7 Ocak 2013 Pazartesi

Lush Facial Cleanser : Büche De Noel



Herkese karlı bir günden merhaba,
Dışarıda kar lapa lapa yağıyor ve ben seyretmeye doyamıyorum. Miskinliğin dibine vurmuş durumdayım ve içimde amansız bir eve gitme ve video çekme isteği var.


Kozmetikleri bir yana bırakırsak; bugün size, Lush'tan bir süre önce alıp birkaç kez kullandığım ve çok memnun kaldığım bir ürünü tanıtacağım.




Yılbaşı için çıkan bu temizleyiciye bayıldım. Yapısı, kokusu, işlevi kısaca herşeyiyle beni mestetti.
Alırken sadece kokusuna vurulup aldım ama kullanınca daha da sevdim.




İçeriğini özellikle görüntüledim, merak edenler olursa görebilsin diye.. Biliyorsunuz Lush el yapımı ve cueltry-free bir marka. İçeriği genelde doğal olmasına rağmen, %100 doğal diyemem. Bir kere parfüm var. Ama ürüne ne koyduklarını iddia ediyorlarsa kesinlikle doğru. Mesela ben, üründeki küçük badem kırıntılarını ve başta üzüm sandığım portakal parçalarını görebiliyorum. Ayrıca kurutulmuş kızılcık da varmış. 




 


Burda da nasıl kullanacağınız yazılı. Elinize çok ufak bir parça alıyorsunuz ve ılık suyla macun kıvamına getiriyorsunuz. Sonra tüm yüzünüze yayıyorsunuz. Hafifçe masaj yaparak cildinizi ovuyorsunuz ve yüzünüzü yıkıyorsunuz.
Haftada en fazla 3 kez kullanabiliyorsunuz. Görevli bayana makyaj çıkarabilir miyim diye sordum ama makyaj çıkarmak için uygun değilmiş malesef. Bir nevi peeling diyebiliriz.


Lush ürünlerine hayran kalmamdaki en büyük sebep; ürünlerin o muhteşem kokusu... Mesela bu ürün kokusu ile beni gerçekten şaşırttı. Tahıllı ve genelde peeling tarzı ürünlerde hoş kokulara pek alışkın değilim. Ama bunda tahılımsı ve bademimsi koku çok güzel harmanlanmış.


Ben kullandığımda yüzümde yarattığı o yumuşak hisse hayran kaldım, ki ben kuru ve hassas ciltliyimde böyle peeling tarzı ürünler tahriş yapabiliyor. Bu üründe ne bu tahrişi yaşadım, ne de gerginlik hissini. Cildimi çizmedi ve çok da güzel temizledi. Hatta bu ürünü kullandıktan sonra siyah noktalarımdan daha kolay arındım. Üstelik cildim krem sürmüşüm gibi yumuşacık oldu. Bunu da içine konan badem ve kakao yağlarına borçluyuz sanırım.


Bu kadar nemli bir cilde sahip olunca, 'acaba sivilce yapar mı' diye düşünmedim de değil. Ama birkaç kez kullandım ve herhangi bir sivilce problemi yaşamadım. Ama sonuçta bu bir cilt ürünü olduğu için herkeste aynı etkiyi vermeyebilir tabi, baştan uyarayım.


Bana göre bu üründe tek eksi olan taraf; kocaman bir kutuyu bir ay gibi bir sürede bitirmek zorunda olmanız ve buna rağmen ödenen 25 TL para... Bence bu tarz ayda-yılda bir kullanılan ürünleri, daha küçük ambalajlara koysalar çok daha ekonomik ve uygun fiyatlı olur. Ya da en iyisi iki kişi gidip ürünü bölüşmek...
Dediğim gibi ben çok memnun kaldım, yılbaşından sonra mağazalarda satılacak mı bilemiyorum.
Görüşmek üzere...










2 yorum:

  1. bunu ben de çok merak ediyordum ama okuduğum yorumlar hep çok kremsi deyince almaktan vazgeçtim, cildim yağlı olduğundan çekindim ama nefis duruyor içeriği :)

    YanıtlaSil
  2. Güle güle kullan Luna :)

    Astroloji çekilişime katılmak istersen beklerim :))

    http://guzellikgercekleri.blogspot.com/2012/12/cekilisime-katlnnnnn.html

    YanıtlaSil