20 Aralık 2012 Perşembe

Mim: Neden makyaj yapıyorsun?



Blog aleminin güzellerinden sevgili 7-24 makyaj beni mimlemiş. Öncelikle mim, tam da biz kozmetik ve makyaj bloglarına uygun: 'Neden makyaj yapıyorsun?' . Mim konusuna bayıldım, mimleyene de ayrıca bayılıyorum zaten:) O benden ister de ben yazmaz mıyım! Hemen yazmaya koyuluyorum. Kendisinin yazısını da okumak isterseniz buraya bir tıklayıverin..

1. Ne zaman makyaj/kozmetiğe ilgi duymaya başladınız?
Blog aleminin makyaj ve kozmetik dünyasına girdiğimden beri. Bu da sanırım son 3-4 senelik bir zamana tekabül ediyor. Bu sevdaya düştüğümden beri; ayakkabı, çanta, kıyafet, takı neredeyse unuttum! Varsa yoksa allık, ruj, fondoten vs. vesselam:)

2. Makyajsız nasıl hissediyorsunuz?

Soluk, çökmüş ve dolayısıyla çirkin! Aslında makyajda çok fazla ürün kullanmayı sevenlerden değilim. Hani öyle baz, baz üstüne fondoten-far, allık, onların üstüne pudra, kat kat rimel, kalem vs. beni yoruyor. Ama özel zamanlarda 1 saat uğraşıp makyaj yaparım ve asla üşenmem. Dengesiz Terazi :))

3. Makyaj hakkında neyi seviyorsun?

Bana göre makyaj; yüzdeki kusurları gizleyip, güzel tarafları vurgulamak... Kendisine çok yakıştırsam da; Kim Kardashianvari abartı makyajları sevmiyorum, bu tarz koyu ve yoğun makyaj benim yüzümde çok yapay duruyor.

4. Üç vazgeçilmez ürünün?

İlk ürünüm BB Kremlerim... Skin79, Missha ve Holika Holika'nın birçok BB kremini kullandım, favorim olan Skin79 BB kremim bittiği için Holika Holikanınkini kullanıyorum ve aşık oldum! Yazısını da bugün yazacağım.

İkinci ürünüm, allıklar.... Her çeşit allık kullanabilirim, hatta mavi bile! Abartmıyorum, allık konusunda o derece uçlardayım. En sevdiğim allıksa, Nars Tac Mahal. Bu allığın üstüne allık görmedim.

Son olarak da Laura Mercier'in Thickening&Building mascarası. Benefit'in herkesçe çok beğenilen ve benim iğrenç ötesi bulduğum They're Real'inden sonra anladım ki mascara başka bi dünya. Bir kampanyasını denk düşüreyim, koştura koştura alacağım tekrar..

Böylece kısacık ama güzel bir mim'i tamamladım. Ben de bu mim'i beautifulandsweets'e yani İnci'ye gönderiyorum. Başka yapmak isteyen olursa lütfen yapsın, merakla okuyacağım. Herkese öpücükler...











4 yorum:

  1. O dengesiz Terazi olaylarından bende de var canım İkizler burcu birebir aynı Teraziyle, kozmetik ürünü almaktan ayyakkabı takı olaylarını bir unutan ben değilmişim meğeri öperim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkizler benim en iyi anlaştığım burç. Ve ne yazıkki dengesizlik ve tezcanlılıkları da benzer.

      Sil
    2. Uzakta olmamıza rağmen yakınlık hissetmem bundan demek ki, dediğin özellikler ise kesinlikle haklısın canım:)

      Sil
  2. ya çok samimi bir yazı olmuş, teşekkürler

    YanıtlaSil