24 Aralık 2012 Pazartesi

Holika Holika Moisture Petit BB Krem





Ben bir BB krem sevdalısıyım. Son bir senedir -özel günler hariç- hababam debabam bb krem kullandım. 
Favorilerimde bahsetmiş olduğum biricik aşkım Skin79 Gold BB kremim bitince, yeni ve farklı bir BB kreme geçiş yaptım. Yaklaşık 2-3 aydır kullanıyorum, rahatça yorumlayabilirim artık.


Bu seferki bb kremim, bizde bilinmeyen Holika Holika markasına ait. Tahmin edebileceğiniz gibi bir Kore markası. Zaten bana göre BB Krem = Kore... Onların dışında, popüler kozmetik markalarınca çıkarılan kremlerin, pastadan pay kapmak adına çıkarıldığını düşünüyorum. Üstelik çoğu eksik ve başarısız: Ya SPF oranı düşük, ya kuruluk ya da sivilce yapıyorlar. Ayrıca bana göre BB kremlerin asıl faktörü hiçbirinde yok: kapatıcılık... Onları bb krem değil renkli nemlendirici olarak düşünün siz.
Özellikle benim gibi ana vatanından alıp da kullanan arkadaşlar ne demek istediğimi anlıyorlardır.

Yine İstanbul'u anlatmaya Van'dan başladım biliyorum:) Ben en iyisi ürünü tanıtayım. 
Görüldüğü gibi plastik bir tüpte 30 ml olarak hazırlanmış. Benim gibi sürekli kullananlar için hayal kırıklığı, üstelik tekrar almak gibi bir imkanınız yoksa. Ancak ben, iki mercimek tanesi kadar bir ürünün tüm yüzü kapsadığını düşünerek avunuyorum. 


Bu kremler dört çeşit, her biri farklı bir özelliğe sahip. Bendeki yoğun nemlendiriciliğe sahip olan. Özellikle kışın pul pul olan, her daim gergin ve töleranssız cildimi göz önünde bulundurup bunu seçtim. Yine cilt yapınıza ve zevkinize göre; Clearing, Essential, Shimmering olandan herhangi birini seçebilirsiniz.




Rengi ne kadar sarıymış gibi dursa da, aslında çoğu bb krem gibi gri. Bu sayede bir müddet sonra teninizle bütünleşiyor ve yüzünüzde herhangi birşey yokmuş gibi görünüyor. Yapısı yoğun ama fondotenlerdeki yoğunluktan farklı olarak kalıp gibi durmuyor. Hatta varlığını bile unutuyorsunuz ve çok da kalıcı üstelik.




 Beni bu üründe çok şaşırtan olay nemlendirme gücü oldu. Evet seçtiğim ürünün özelliği bu ama nemlendirmesi öyle böyle değil. Cilt kremim bile cildimi bu derece yumuşatıp nemlendirmemiştir. Hatta 'bu kadarı cildime fazla mı' diye düşündüm, hele de üst üste birkaç sivilce görünce 'eyvah' dedim ama emin olmak için kullanmayı da kesmedim. Ve sonuç olarak, çıkanlar benim mustakbel  dönemsel sivilcelerimmiş :) Her gün ama her gün kullanıyorum. Şu anda cildim gayet düzgün, nemli ve canlı.


Çok uzun bir yazımın daha sonuna gelebildim (hele şükür!). Sonuç olarak bu ürünü çok sevdim. Kapatıcılık, nemlendirme, renk dengeleme, canlı görünüm yani her beklentimi karşıladı.Hiçbir eksisi yok benim için. Üstelik BB kremler içinde çok da uygun bir fiyata sahip; sadece 7 Dolar, yani 13 Lira. Ben Ebay'den almıştım.
Alma imkanınız varsa cilt tipinize uyan birini seçin derim, eminim memnun kalırsınız.











11 yorum:

  1. dediklerine tamamen katiliyorum. garnier, nivea vs hepsi renkli nemlendirici kivaminda. kapaticilik namina bisey yok. 1 kere garnier alma gafletinde bulundum yüzüm resmen yag surmusum gibi parladi =/ allah tan missha var da onunla idare ediyorum. fondotenden cok daha dogal duruyor bende. keske holika holika da satilsa tr de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef alakası yok BB kremle. BB krem; fondotenin kapatıcılığına ve Renkli nemlendiricinin hafifliğine sahip. Sanırım bu yüzden bu kadar tutuldu.
      Akıllılar Türkiye pazarına girseler, paranın dibine vuracaklar bilmiyorlar:)

      Sil
    2. ahaha valla aklımdan gecmedi degil. o kdr param olsa kesin bu işe parayı yatırırdım ben =D umarım bizim gibi parlak fikirliler olur da Turkiye pazarina girerler =p

      Sil
    3. Ben de param olsa Gratis açardım:)

      Sil
  2. bunun clearing olanı aklıma yattı, skinfoodum bitince alabilirim. maybelline bb kremin testerı gelmişti bana da, sürmemle yıkamam bir oldu hayatımda bu kadar vıcık vıcık yağlı ve 0 kapatıcı birşey görmemiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitten ne yazıkki becerememişler bu işi!

      Sil
  3. harika deniyeceğim.Benim blogumada bir öz atarsan sevinirim
    kelebeketkisi39.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Bende bunun clearing olanı var, bende aşk yaşıyorum :) İyi ki yedeklemişim diyorum, 30 ml olması çok kötü çünkü :(
    Kalıcılığı konusundaysa feci katılıyorum sana, bugün bir daha test ettim onayladım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzümde yok sanıyorum, akşam pamukta görünce ne kadar kalıcı ve başarılı anladım. Çok seviyorum kore bb kremleri, yasak kalksa da kavuşsak

      Sil
  5. kızlar esmerler için hangi rengi öneririsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pakize hn ne kadar esmersiniz, mesela MAC'te ten renginiz kaç oluyor. Çünkü bu bb kremlerin rengi oldukça açık.

      Sil