31 Ekim 2012 Çarşamba

Yurtdışı Alışverişim - Tarte, Illamasqua, Girlactik




10 günlük uzun bir aradan sonra, kaçak bir yazı ile karşınızdayım.
Kaçak dedim çünkü bu post aslında 10 gün önce çektiğim video'ya ait. Ben daha yeni yazma fırsatı bulabildim.
Blog yazmaya başlamadan önce, uzun aralar vermeyeceğime kendime söz vermiştim ama ne yazık ki olmadı. Bu süre zarfında kedim evden resmen tüydü, onu ararken ömrümden ömür gitti. Allahtan 2 gün sonra bulduk. Akabinde meşhur grip salgınından ben de nasibimi aldım. Ateşim falan yoktu ama burun akıntısı, bitkinlik, boğaz ağrısı beni bezdirdi. Bayram tatili falan derken de bir baktım 10 gündür hiçbir şey yazmamışım.
Ben de hemen aldığım ürünleri size tanıtayım istedim.






Ürünlerim Tarte, Illamasqua ve Girlactik markalarından oluşuyor. Tarte ürünlerini artık ezbere bildiğinizi tahmin ettiğim shoppingmage'ten aldım. Ne yazık ki kozmetik yasağı hala devam ediyor ve benim size tavsiyem kesinlikle direk Türkiye'ye getirmeyi denememeniz. Aklımın sırrımın ermediği bir uygulama var gümrükte. Bir bakıyorsunuz kozmetik geçiyor, bir bakıyorsunuz fırça gümrükte takılmış! Mesela benim en son ebay'den aldığım boş pan paletinin akibeti meşhul, üstelik yasak bir ürün de değil. Ama yapacak birşey yok. Üstüne soğuk su içtim bile!!



Tarte Royal Palet




Veryansın kısmını geçtikten sonra ilk tanıtacağım ürüne geçebilirim. Bu görmüş olduğunuz Tarte'ın Royal Paleti. Bu paleti benden önce muhtemelen Buket'in videosunda görmüşsünüzdür. Palet iki bölmeden oluşuyor. Üst kısmında simli-mat karışık 16 far mevcut. Alt çekmecede ise, deneme boyu yüz primer'ı, mascara primer'ı, minik bir rimel ve gloss var. Aslında Tarte'ın Sephora paletini almayı düşünüyordum ama bundaki ürün çeşitliliğini görünce vazgeçtim.



Tarte Amazonian Clay 12-Hour Blush




Bunlar da mini boy Tarte allıklarım. Görür görmez sipariş ettim çünkü Tarte allıklar hem pigmentasyonları, hem kalıcılıkları, hem de renklerinin güzelliğiyle ünlü, ödüllü allıklar. Set iki allık, bir bronzer ve bir aydınlatıcı şeklinde kombine edilmiş. Sırayla tanıtayım:


Fantastic : Şeker pembesi olarak tanımlanmış. Bana göre hafif mora çalıyor. Ama kesinlikle en sevdiğim renk bu oldu.

Magic : Harika bir mercan. Mercan rengi sevmeyen yoktur sanırım. Her tene, her makyaja yakışabilecek bir allık.

Stellar : Bunu, allık yerine kontur yapmak için kullanmayı düşünüyorum. Göründüğünden çok daha soft bir renge sahip.

Angelic : Şampanya renkli aydınlatıcı. Sim sim değil daha ne olsun!


Bana göre son derece başarılı bir set, sizce de öyle değil mi?



Illamasqua Krem - Pudra Allık




Benim için dünyanın en iyi markası, Illamasqua. Herkesin sempati duyduğu, kendine yakın bulduğu bir marka var şüphesiz. Ben makyajla ilgilenmeye başladığım günden beri bu markaya hastayım. En çok skin base fondotenini almayı istiyorum ama allığını, farını, aydınlatıcısını denemiş biri olarak diyebilirim ki genel olarak tüm ürünleri başarılı. Tek sorun, oldukça pahalı bir marka olması.


Rude Krem Allık : Illamasqua'nın en sevilen krem allığı. Çok doğal, çok sağlıklı bir görünüşü var. Ne zaman swatchları incelesem hep bu allığı beğendiğimi farkettim. Sonunda benim oldu:)

Excite Pudra Allık : İnternetteki swatchlarda son derece turuncu durmasına rağmen, benim tenimde parlak bir coral gibi görünüyor. Video'da da turuncu gözüküyor, sebebini çözemedim. Ama rengi sevdim.


       Girlactik Skin Glow - Tinted Moisturizer




En belirsiz ürünlerim bunlar oldu. Çünkü fazla bilinmeyen, yabancı bloglarda bile yorum ve swatch kıtlığı yaşadığım bir marka. Youtube'ta bir-iki video dışında tanıtımı yok. Kendi sitesi de var ama ben Cherryculture sitesindeki %50 indirimden faydalanarak aldım. Çünkü çok da ucuz bir marka değil, böyle bir indirimi görünce denemek istedim.


Skin Glow Aydınlatıcı : Youtube'taki videoda gördüm ve çok beğendim. Yüzdeki duruşu çok doğaldı. Üstelik hem yüz, hem de vücut için uygulanabiliyor. İçerisinde yeşil çay ile E vitamini varmış. Kocaman birşey, ömrü billah bitmez. Elimde şöyle bir denedim ve içindeki hafif simler beni biraz korkuttu. Yüzümde denedikten sonra asıl kararımı vereceğim. İndirimli fiyatı 13$


Tinted Moisturizer - 02 : Ba-yıl-dım.. Elimde üç çeşit renkli nemlendirici var ama hiçbirini bu kadar sevmedim. Kapatıcılığı yok denecek kadar az, ama o kadar pürüzsüz ve yumuşak, o kadar harika bir kokusu var ki anlatamam. Çok doğal duruyor, yüzümdeki renk farklılıklarını örtüyor ve harika bir ışıltı, glow bir görünüm veriyor. Benim için tek sıkıntı verici yanı rengini tutturamamak oldu. Ne yazık ki daha açık renkleri kalmamıştı, ben de mevcut olan en açık rengi seçtim. Artık seneye yaza kullanacağım. İndirimli fiyatı 13$.



Ürünlerin swatchlarını görmek isteyenler ve kota sorunu yaşamayan arkadaşlar çektiğim video'yu seyredebilirler. Yakın zamanda ürünleri tek tek yazacağım.
Şimdilik görüşmek üzere.












7 yorum:

  1. Ayy o mini allıklara bayıldım yaaa ne cici duruyorlar öyleee :) Renkler de ambalajlar da çok başarılıymış valla . Güle güle kullaan ;)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, daha kullanmaya kıyamadım ama sık sık kullanacağım sanırım. Bence Tarte markası çok başarılı, umarım bir an önce ülkemize gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tarte urunlerine bayildim ben de cok merak ediyorum bu krem alliklarini gule gule kullan

      Sil
  3. tarteyi çok seviyorum ben. güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  4. Illamasquaları nerden aldınız? Bende çoooook istiyorum.

    YanıtlaSil
  5. girlactik markası Türkiye de yok mu

    YanıtlaSil
  6. merhaba bahsettiğiniz shoppingmage neresi acaba?
    bende tartenin bir ürününü arıyorum da..

    YanıtlaSil