27 Eylül 2012 Perşembe

Nars Allık - SIN










Merhabalar güzeller,
Dün sevgili Başak'ın dilek listesinde bu allığı görünce, kendisine bu allığın ne kadar harika olduğunu söyleyip, ilk önce bunu almasını tavsiye etmiştim. Kendisinin de fikir edinmesi açısından bugün bu allığı tanıtmaya karar verdim.



Bu arada ben bu allığı, büyük bir şans eseri HN'ın meşhur Nars indiriminde 38 lira civarı bir fiyata kaptım. O indirimde Decour'a da denk gelmiştim ama birşeye benzetemeyip vazgeçmiştim.(Dövün beni kızlar, dövün, haklısınız.).









Şu ana kadar rengini yansıtma konusunda en çok zorlandığım ürün bu oldu. Bir çektim fazla pembe, bir çektim fazla yansımalı çıktı. Ben de gerçek tonuna en yakın iki fotoğrafı ekledim.


 
Nars'ın beni kendine hayran bırakan orginal renk allık olayında, bu allık Tac Mahal'le birlikte zirvede. Kabında durduğunda pek de albenili gözükmeyen bu allık, rengini keşfettiğinizde sizi büyülüyor.









Rengini anlatmak çok zor. Mürdüm-gül kurusu arası bir tonu var, içinde miniminnacık altın simler mevcut. Simler kesinlikle rahatsız edici değil hatta sürüldüğünde belli olmuyor. Bu allık kesinlikle riskli, herkese yakışmayacak, herkeste aynı durmayacak, rengi sabit olmayan bir allık. Bana göre, hafif bronz ya da orta buğday tene daha çok yakışıyor, açık tenliler için durup düşünülesi bir allık. Bense açık tenli olmama rağmen, bu allığın büyüsünden kendimi kurtaramadığım için iki kıştır sürekli kullanıyorum. Gördüğünüz gibi azalma ya da görüntüsünde en ufak değişiklik bile olmadı. Aslında rengim açılmadan tekrar bu allığa dönüş yapsam iyi olacak.  



Tüm Nars allıkları gibi son derece pigmentli ve kalıcı. Bu allığı uygularken çok dikkatli olmak gerek bu gerçek. Ama kesinlikle 'allık' dendiğinde ayrıcalık yaratan bir ürün bu. Renk çeşitliliğini ve cesur renkleri sevenlere hitap ediyor.
(NOT: Nars markası, kısa bir süre önce Shiseido firmasına satıldığından; Peta'nın Cueltry-free listesinden çıkarılmıştır.) 















11 yorum:

  1. Ay, adıma post, çok şeker :)

    Yalnız allık olaymış Luna'cım... ben gayet açık tenliyim ama alacağım, yapacak bir şey yok. Olmadı bit kadar bit kadar sürer yine de kullanırım!! Çok teşekkürler yazı için, harika fikir oldu!

    Ya bu arada, sen HN indirimi deyince, dün bir AVM'ye gitmem gerekiyordu ve orada da Harvey Nichols var. Hmm, bir bakayım, dedim. Tabii NARS allıklar kapışılmış; ama ikili ve tekli farların bir kısmı duruyordu. Violetta ikili farı kaptım %40 indirimle, hohoho :) Seninkine baktım ama yoktu. Ekim'de kalanlardan bir iki tane daha bakacağım zira bayıldım!

    Öperim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ay, bana nispet de yaparmis! :)) gule gule kullan canim. Bakayim su far'a merak ettim simdi.

      Sil
    2. Hahaha :)) Teşekkürler! Valla "ah Luna ah, yaktın beni" diye diye çıktım mağazadan ama iyi de oldu valla :)

      Sil
  2. NARS markası hayvanlar üzerinde deney yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim bildiğim kadarıyla cruelty-free listesinde...

      Sil
  3. Nars deney yapmiyor ama deney yapan Shiseido'ya satildi, tipki TBS gibi. Ben alligi alali sanirim 1 seneden fazla oldu, o zaman boyle bi durum yoktu. Ha su an olsa almam tabi, almiyorum da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çin'de fabrikası var hanımlar. Çin dedik mi, bence bir kere daha düşünmek lazım. Ürünleri güzel; ama o da TBS gibi şüpheli. TBS deney yapmıyor; ama tedarikçileri hakkında da kesin bilgi vermiyor. Ben de, duyarlı insanları gördükçe bildiklerimi yazıyorum işte. :)

      Şahsen iki markaya da pek yanaşmıyorum.

      Sil
  4. İlk Nars allığımdır Sin. Bence bu allık kullanılırken tam anlamıyla naked gozlerle kombinlenmeli. O zaman muthiş duruyor.

    YanıtlaSil
  5. Adsız, Çinde fabrikası olduğunu bilmiyordum. Ben deney yapmamasına rağmen, tıpkı TBS gibi deney yapan bir firma bünyesine geçtiği için listeden çıkarıldığını sanıyordum. Ama senin açıklaman üzerine, yazımda ufak bir değişiklik yapıp not da ekliyorum. Aslında bundan sonraki ürünlerime bu şekilde not düşmek mantıklı olabilir. Tekrar söyleyeyim, elimdeki Mac, Nars ya da Vaselin vs. gibi test yapan firmaların ürünleri ya bilinmeden, ya da bu firmalar cueltry-free iken alındı. Şu anda buna azami derecede dikkat etmeye çalışıyorum. Mesela parfüm olayında ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

    YanıtlaSil