7 Ocak 2013 Pazartesi

2012 Favori Makyaj Ürünlerim



 


Sanırım bu postu yazmayan bir ben kaldım!!
Ben de kısaca 2012'de neler sevdim, neler kullandım yazayım bari.




- Holika Holika Mouisture BB Krem: Skin79 Gold BB kremim bittiğinden beri sürekli bunu kullandım. Sanırım ben BB krem bağımlısıyım, zira artık elim fondotenlere gitmez oldu. Bu BB krem de hem ucuzluğu, hem de yüzdeki duruşu ve nemlendirmesiyle beni benden aldı. Çok ama çok güzel bir ürün.


- Skin Food Salmon Dark Circle Concealer #2: Beni takip edenler, bu ürünün benim favori concealer'ım olduğunu biliyorlardır. Nemlendirmesi, mor halkaları kapatması, gözaltına verdiği aydınlık ve duruşuyla denediğim en iyi kapatıcı.


- Essence Twilight Allık ve Aydınlatıcı Pudra: Aldığımdan beri elim sürekli bu ikiliye gidiyor. İlk defa bir pudrayı yüzüme uyguluyorum. Cildimi kurutmuyor ve hafif bir aydınlık veriyor. Allıksa, her ne kadar kırmızı gibi görünse de, yüz de bu kadar belirgin bir renge sahip değil. Her tene yakışacağını düşünüyorum. Tozutmuyor ve çok pigmentli değil, bulamaç olmuyorsunuz.


 - Yves Rocher Lip Balm:  Çok güzel bir kokusu ve hafif bir yapısı var. Nemlendirmesi de gayet güzel.


 - Sinful Lipstick - Soft Angel: Çok güzel bir pembe. Mat bir duruşu var, dudakları kurutmaya müsait. Ama rengin şahaneliğine, bu eksisini es geçiyorum. Uzun zaman önce Cherryculture'dan almıştım.




- Elf Kaş Kiti: Bu kaş kitine bayılıyorum. Pudra kısmını fazla kullanmasam da; jel olan kısım bi harika. Bendeki en koyu olan renk. Kaşlarımın rengine çok uygun ve çok doğal duruyor. Pudrayla sabitlemesem de kalıcılığından da memnunum.


- Etude House Proof 10 Far Bazı: Bu ürünü Ebay'den almıştım. Netteki swatchlara baktığımda, UD ve TF far bazları ile karşılaştırıldığını gördüm. Onlar kadar olmasa da, bir tık altında diyebilirim. Waterproof bir ürün ve ben silene kadar da farı gayet güzel sabitliyor. Çok memnunum, fiyatı da keşke yedekleseymişim.  


- Too Faced LashGasm Mascara: Too Faced setin içinden çıkmıştı, çok severek kullandım. Topaklanma yapmıyor ve gayet güzel uzatıyor. Dolgunlaştırması biraz daha iyi olsaydı, hayatımın rimeli olurdu.


- The Balm Liquid Eyeliner: Siyahlığına ve kolayca sürülmesine bayılıyorum. Loreal Superliner'ım kadar olmasa da, ona ucuz bir alternatif olduğunu düşünüyorum.


- Clinique 15 Cocoa Shimmer-16 Mink Göz Kalemi: Taa seneler önce Boyner'den aldığım Clinique setten çıkmıştı. Varlığını bile unutmuşum. Odamdaki komidin'in altına yuvarlanmış, eşyaların yerlerini değiştirdiğimde buldum. 15-Cocoa kısmı alt kirpik dibime, 16-Mink yani koyu kısmı üst kirpik dibime sürüyorum ve yayıyorum. Hatta zaman zaman koyu olan kısmı kaşlarımı doldurmak için bile kullandım, yere düştüğü için içi kırılmış sanırım, zor açılıyor. Bitirmeye çalışacağım bunu..


- Bourjois Ombre Eyeshadow - 08: Bourjois tekli farların içinde en güzel olan renk. Su Hakgüden bu rengi gelin makyajında kullanmış. Nette swatchlarını görünce vurulmuştum. Günlük makyajımda sürekli kullandım, göz üstüne çok doğal bir aydınlık veriyor. Sedefli bir yapısı var. Bunu sürüp, herhangi bir renkle crease bölgesini gölgelendirebilirsiniz. Bence herkeste olmalı...










13 yorum:

  1. Ah şu yurtdışından aldığın ürünler yok mu... çok aklım kalıyor çook!

    Skin Food'a ne zaman kullansam bayılıyorum duruşuna, kalıcılığına, kapatıcılığına... yalnız bir sorum var. Yapısı yağlı olduğu için mi bilmiyorum, ne zaman bu kapatıcıyı sürsem rimel bulaşıyor, kalem bulaşıyor, olmadı far bulaşıyor. Pudrayla sabitlemek dışında var mıdır bir çözümü? Sende de oluyor mu? Çünkü hep bu ürünü kullanmak istiyorum...

    YanıtlaSil
  2. Ben de hiç olmadı Başak, niye oluyor ki? Pudrayla sabitlediğin halde mi bulaşıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok, pudrayla sabitlemiyorum, çünkü o zaman çizgilerim çok belirgin hale geliyor. Sabitlemek istemiyorum yani... allah alah yaa, niye oluyor ki, ühüü...

      Sil
    2. Tatlışım bence ince de olsa bir pudra geç. Mesela Benefit'in powderflage bu iş için biçilmiş kaftan. eğer elinde yoksa paketinin içinde göndereyim, ne dersin?

      Sil
    3. Teşekkürler canım benim, MAC Transparan pudra var bende. Bir de Bobbi Brown creamy cocnealer kit'in pudrası var. İncecik onu geçeyim o vakit :) Çok teşekkürler yanıt için Luna'cımm!!

      Sil
  3. Essence Twilight Allık ve Aydınlatıcı Pudra benim de aldığımdan beri elimin gittiği 2 ürün, Essence bu sefer cidden yapmış:)

    öpücükler kuzum:)

    YanıtlaSil
  4. Essence'ye elim gratise ne zaman gitsem gidip gidip geliyor..
    Herkes de pek memnun,concealer arayışındayım the balm'ınkinden sonra..
    Essence'de var mıydı acaba..

    YanıtlaSil
  5. Essence'in her ürünü güzel değil ama bazı ürünleri var ki fiyatına göre sudan ucuz kalıyor, örneğin bu pudra ve allık. Ben essence'in stick şeklinde kapatıcısını aldım, genelde yüz kusurları için uygun ama bence gözaltına da kullanılabilir çünkü bildiğimiz stick'ler gibi katı ve sert değil. Eğer çok sorunlu değilse bence seversin, fiyatı da 7-8 lira

    YanıtlaSil
  6. Şu Essence'in allığından ben de memnunum; ama pudrası bana çok sarı kaldı. NC35 ten rengim, MAC ölçütlerinde. Uymadı işte bir şekilde. Ben de çekmecenin bir kenarına koydum... Öyle ki, kaş altıma bile uymuyor, sarı sarı boyuyor o kadar. Zaten kaş altıyla bitecek gibi değil, 11 gram! Fırsat bu fırsat diyip yine hayvan deneyi yapmayan bir marka olan TheBalm'ın Mary Lou aydınlatıcısını aldım. Onunla daha mutluyum. Essence cidden yapmış, güzel ürünler.

    Listedeki birçok ürünü de, anca yabancı bloglardan okuduğum için ismen tanıyorum. Cismen de tanıyıp seveceğimiz günler gelecek inşallah.

    YanıtlaSil
  7. Essence'in allığını kaçırdığıma o kadar çok üzülüyorum ki :( Twilight koleksiyonundan haberdar olduğumda zaten Adana'daki tüm Gratislerde tükenmişti :(

    YanıtlaSil
  8. Skin food kapatıcıyı Türkiye'de bulabileceğimiz bir yer var mı sen nereden aldın canm?

    YanıtlaSil
  9. Yeldacım ben alalı epey oldu, Ebayden almıştım. 20 lira gibi de bi fiyatı vardı. Stoklasaymışım keşke:((

    YanıtlaSil
  10. bende sanırım bb krem bağımlısıyım :) ama bumarkayı ilk defa duydum :) Twilight koleksiyonuna bir ben sahip olamadım sanırım :( Takipteyim :) azıcık geçde olsa keşfettik birbirimizi :)))
    SEVGİLER!! :)

    YanıtlaSil