7 Aralık 2012 Cuma

Ucuz ve Kaliteli Makyaj



 
Son zamanlarda gördüğüm en faydalı post bu diyebilirim. Dün Sevgili Başakçım da beni mimleyince yazmak şart olmuştu.


Evet pahalı ürünler albenili, kaliteleri yüksek ve performansları çok daha başarılı. Ama makyaj malzemelerine dünya para vermek istemeyenler için onların seviyesinde olmasa da, muadil sayılabilecek, oldukça da başarılı ürünler de mevcut. Üstelik fiyatları cep yakmıyor.


Ben de isteyenler için pahalı ürünlere alternatif makyaj ürünleri göstereyim istedim.






1. Color Me Lip Balm: Daha iki gün önce BİM'den aldım bu ürünü. Fiyatı sadece 1,5 Tl. Kokusu hoş, yapısı da rahatsız etmiyor. Hatta nemlendirmesini bile sevdim.


2. Flormar Long Wearing Ruj: Flormar son bir yılda çağ atladı resmen. Rujlarının rengi, pigmentasyonu bir harika. Ne renk isterseniz, hangi yapıda isterseniz bulabiliyorsunuz. Pahalı markalara bir çuval para dökmeye gerek yok. En iyisi bile tüm gün sürmüyor nasılsa. Fiyatı 12 Tl.


3. Flormar Perfect Coverage Fondoten: İlk kullandığımda hoşuma gitmemişti. Ama sonra birkaç kez denedim ve yapısının kötü olmadığını farkettim. Akışkan bir yapısı var, yoğun ve kapatıcılığı yüksek. Kalıcılığı oldukça başarılı. Eğer ki siz yoğun kapatıcılıkta fondoten seviyorsanız, doğru renk seçimiyle büyük olasılıkla memnun kalacaksınız. Yok ince yapılı ürün istiyorum diyorsanız Mat Velvet'e yönelmek gerek. Fiyatı 23 TL. (Şu anda indirim var ve fiyatı 14,35 TL)


4. The Balm What's Your Type? ve Essence I Love Extreme Mascaralar: Her ikisi de uygun fiyatlı ve başarılı. Özellikle The Balm'a bayılıyorum. Rimel konusunda hiç high-end markalara yönelmedim. Bence Drugstore markalar bu kategoride onları ezer geçer.


5. The Balm Mini Kabuki Fırça: Alalı 3 sene olmuştur. Çok seviyorum bu kabuki'yi. Pudra geçmek için biraz sert ama allık ve kontur için gayet başarılı. Fiyatı 10 küsur liraydı sanırım.


6. Essence Jel Eyeliner : Çok çok başarılı. Kalıcı ve pigmentli. Uygun fiyatlı eyeliner söz konusuysa; bu markayı tek geçerim.


   7. Essence Allık - Renesmee Red: Köpük veya daimi allıklarından memnun kalanını görmedim. Ama koleksiyon allıkları süper. Özellikle bu twilight serisinin allığı beni benden aldı. 10 liraya aldığım allık tüm gün yüzümde. Evet ilk anki gibi kalmıyor ama zaten onu Nars'tan başka başarananı görmedim. Tek kötü yanı 'bul ve yakala' misali gelir gelmez tükenmesi.


8. Rival de Loop Dudak Kalemi: Siyah kalemler hariç hiçbir kalemde ekstra bir özellik aramıyorum. O yüzden uygun fiyatlı olması benim için yeterli. Bendeki renk oldukça açık, ben göziçini aydınlatmak için kullanıyorum. Kırmızı rengi de oldukça hoş.


Benim kullanıp da tavsiye edebileceğim ürünler bunlar. Bu mim'i yapmak isteyen tüm blogger arkadaşlara gönderiyorum.












4 yorum:

  1. Canım benim, eline sağlık!!!

    Evet yaa, Flormar ruj, Essence Twilight allık ve Rival de Loop kalem bende de var, atlamışım onları! Kesinlikle haklısın!

    Ne güzel, herkesten farklı fikirler çıkıyor, bu dizi harika oldu bence de!!!

    Öptüm!!!

    YanıtlaSil
  2. Flormar long wearing rujlar benim de favorim zaten çok sık ruj yenilemeyi sevmeyen biri olara tam benlik :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de thebalm kabuki fırçayı seviyorum. Biraz sert ama allık için kullanılabiliyor ve çantada taşıması kolay. Ben de bu konuda mimlenmiştim. Yazımı okumak istersen:) http://yeldaninevi.blogspot.com/2012/12/mimlendim-ben-uygun-fiyatl-guzel-makyaj.html

    YanıtlaSil
  4. Eğer bu Essence koleksiyonunu kaçıran varsa, Rossmann'lara bakmalı. Birkaç gün önce gelmiş koleksiyon ve stand henüz talan edilmemiş. :) Kemeraltı'ndaki Rossmann'dan aldım ben de.

    YanıtlaSil