31 Aralık 2012 Pazartesi

Bu Akşam Makyajımda Neler Kullanacağım?


Herkese iyi seneler ve güzel bir yeni yıl diliyorum.
Yıllar ne kadar çabuk akıp geçiyor, geçen sene bugünü dün gibi hatırlıyorum: Debenhams'ta parfüm  yapıyordum:))
Şaka bir yana her yıl sanki bir öncekinden daha çabuk akıp geçiyor. İyisi kötüsüyle 2012'nin sonuna geldik. 2013 hepimiz için, tüm dünya için daha huzurlu, daha bolluklu ve daha mutlu bir yıl olur İnşallah!


Eğer benim gibi 30'u geçenlerdenseniz; muhtemelen her yeni yılı bir buruklukla karşılarsınız. Aaah ah yaşlılık derdi... :)
 Benim için bu akşamı özel kılan taze bir seneye adım atmaktan ziyade; yarın arkadaşımın doğumgünü olması.
Yeni yılın ilk dakikalarında arkadaşlarımızla birlikte doğumgününü kutlayacağız.
Ben de dünden beri harıl harıl kıyafettir, ayakkabıdır, makyajdır hazırlanıp duruyorum.
Bakalım bugün için neler seçmişim:




'Aman Allahım bu ne!' dediğinizi duyar gibiyim, farkındayım çok fazla ürün var. Üstelik benim gibi makyajı 20 dk.yı geçince ateş basanlardansanız, bu kadar şeyi kullanmak korkutucu olabiliyor.
Normalde asla çok fazla ürün taşımıyorum ve makyajda bazdır, fazdır çok da kullanmıyorum. Ama bu akşam özel bir gün olduğundan ve makyajımı yenileyemeyeceğimden mümkün olduğunca kalıcı bir makyaj yapmak zorundayım. O yüzden hem göz, hem de cilt makyajımda baz ve pudra kullanacağım. Ayrıca kapatıcılığı yüksek fondoten ve kapatıcı seçtim ki, cilt kusurlarım mümkün olduğunca örtülsün.


Ten ürünlerim:



Yüz makyajında ilk olarak baz uygulayacağım. Bunun için Laura Mercier'in renkli nemlendiricisini seçtim. İlk kez kullanacağım için makyajı sabitleme konusunda ne kadar başarılı olduğunu bilmiyorum, bu akşam bunu test etmiş olacağım.
Üzerine kapatıcılığı yüksek olduğu için Revlon Colorstay fondoteni uygulayacağım. Sivilce izleri ve lekeleri her zaman olduğu gibi Laura Mercier Secret Camouflage'ı ile kapatacağım.
Göz altıma favori concealer'ım olan Skinfood Salmon Dark Circle sürüp, aydınlatmak için de üzerinden Rimmel Match Perfection geçeceğim. Ten makyajım bittikten sonra, hem aydınlık bir görüntü vermesi, hem de makyajı sabitlemesi için Essence Bella's Secret pudra süreceğim.


Göz Ürünleri:



Işıltılı farlar uygulayacağım için göz kapağıma Too Faced Shadow Insurance bazı süreceğim. Onun üstüne de kalıcılığını arttırmak ve rengin yoğunluğunu arttırmak için Maybelline Color Tattoo'lardan on and on Bronze rengi süreceğim.
Kullanmaya kıyamadığım Naked 2 paletimi bu vesileyle ilk kez kullanıyorum. Elbisem siyah-beyaz olduğu için çok koyu renkler seçmedim. Fikrimi değiştirmezsem göz makyajında; Bootycall, Snakebite ve Pistol renklerini kullanacağım.
Takma kirpik takacağım için eyeliner kullanmam gerek. Bunun için sürülmesi kolay olan Rimmel'in Waterproof jel eyeliner'ını seçtim. En son olarak Etude House'un bu yarım takma kirpiklerini takıp(becerebilirsem), Benefit They're Real rimelle kirpikleri birbirine kaynaştıracağım.


Yanak ve Dudak Ürünlerim:



Yanaklarım için kontur ve allık olarak birbirini çok iyi tamamlayacağını düşündüğüm, Too Faced setinden çıkan allık/bronzer ikilisini kullanacağım. Sun Bunny bronzer ile kontur yapıp, üzerine çk hafif ve ışıltı veren who's Your Poppy? allığı geçeceğim.
Kaşlarımı her zamanki gibi Elf kaş kiti ile belirginleştireceğim. Kaş maskaram olmadığından, biten mascara fırçasına saç spreyi sıkıp süreceğim:)
İnglot'un çok kalıcı olan kalem ruju ile dudaklarımı çerçeveleyip, yapısını ve rengini çok beğeniğim, vişne çürüğü tonundaki Sinful Ricochet ruju süreceğim.
Bu şekilde makyajım tamamlanmış olacak.


Makyajımda kullanacağım fırçalar:


RT Buffing Brush, Essence karıştırma fırçası, Tarte allık fırçası, İnglot 3P, İnglot 29PO, İnglot 6SS, Cecile Karıştırma fırçası


Bu akşam unutmazsam makyajlı halimin fotoğrafını çekip, yarın bloğa eklemeyi düşünüyorum.
Herkese tekrardan iyi seneler.










 




5 yorum:

  1. Rimmel, Revlon, Maybelline, şimdilerde Lorea'l'e satılmasıyla kuşku uyandıran Urban Decay markaları hep hayvan deneyini onaylayan markalardan. Urban Decay henüz kesin değil tabii.
    Belki bazılarını bitirmek amaçlı kullanıyorsunuzdur; ama sizin gibi duyarlı bir insanın duyarlılığını yitirmesi beni çok üzer. Yoksa ne haddime eleştirmek.

    -Bu konuya oldukça takıntılı olan anonim.

    Mutlu seneler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yzaıkki elimdekilerin çoğu bu markalara ait. Elimden geldiğince bu markalardan uzak durmaya çalışıyorum. Ama her gün cueltry-free olan bir firma bunlara katılıyor. Mesela revlon cueltry free iken artık değil. Cueltry free firmalar bizde çok sınırlı. Tek umudum bu deneylerin kanunen yasaklanması. Bu arada tabiki eleştireceksiniz, hakkınız. Size de iyi seneler

      Sil
  2. Luna'cım, umarım makyajı fotoğraflamayı unutmamışsındır!!! Çok çok çok merak etmekteyim :)) Ve umarım geceniz harika geçmiştir!!!

    Kocaman sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Lunacım ben de bu postunu okudugumdan beri sonucu merak ediyordum, umarım fotograf vardır elinde ve paylaşırsın.

    YanıtlaSil
  4. Fotoğrafladım kızlar ama ne allık belli olmuş, ne kontur! Sanırım fotoğraf makinası yüzünden, ışık çok yetersizdi. Ama kullandıklarımla tekrar makyaj yapıp fotoğraflayacağım, aklımda:)

    YanıtlaSil