2 Kasım 2012 Cuma

Stila in the Garden Palet




Stila; Türkiye'de satılmayan bir marka, her ne kadar zaman zaman bazı online alışveriş sitelerinde, bazı ürünleri satılsa da; ulaşması kolay bir marka değil. Zaten bu sitelerde satılan ürünlerin çoğu da son kullanım tarihi yaklaşmış ürünler oluyor. Benim size tanıtacağım gibi koleksiyon ürünlerini zaten bulmanız imkansız.


Bana göre çok da harika bir marka değil. Fiyat olarak 'eh işte' denebilecek bir çizgide ilerliyor. Size tanıtacağım paletin fiyatı 39 Dolar. Bana göre çok da ucuz değil, hele yurtdışında Naked Paletin 50$ olduğunu düşünürsek!






Ben bu paleti bir blog satışından çok uygun fiyata aldım, bu fiyata tabiki de almazdım. Kötü olduğu için değil kesinlikle; ama bu fiyata UD'ye yönelmek daha mantıklı olurdu.
Paletin materyali karton ve kapağı da mıknatıslı. Her ne kadar karton ambalajlar şirin gözükse de; uzun vadede paralanma ve dağılma ihtimalinden dolayı çok da kullanışlı bulmuyorum. Naked2 gibi şık bir metal her zaman favorim.






Far setleri dört ayrı paletten oluşuyor. In the Garden; günlük reklerden oluşan, smokey makyaj yapmaya da gayet elverişli bir palet.
Kullanılmış bir palet olduğu için bazı renklerde hafif çukurluklar var gördüğünüz gibi. Bazı kişiler kullanılmış ürün kullanmaktan haz etmiyor biliyorum; ama ten ürünü olmadığı sürece ben çok da dert etmiyorum. Hijyen yüzünden uzak duranlara da hak veriyorum kesinlikle, ama far paletine parmak bandırıp sürülmediğinden sıkıntı etmeden kullanıyorum.


Palet hem ışıltılı, hem mat farlardan oluşuyor. Swatchlarını nette gördüğüm için renk tonlarından emindim zaten. Ama farların yapısı inanılmaz. Bir kere rengini o kadar kolay veriyor ki, tek sürüşte kolaylıkla rengi yakalıyorsunuz. Mat renkler bile gayet pigmentli. Yapıları yumuşacık, hani bazı farlarda karşılaştığımız o 'kazıma' durumu kesinlikle mevcut değil. Ben renk pigmentasyonu olarak The Balm'a benzettim, hatta daha iyi, yapı olarak da çok daha yumuşak. Buna rağmen toz toz olmuyor. Mat farlarda en nefret ettiğim durumdur kendisi.


Farlar ıslak ve kuru kullanılabiliyor. Islak denemedim, adetim değildir. Sadece pigmentlerde toz toz olma durumu yüzünden ıslak kullanımı seviyorum. Onun dışında hiçbir farı ıslak kullanmadım şimdiye kadar. Bu arada paletin bir güzel yanı da içlerinde paraben olmaması.


Farların swatchlarına bakarsanız renk-pigmentasyon olayının ne kadar başarılı olduğunu görebilirsiniz:






Üst sıra soldan sağa: Chinois (mat beyaz), Breeze (ışıltılı bej), Bark (ışıltılı kahve-toupe), Freesia (ışıltılı mavi-mor), Rosette (menekşe)






Alt sıra soldan sağa: Nectar (mat bej), Honey (metalik bronze), Sage (ışıltılı saydam yeşil), Moss (ışıltılı koyu zeytin yeşili), Juniper (ışıltılı koyu orman yeşili)


Bana göre güzel bir palet. Kalıcılığı açık renklerde orta seviyede, koyu renklerde başarılı. Daha Naked2 paletime kıyıp da kullanamadığım için gündelik makyajımı bu paletle tamamlıyorum. Stila'dan başlamışken yakında online alışveriş sitesinden aldığım pudra fondotenleri de tanıtacağım.
Herkese güzel hafta sonları diliyorum. İyi tatiller.











8 yorum:

  1. Güzel renklermiş Luna'cım, güle güle kullan!

    Nectar, Honey ve Bark benim Inglot'dan aldığım renklere benziyor. Am bu palette favorim Sage oldu! Bu palet bende olsa, uzunca bir süre Nectar-Sage-Moss kombiniyle dolaşırdım kesin :))

    Sevgiler :) Başak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tatlım. Benim de en sevdiğim renk Breeze oldu.

      Sil
    2. Evet, ona da gözüm takıldı; ama Sage ağır bastı sonra :)) Öperim :)

      Sil
  2. Naked2 paletine kıyıp kullanamıyorum deyişin, gülümsetti beni :) Ben de bir süre çok beğendiğim ve zor sahip olduğum ürünlere kıyamıyor, adeta gözümün alışmasını bekliyorum

    Ben Stila ürünlerini pek sevemedim en başından beri, ama paletin renkleri çok hoş duruyor. Güle güle kullanın

    YanıtlaSil
  3. Çok sağol canım. Naked2 çok uzun zamandır istediğim bir üründü, Sephora'da satışta görünce koştura koştura aldım, hala benim olduğuna alışamadım desem:))

    YanıtlaSil
  4. Bence de, kullanılmayacak tek renk yok. Valla 2 haftadır çantamda, başka bir far kullanmadım.

    YanıtlaSil
  5. Renk seçeneklerini çok beğendim, keşke ulaşabiliyor olsaydık. Gülü güle kullan:)

    YanıtlaSil