düşündüm ben de..

      Sil
  6. bu set harikaymış,bayıldım

    YanıtlaSil
  7. ben görmedim bunu neyse iyiki görmemimişim kendimi tutamayabilirdim..güle güle kullan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok setin varsa almadığın iyi olmuş, boşver..

      Sil
  8. Bedavaymış yahuuu :D Hem de terracotta vayyy :)) Video da yap bu palet için canııım,güle güle kullaaan !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgecim evet. Aslında tam sana göre, çoğunluk mor:)).

      Sil
  9. vallahı şaka gibi fiyata bak! benım bloguma da davet ediyorum sizi sephora alışverişimi okumak isterseniz.makyajsızasla.blogspot.com üye olursanız da çok sevinirim. güle güle kullanın. sevgiler!

    YanıtlaSil
  10. Kuzum hayırlı uğurlu olsun, renkler tam senlik:)

    YanıtlaSil
  11. Yazıyı okuyamadan sadece fotoğrafa bakarak çığlık atmak istiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlısın, çok güzel bir yorum bu.:)

      Sil
  12. Nerede ki sephoradan aldınız bu paleti? Gerçekten çok güzel güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  13. sephora'ya gidip bu paleti sordum.
    15tl ye palet olsa biz alırız diyip güldü görevliler.
    böyle iğrenç çalışanları olan bir marka daha da bilmiyorum ben.

    güle güle kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kontes, bu ne laubaliik be ciddiyetsizlik anlamadım. Allahtan bana denk gelmiyor böyleleri, muhtemelen kavga ederim. Sen hangi Sephoraya gitmiştin bilmiyorum, ben İstanbul Marmara Forum'dan aldım. Fiyatı da 15 tl idi, çünkü kıvırıcıyı bırakıp bunu aldım ve acayip şaşırmıştım. Bence her zamanki gibi dünyadan bi haberler

      Sil
    2. marmara forumdaki şubede de geçen hafta kuzenim gittiğinde, (benim için gitmişti) opilerde indirim yok diye diretmişler.
      diğer şubelerde var, bi arayıp üssünüze sorsanız dedikçe kuzenim, terslemişler.
      sorduğu ruj için de koleksiyon adını bilmiyorsanız bulamam demişler.
      adı ile gitmiş kız koleksiyonunu da görevli bilsin bi zahmet* diye düşünüyorum.
      yine ojelerde yardım istediğinde de, 'ojeler orada gidip bakın isimlerine' demişler.
      onları da şikayet ettim.
      hepsi birbirinden beter.

      Sil
    3. Marmara forum şb.nden nefret ediyorum. Bir gittiğimde Estee Lauder satış görevlisi mua zorla bu markanın fondotenini kakalamaya çalışıyordu. Adama Chanel diyorum, adam ısrarla bunu söylüyor. Ya biraz bilgisi olsa, ikisinin ne kadar farklı olduğunu, benim ne istediğimi anlar. Yok, adam alacağı primin peşinde. Diğerinde de kız arkamda fır döndü. Ben Sephora'dan alışveriş yapıyorsam bunun tek sebebi; Sevil, Boyner ya da YKM'deki çalışanlar gibi popoma birilerinin yapışmamasıdır. Ama Sephora çalışanları iyice tozuttu, zira ya çok sırnaşık oldular ya da çok ilgisiz. Hatta terbiyesiz de diyebilirz. Benim tavsiyem Sephora müdürlükten Gözde hn.'a durumu bildirmeniz. Ben tüm sıkıntılarımı bu bayan sayesinde çözdüm.

      Sil